Rotacija u Pelikansima, Sitvenson dobio "šut kartu", Gudvin ugovor

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 07.11.2016.
23:59
Izvor: Sportske.net

Franšiza iz Nju Orleansa napravila je rokadu u rosteru.

BETA/AP Photo/David Zalubowski
BETA/AP Photo/David Zalubowski

Povezane vesti

Već neko vreme kruži priča da će se Pelikansi odreći Stivensona zbog povreda koja će ga sa terena odvojiti do nove godine.

To je sada i ozvaničeno, doduše, bivšem igraču Indijane, Hornetsa i Grizlisa obećano je da će mu biti ponuđena saradnja čim se oporavi, ali da su sada ovako morali da postupe.

Umesto njega ekspresno je doveden bivši bek Sansa Arči Gudvin, koji je, pomalo i iznenada, dobio ispusnicu od tima iz Arizone pred početak sezone.

Gudvin je draftovan kao 29. pik na draftu od strane Oklahome pre tri godine, ali je odmah prosleđen u Finiks. Odigrao je 150 utakmica za Sanse, u proseku je beležio 6,2 poena uz dva i po skokoa i 2,1 asistenciju po meču.

Minule sezone je bio sasvim solinda, dobio je šansu pred kraj usled povreda Najta i Bledsoa, pa je sezonu završio sa 8,9 poena u proseku.

Ekipa Nju Orleansa i ove sezone ima problema sa povredama, pre Stivensona van stroja su već neko vreme bili Džru Holidej, Tajrik Evans i Kvinsi Pondekster, tri igrača sa kojima bi rezultat ove franšize sigurno bio bolji. Za sada, nakon šest mečeva imaju isto toliko poraza u novoj sezoni.




Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke