Roulend: "Zar je trebalo da stojim i da gledam!?"

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 08.01.2015.
14:34
Izvor: Sportske.net

Košarkaš Banvita Erl Roulend oglasio se na svom "Instagramu" povodom sinoćnih dešavanja u SC "Morača". Amerikanac je izrazio žaljenje što je došlo do incidenta ali je poručio da se ne kaje zbog svog postupka prema huliganu koji je ušao na teren.

vijesti.me
vijesti.me

Povezane vesti

Jučerašnja utakmica prvog kola Last 32 faze Evrokupa između Budućnosti i Banvita ostaće upamćena po incidentu koji se dogodio dva minuta pre kraja susreta kada je jedan od navijača domaćeg tima upao na teren i napao gostujućeg igrače.

Pošto je udario Kita Simonsa i Samija Mehiju napadač je završio na parketu usled nokauta kojim ga je počastio Amerikanac Erl Roulend. Manje od 24 časa nakon incidenta na "Instagramu" se oglasio momak koji je jednim udarcem patosirao huligana zbog čega je kasnije bio isključen.

"Pre svega, želim da istaknem da ne odobravam nasilje van terena ili na košarkaškom terenu, ali mi smo na prvom mestu ljudi pa tek onda sportisti. Putujemo u po stranim zemljama u ime sporta i naša bezbednost zavisi isključivo od organizatora utakmica. Većina dvorana ne poseduje minimalne bezbednosne uslove zbog čega ostajemo nezaštićeni ukoliko neko odluči da nas napadne" napisao je Roulend.

Plejmejker Banvita objasnio je kako svoje saigrače poštuje koliko i članove porodice a svoju reakciju objasnio je strahom koji ga je obuzeo kada je video da huligan nesmetano ulazi na teren i udara igrače.

"Napadač je mogao da okonča karijeru Kita Simonsa koji ima ozbiljnih problema sa leđima i konstantno ide na terapije. Zašto košarkaši bivaju kažnjeni u ovakvim situacijama? Čovek utrči na parket i napadne dvojicu mojih saigrača a mi ne bi trebalo da reagujemo?" dodao je Roulend.

Nakon svega što se dogodilo košarkaš Banvita nije želeo da se izvini zbog načina na koji je reagovao iako je izrazio žaljenje što je došlo do incidenta.

"Napadač je mogao da bude naoružan i da ozbiljno povredi moje saigrače. Žao mi je što se incident dogodio ali mi nije žao zbog reakcije prema 'navijaču'. Ovakve stvari mogu da budu sprečene pre nego što se dese samo je neophodno dobro obezbeđenje" zaključio je Roulend.

Prvotimca Banvita verovatno čeka ozbiljna kazna zbog nasliničkog ponašanja ali posle svega viđenog zaista ne postoji rezon da se sportisti koji bivaju napadnuti od strane huligana kažnjavaju zbog samoodbrane.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke