Rouzova sirena, Ostin igrao za "ćaleta"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 09.05.2015.
08:38
Izvor: Sportske.net

Bulsi konačno dobili više od jedne utakmice protiv Lebrona u plej of seriji, za taj podatak pobrinuo se Derik Rouz. Doku Riversu je lako, njegova krv prelomila protiv Hjustona!

Beta/AP Photo/Jae C. Hong
Beta/AP Photo/Jae C. Hong

Povezane vesti

Kris Pol se vratio, ali je priča dana Ostin Rivers. Dok je odlučujuću pomoć dobio od sina, mladi bek je Hjustonu ubacio 25 poena, Klipersi vode sa 2:1.

Blistao je i Džej-Džej Redik, postigao je plej of rekord karijere sa 31 poenom. Domaćin se serijom 20:3 u trećoj četvrtini, inspirisan Riversom juniorom odlepio. U tom periodu, Ostin Rivers je ubacio 15 poena, ubacivši 6 od 8 šuteva.

Ispraćen je ovacijama kada je otac umesto njega na teren vratio Krisa Pola, posle par minuta u poslednjem periodu.

Kod Hjustona je Harden ubacio 25 poena, imao 11 asistencija, Hauard je uz 14, imao 14 skokova.

Sada je 2:1, novi meč je na istom mestu, u "Stejpls centru" sutra uveče, ako dobiju domaći će biti na korak od zapadnog finala.

Rockets Clippers Basketball

Poveo je i Čikago, istim rezultatom protiv Klivlenda. U "Junajted centru" je bilo napeto, heroj je Derik Rouz, pogodio je sa sirenom za pobedu domaćina.

Činilo se da će Klivlend do produžetka kada je Džej Ar Smit desetak sekundi pre kraja pogodio za izjednačenje, ali je Rouz pogodio za pobedu. Ovo je za njega verovatno najvažniji šut sezone u kojoj se mučio, tražio sebe, ponovo imao problem sa povredom, ali čini se da je našao formu. Sinoć je ubacio 30 poena, imao po 7 skokova i asistencija. Na drugoj strani Lebron 27, ali uz loš šut, znatno slabija partija nego u prethodnoj utakmici kada su Kavsi poravnali posle startnog brejka.

Ovo je inače na neki način trenutak za istoriju i za Lebrona i za Bulse.

"Kralj Džejms" je pretekao Parkera, Neša i Birda na večnoj listi asistencija u plej ofu, sada je na četvrtom mestu, sa 1073, sinoć ih je imao 14.



Što se Bulsa tiče, konačno su našli recept, nikada nisu dobili više od jednog meča protiv Lebronovih ekipa u plej ofu. Gubili su i od Majamija i od Klivlenda ubedljivo, ova serija će izgleda biti mnogo ravnopravnija.

Novi susret je u nedelju, ponovo u Čikagu, to je verovatno i prelomna utakmica serije.

Klipers - Hjuston 124:99 (2:1)
Čikago - Klivlend 99:96 (2:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Il Maestro Pirlo
Saturday, 09.05.2015
12:55

Moje misljenje je da ce u finalu zapada biti Klipersi i Golden Stejt, a u finalu istoka Atlanta i moj favorit Cikago mada ce biti mnogo tesko...

avatar
mcnabb
Saturday, 09.05.2015
10:25

kako igraju klipersi u ovom plejofu. sve sto su izgubili do sada izgubili su tesno i na svoje neko neiskustvo. samo ih je san antonio odrao jednu utakmicu. mislim da ce izbaciti hjuston maksimum sa 2 poraza.nrouz je imao puno srece u sutu, ocigledno nije gadjao od table, ali svaka cast. bice to serija u 7 utakmica