Sad našao da ruši rekord, čudesni Lilard!

Autor: Vladimir Stojanović
nedelja 09.04.2017.
09:18
Izvor: Sportske.net

Portland na pragu plej-ofa, Jokiću i kompaniji ostalo da se nadaju u čudo. Klipsi stigli Jutu, Majami se i dalje nada, Pol Džordž nosi Indijanu na leđima. Vratio se Durant...

BETA/AP Photo/Steve Dipaola
BETA/AP Photo/Steve Dipaola

Povezane vesti

Neverovatna noć Demijena Lilarda. Ni sam nije verovao da je srušio rekord Dejmona Stodemajera od 54 poena za Portlanda. Pogodio je devet trojki, izjednačio rekord karijere, promašio dva bacanja u finišu, mogao je da stigne do granice od 60. Stodemajerov rekord koji je sinoć srušio bio je star 12 godina.

Važnija za Portland je pobeda nad Jutom, ponovo imaju prednost nad Denverom od pobede i bolji međusobni skor. Do kraja su još dva meča, doigravanje bi mogli da obezbede već u ponedeljak kada će ugostiti San Antonio.

San Antonio je poražen od Klipersa, Leonard se vratio posle meča pauze sa 28 poena, ali napad Sparsa nije funkcionisao, za njih meč ne znači ništa, spremaju se za plej of i duel sa Memfisom.

Klipersi su, predvođeni Krisom Polom, uložili više truda, 19 poena, po 8 skokova i asistencija za pleja gostiju. Gosti su imali veći motiv, jure se sa Jutom za četvrtu poziciju. Sada su izjednačeni, jasno, ko završi na četvrtoj poziciji imaće prednost domaćeg terena u prvoj rundi doigravanja.

Voriorsi koji regularnu sezonu završavaju kao prvi su lako dobili Pelikanse, meč je značajan jer se posle 19 mečeva vratio Durant. Ubacio je 16 poena, imao 10 skokova i 6 asistencija, to je najvažnija vest za lidera. Kari nije bio u timu zbog lakše povrede, Klej Tompson je ubacio 20 poena, Pelikansi su bili praktično sa rezervnim timom, Kazins i Dejvis nisu igrali, nedostajali su Ašik, Mur i Kvinsi Pondekster.

Dragocena pobeda za Majami u Vašingtonu, Hasan Vajtsajd je ubacio 30 poena Vizardsima koji kao da su stali posle osvajanja divizijske titule. Dragić je dodao 18, imao je 7 asistencija, pa je Hit uzvratio i izjednačio se da Čikagom. Do kraja su dva meča, problem je što Bulsi imaju bolji međusobni skor.

Majami je ciljao i Indijanu, ali Pejsersi nisu propustili priliku, 37 poena Pola Džordža je presudilo na Floridi protiv Orlanda. On igra sjajno kada je najvažnije, ovo je pobeda za sedmo mesto i sada su veoma blizu, dovoljno je da dobiju jednu od poslednje dve utakmice i u plej ofu su. Od sledeće šanse nema bolje, gostovanje u Filadelfiji u ponedeljak.

Vučević je ubacio 8 poena, imao 10 skokova i 5 asistencija za Orlando koji je odigrao očajnu odbranu.

Boston je slavio u Šarlotu, Ajsija Tomas je ubacio 32 poena Hornetsima, pa Boston i dalje pritiska vodeće Kavse, kasne pola pobede, imaju meč više. Do kraja, Klivlend gostuje u Atlanti i Majamiju, dočekuje Toronto. To je teži raspored od Bostona koji čeka Bruklin i Milvoki kod kuće. Ali, šampion ima bolji međusobni skor, pa ako dobije dve od tri utakmice, završiće na prvom mestu. U Severnoj Karolini kao i obično Tomas je bio ključ u poslednjoj četvrtini. Omaleni bek je prelonio sa sedam poena u poslednja dva minuta.

Hornetsi su eliminisani iz trke za plej of, Batum je ubacio 31 poen, izjednačio svoj rekord u sezoni, Kemba Voker je dodao 23...

Milvoki je slavio u Filadelfiji, Janis Antetokumpo je imao odlično veče, 20 poena, 10 skokova, 6 asistencija, Baksi su definitivno u plej ofu, prekinuli su seriju poraza, igrali loše u prvom poluvremenu, ali su posle stvari došle na svoje mesto. Kod Siksersa Šarić 14 poena, Luvavu 12.

Rezultati:

Golden Stejt - Nju Orleans 123:101
Portland - Juta 101:86
San Antonio - LA Klipers 87:98
Vašington - Majami 103:106
Filadelfija - Milvoki 82:90
Šarlot - Boston 114:121
Orlando - Indijana 112:127

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke