Sale debitovao pobedom - Srbija bolja od BiH

Autor: Boban Filipović
nedelja 03.08.2014.
19:49
Izvor: Sportske.net

U okviru priprema za predstojeći Mondobasket "Orlovi" u Trstu lako izašli na kraj sa zapadnim susedima i trijumfovali rezultatom 82:66. Bio je ovo prvi zvaničan meč selektora Aleksandra Đorđevića na klupi naše reprezentacije.

eurobasket2013.org
eurobasket2013.org

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije slavila je protiv Bosne i Hercegovine na svom prvom meču na pripremnom turniru u Trstu rezultatom 82:66 (23:19, 18:10, 24:21, 17:16).

Ono što posebno može da raduje selektora Sašu Đorđevića je to da su njegovi puleni svaku četvrtinu rešili u svoju korist!

"Orlovi" su krenuli u let na krilima Miloša Teodisića, koji je bio naš najbolji i najefikasniji igrač u prvoj četvrtini i ovaj deo igre dobili smo sa 23:19.

U drugoj deonici puleni Saše Đorđevića dodaju gas, stežu u odbrani, dobijaju taj period sa osam poena razlike i odlaze na veliki odmor sa plusom od 12 poena.

Prednost Srbije nastavlja da se povećava i kroz treću četvrtinu, te 'Orlovi' ulaze u poslednju deonicu sa viškom od 15 poena.

Povisoka prednost uzrokovala je opuštanje u taboru Srbije, te BiH na startu poslednje deonice pravi seriju 7:0, ali naši momci ponovo preuzimaju stvari u svoje ruke i bez većih problema privode meč kraju.

Najbolji pojedinac u pobedničkom timu bio je Miloš Teodosić sa 19 poena i 7 asistencija uz ukupan indeks 27, odličan je bio i naš drugi plej Stafan Marković koji je dodao 14.

U ekipi Duška Ivanovića očekivano najefikasniji Mirza Teletović sa 19 poena.

Srbija sutra u Trstu igra protiv Kanade, a prekosutra protiv Italije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke