Sada je jasno, Teo je po svaku cenu hteo u NBA!

Autor: Nikola Miloradović
petak 07.07.2017.
20:00
Izvor: Sportske.net

Srpski plejmejker je konačno dobio priliku da svoj raskošan repertoar predstavi publici na parketima širom Sjedinjenih Država.

Epa/Nicolas Armer
Epa/Nicolas Armer

Povezane vesti

Kako smo juče preneli, plejmejker naše reprezentatcije i verovatno najbolji košarkaš na poziciji "jedinice" u Evropi, potpisao je dvogodišnji ugovor sa Los Anđeles Klipersima.

On dolazi kao zamena za Krisa Pola, koji je u trejdu završio u Hjuston Roketsima. Odlaskom Pola, četa Doka Riversa ostala je bez kvalitetnog organizatora igre, u zamenu su dobili četiri igrača, od kojih je samo jedan plejmejker, a to je Patrik Beverli, košarkaš koji je upravo sa Teodosićem pre nekoliko godina delio minute u redovima grčkog Olimpijakosa.

Tako su u Teodosiću pronašli čoveka koji bi Grifina, Džordana, Galinarija, Lua Vilijamsa i ostale mogao da hrani loptama, a Teo bi za dve godine u "gradu anđela" trebalo da inkasira 12,3 miliona američkih dolara.


Kada uporedimo tu ponudu i ponudu moskovskog CSKA, koju je Teodosić takođe imao na stolu, dolazimo do zaključka da 30-godišnji Teodosić u NBA nije otišao zbog novca.

On je od "Armejaca" na stolu imao ponudu od 12 miliona evra na tri godine, ali za razliku od novca koji po ugovoru treba da dobije u Los Anđelesu, u Moskvi ne bi plaćao razne takse, te je praktično ponuda CSKA ravna NBA ponudi od čak 24 miliona dolara. Od svog bivšeg kluba bi dobio i razne pogodnosti kao što su smeštaj, automobili i razni drugi bonusi.

To nas dovodi do zaključka da je Teodosić rešio da je vreme da se okuša u NBA ligi, pa je finansijsku dobit ostavio po strani.

Ipak, ukoliko se sprski košarkaš u svojoj prvoj sezoni dokaže, već u drugoj bi mogao da zaradi daleko više novca.

Druga godina u njegovom ugovoru sa Klipersima je takozvana "opcija igrača", dakle on može da donese odluku o tome da li će za ovaj novac produžiti ugovor sa klubom ili će postati slobodan igrač, da bi od kluba zatražio veći novac ili da uhlebljenje potražio na nekom drugom mestu u NBA ligi.

Ukoliko ipak dokaže da vredi, u šta ne sumnjamo, uprava Klipersa sasvim sigurno neće žaliti novac da ga ostavi u "Stejpls centru", te je ovo samo još jedan dokaz da je Teodosić napravio sjajan potez potpisivanjem ugovora u Los Anđelesu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gorila u magli! LFC
Saturday, 08.07.2017
01:04

svaka cast rode otisao si kod doka riversa,pratim ga jos iz boston seltiksa i otisao si kod pravog coveka.jedva cekam oktobar!

avatar
Nemanja Petrovic
Friday, 07.07.2017
20:47

Tako i treba,dosta se vucarao po Evropi!

avatar
Amar Zornic
Friday, 07.07.2017
20:39

Klipersi su sad oformili jako mocan tim sa jednom od najboljih centarakih linija u ligi sto ce pre svega znaciti Teu . Nisam ih voleo pre al sada su mi drugi omiljeni klub , sretno majstore