Rusi kvare sreću - Galati 'visi' Evroliga

Autor: Mihajlo Vidojević
ponedeljak 09.05.2016.
13:47
Izvor: Sportske.net

Osvajač Evrokupa mogao bi da ostane bez učešća u Evroligi ukoliko se dogodi da ruska Lokomotiva Kubanj osvoji titulu prvaka Evrope.

Beta/AP Photo/Axel Schmidt
Beta/AP Photo/Axel Schmidt

Povezane vesti

Male su šanse da Galatasaraj ostane bez plasmana u Evroligu, ali pravilnik elitnog takmičenja kaže da postoji i ta mogućnost.

Ukoliko Lokomotiva Kubanj iz Krasnodara osvoji titulu prvaka Evrope u konkurenciji CSKA, Laboral Kuće i Fenerbahčea, osvajač Evrokupa ostaće bez plasmana u Evroligu za narednu sezonu.

O čemu se radi?

Pravilnikom Evrolige predviđeno je da osvajač titule, ukoliko nema A ili B licencu, dobije specijalnu pozivnicu na štetu osvajača Evrokupa koji bi u tom slučaju ostao bez mesta u eliti.

Do sada se nije dogodilo da ovo pravilo bude implementirano jer je osvajač titule prvaka Evrope uvek imao A ili B licencu, ali valja imati u vidu da će Galatasaraj strepeti za svoj mesto sve dok Lokomotiva Kubanj ima šanse da uzme trofej.

Recimo još i to da je 'Lokosima' preostala još samo jedna šansa da se naredne sezone nađu u Evroligi jer su eliminisani u četvrtfinalu VTB lige.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke