Rouz srušio lidera, Klivlend bez milosti, Grizlijima prija Teksas!

Autor: Boris Jovanović
sreda 28.01.2015.
08:50
Izvor: Sportske.net

Čikago kao doktor Džekil i mister Hajd, Kajri i Lebron terorisali Pistonse, Memfis gvozdenom odbranom slomio Dalas. Vašingtonov preokret u Holivudu, pobede Baksa i Reptorsa u gostima.

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Najbolji protiv najboljih. Čikago bi sebe mogao da dopusti da izgubi verovatno i od neke ekipe iz ABA lige, ali kada izađu na parket protiv lidera to je sasvim drugi tim.

Noćas su slavili na zapadnoj obali protiv Golden Stejta vodeće ekipe NBA. Derik Rouz je produžetku pogodio sedam sekundi pre kraja pa je niz Voriorsa od 19 pobeda kod kuće prekinut. Derik Rouz je završio sa 30 poena, ali je šut za pobedu pokrio priču o šutu 13 od 33 i čak 11 izgubljenih lopti, najviše u karijeri.

U poslednjem napadu Tompson je promašio pa je pobeda pripala gostima koji su mogli do nje i u regularnom delu, ali je tada Drajmond Grin sekundu pre kraja iz odbojke doneo produžetak Voriorsima je nedostajao Bogut, imali su problem pod košem, Gasol i Noa su iskombinovali 36 poena i 31 skok. Čikago je upravo zahvaljujući bolesti Australijanca dominirao u skoku, 61 prema 48. Klej Tompson je ubacio 30 poena, Li 24, ovo je tek drugi poraz Golden Stejta u svojoj dvorani ove sezone, iz "Orakl Arene" pre Bulsa pobedu je odneo samo šampion San Antonio i to u drugoj nedelji novembra.

Bulls Warriors Basketball

Stef Kari je ubacio 21 poen, imao 9 asistencija, ali i ne baš impresivan procenat šuta. Na drugoj strani dobar Mirotić, 12 poena, 7 skokova. Bulsi su inače napravili 21 grešku, kako rekosmo više od polovine pripada Rouzu, retko se zaista dobijaju ovakvi mečevi.

Grizzlies Mavericks Basketball

U drugom derbiju večeri, Memfis je odneo pobedu iz Dalasa, sada se već može govoriti o mini krizi Mavsa, ovo im je treći poraz u nizu. Ponovo je Zek Rendolf vukao tim 22 poena, 10 skokova, Gasol je dodao 15 poena, "Grizliji" su spustili domaćina na 90 poena. Prednost gostiju je uglavnom bila dvocifrena, Dalas je napravio previše grešaka da bi dobio jednu ovakvu utakmicu. Beležimo i dobru partiju Nika Kalatesa 13 poena, odlično je odmenio povređenog Konlija. Mavsi sada kasne 3 i po pobede za Grizlijima.

Pistons Cavaliers Basketball

Detroit je bio nemoćan protiv Kavsa koji su u dobroj formi, slavili su sedmi put sezone. Kajri Irving je izrešerao Pistonse, ubacio im je 38 poena, domaćin će teško bez povređenog Dženingsa. U jednom trenutku se Džejms sudario sa Miksom. Jednom je u srednjoj školi polomio zglob prilikom sličnog pada, ali je sada prošao bez povrede. Brojao je noćas do 32, Kavsi su potpuno kontrolisali igru u nastavku. Ovo je bila osveta za ubedljiv poraz od Pistonsa u "Kviken Loans Areni" krajem decembra.

Wizards Lakers Basketball

Vašington je bio na dobrom putu da izgubi u Holivudu, a onda su se prenuli i od -19 stigli do pobede. Ponovo je Džon Vol u drugom poluvremenu držao čas, na kraju 21 poen, 13 asistencija i 9 skokova. Bredli Bil je dodao 19 poena, ovo je peta pobeda u nizu za Vizardse protiv Lejkersa. Kao da su ih potcenili u prvom delu, Vejn Elington i ruki Džordan Klarkson su im napravili dosta problema, ubacili su kombinovano 33 poena u prvom poluvremenu. Ali, onda se sve okrenulo, neiskusni domaćin se raspao, kada ih je Vašington pritisnuo, pa preokret i nije neko iznenađenje. Inače Lejkersi nisu izgubili devet mečeva u nizu više od dve decenije. Onaj tim iz 1993-94 kada je Medžik Džonson preuzeo klupu posle povlačenja je napravio taj crni niz. Najbolji strelac te sezone, koja je bila i poslednja za Džejmsa Vortija bio je, pogađate, Vlade Divac.

Bucs Heat Basketball

Toronto je slavio u Indijani, posle lošeg starta, u drugoj četvrtini su stvari došle na svoje mesto. Lovri i DeRozan su rešetali koš Pejsersa, ubacili su ukupno 43 poena, još trojica Reptorsa su bila dvocifrena. Pogodili su devet trojki, a ovom pobedom je lider Atlantika srušio klupski rekord u broju trijumfa do Ol-Stara.

I na Floridi su dobili gosti. Majamiju se povredio Dvejn Vejd, a trojka Najt-Bejlis-Midlton je bila prevaga za Bakse. Milvoki je pobedio Majami treći put ove sezone. Vejd se povredio u trećoj četvrtini, tada je Hit uspeo da okrene meč i dođe do prednosti. Ali, do kraja je dominirao Milvoki, prvo serija 11:1, pa onda 17:5 u poslednjoj četvrtini i sve je bilo gotovo. Majamiju su nedostajali Deng i "Birdman" Anderson, jasno ovako desetkovani nisu mogli bolje.

Rezultati:

Majami - Milvoki 102:109
Detroit - Klivlend 95:103
Indijana - Toronto 91:104
Dalas - Memfis 90:109
Lejkersi - Vašington 92:98
Golden Stejt - Čikago 111:113 pr.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke