Sale Đorđević otkrio u kojem današnjem asu vidi sebe iz igračkih dana!

Autor: Darko Mitrović
sreda 14.12.2016.
12:09
Izvor: Sportske.net

Selektor reprezentacije Srbije i aktuelni trener Bajerna govorio je na nekoliko zanimljivih tema u opširnom intervjuu za španski As.

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Saša Đorđević je tokom igračke karijere ostavio dubok trag u Španiji, gde je i danas veoma cenjen.

U razgovoru za ''As'', Sale je najpre počeo od aktuelnosti u svom klubu, Bajernu iz Minhena.

''Pravi projekat, klub sa ambicijom i jasnim idejama. To je nivo koji mora da se sledi, doneo sam i ja nešto svoje i napredujemo.
Došao sam da pobeđujem. Potpisao sam na dve godine, ali sebe vidim ovde još deset godina.

Imamo ime, ime jednog uspešnog kluba, sa mnogo titula i neverovatnom popularnošću. Organizacija, kao i u drugim velikim klubovima, poput Reala ili Barse. To nam pomaže, ali sa druge strane radi se o dva odvojena 'entiteta'. Svaki se vodi nezavisno od drugog. Ali, iznad oba je Uli Henes, figura koja je oličenje vrednosti Bajerna, konkurentnosti, stava, karaktera. Sviđa mi se klub koji ima karakter te veličine za dalji napredak'', izjavio je Đorđević.

On je na klupi Bavaraca nasledio Svetislava Pešića, sa kojim je ostao u kontaktu.

''Naravno, često razgovaram sa Pešićem, imam odličan odnos sa njim, kao i nekim drugim velikim trenerskim imenima u Srbiji. Pešić je blizak klubu i uvek uvek je bio veoma blizak sa mnom'', istakao je Đorđević.

Ipak, da bi Bajern mogao da napravi nešto više i postane mnogo uticajniji u Evropi, potrebno je još toga da se uradi.

''Moramo dovodimo najveća imena u Evropi, moramo da imamo tu ekonomsku snagu da dovedemo Teodosića, Ljulja, De Koloa...'', objašnjava Sale.

Aktuelni format Evrolige je ocenio kao ''pošteniji'' nego ranije, jer sada svako igra sa svakim, a onda se na insistiranje novinara osvrnuo i na ekipu Real Madrida.

Ono što je nama privuklo najveću pažnju, jeste deo razgovora o supertalentovanom Luki Dončiću i neuspelom pokušaju da zaigra za Srbiju.

''Dončić je veliki igrač, ima neverovatnu ozbiljnost i zrelost. Njegov način igre je veoma ozbiljan. Nema nikakve razlike da li imaš 17 ili 27 godina, kvalitet se vidi.

Ne, pokušao sam, ali je ženska linija presudila. Njegova majka je Slovenka otac Srbin, ali dečko je odrastao tamo i nije moglo ništa da se uradi'', istakao je Đorđević i poručio da stvarno voli Real Madrid.

Foto: euroleague.net
Luka Doncic

Naravno, tema je bila i reprezentacija Srbije i Saletovi uspesi sa ''Orlovima'' u proteklim godinama.

''Kada sam preuzeo reprezentaciju Srbije, rekao sam da mi je cilj da pobedim Španiju. To je bila metafora za naš cilj - da pobedimo najbolje. Osvojili smo dve srebrne medalje na Svetskom prvenstvu i Olimpijskim igrama i na Evrobasketu smo bili 'pred vratima', ali smo izgubili od Francuske u borbi za bronzu.

Preneo sam svoju strast u reprezentaciju Srbije, naš cilj je da se naša himna poslednja čuje na prvenstvu. To nam je cilj i na Evropskom prvenstvu sledeće godine. To je moja misija!'', naglašava Đorđević.

Foto: Beta/BranislavBožić/Mo
Srbija

Novinara je interesovao i njeov odnos sa Milošem Teodosićem.

''Pronašli smo neku iskrenu vezu i veoma sam srećan zbog toga. On je naš kapiten, naš najbolji igrač, najbolji u Evropi. On me zadivljuje u svakoj utakmici. Mi imamo pravila, ali on ima pravo da našu igru 'oboji' svojim talentom. Ali, igrači kao što su on ili Ljulj nisu tipk igrača kojima možeš na tabli da nacrtaš akciju i kažeš igraj 'pik en rol', nego im jednostavno kažeš: 'Igraj!'

Takođe, našem karakteru 'boju' daje Stefan Marković, speo je to da prenese na ceo tim, a nepredvidivost je Miloševa stvar. Imamo i druge talente poput Jokića, Bogdanovića, koji je ove godine bio konkretniji, ali može i još bolje. Bjelica je veoma kreativan, Raduljica zntno napredovao poslednjih godina. Uživam radeći sa njima'', poručuje Sale.

Na kraju, otkrio je da sebe ipak vidi u jednom Špancu - Serhiju Ljulju.

''Onvoli da bude šef, on želi da preuzme komandu na terenu, želi dapobeđuje. Vidim sebe u njemu. Donosio sam slične odluke kao i on unjegovim godinama'', zaključio jeĐorđević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 14.12.2016
16:10

Mozda su igraci Sale i Ljulj slicniji no recimo Sale i Teo ili Sale i Markovic, ili pak De Kolo, ali Sale je daleko bolji igrac bio od Ljulja.