Rondo držao čas, Atlanta je lider Istoka, može i bez Lebrona!

Autor: Boris Jovanović
subota 03.01.2015.
09:16
Izvor: Sportske.net

Lekcija Radžona Rondo doskorašnjem timu, bez obzira na ovacije nije imao milosti za Boston. Golden Stejt pokazao da se na Zapadu igra mnogo bolja košarka, Toronto prepustio čelo Atlanti. Kevin Lov preuzeo odgovornost u odsustvu "Kralja Džejmsa"!

Beta/AP Photo/Charles Krupa
Beta/AP Photo/Charles Krupa

Povezane vesti

Radžon Rondo je odigrao utakmicu sezone kada mu je bilo najvažnije, pred dojučerašnjim navijačima.

Fanovi Seltiksa mogli su samo da aplaudiraju svom nekadašnjem ljubimcu, ubacio im je 29 poena, od toga 15 u prvoj četvrtini, što mu je rekord karijere. Dodao je 6 skokova i 5 asistencija. Pamtiće meč i po pet trojki, još jedan rekord, zna se da je ovom sjajnom beku šut najveća mana.

Dalas je lako prošao Boston, uz Ronda, odličan Monta Elis sa 22 poena, Novicki je dodao 17, Tajson Čendler imao 16 skokova.

Inače dvorana u Bostonu je dočekala Ronda ovacijama, za Seltikse je osvojio 17. prsten, 2008.

Grizzlies Lakers Basketball

"Grizliji" su se održali u Holivudu, Konli i Gasol su iskombinovali 37 poena, pet igrača Memfisa su bili dvocifreni u pobedi, ovo je bio njihov peti trijumf u nizu nad Lejkersima.

Nije bilo lako, Brajant je promašio šut za produžetak, završio je sa 15 poena, 9 skokova i 8 asistencija, Džeremi Lin je dodao 20 poena. Problem za domaćina su bili penali Buzera, šest minuta pre kraja je morao na klupu. Ovaj start Lejkersa 10-23 je drugi najgori u njihovoj istoriji. Još 1957. kada su bili u Mineapolisu dobili su 8 od 33 utakmice.

Cavaliers Hornets Basketball

Kevin Lov je preuzeo odgovornost u odsustvu Lebrona Džejmsa, iako rovit od povrede bivši košarkaš Minesote je sa 27 poena bio ključ u pobedi Klivlenda u Severnoj Karolini. Kavsi su protiv Šarlota prekinuli loš niz od tri poraza. Kajri Irving je dodao 23 poena, Klivlend je tako pobedom počeo seriju mečeva u najmanje dve nedelje koliko će biti bez "Kralja Džejmsa".

Šarlot je takođe bio oslabljen, bez Ala Džefersona i Lensa Stivensona, izgubili su 15 lopti, što je po treneru Klifordu bio uzrok poraza.

Raptors Warriors Basketball

U Kaliforniji šou Stefa Karija. Ubacio je 32 poena i imao 12 asistencija i 5 skokova protiv Toronta. Raptorsi su zaustavljeni u Ouklendu, Voriorsi su najbolji tim lige i bili su spremni da to noćas i dokažu. Tajno oružuje za Kanađane je bio Drajmond Grin, stigao je do tripla dabla, 16 poena, 13 asistencija, 11 skokova. Domaćin je serijomm 23:5 na stattu drugog poluvremena oduvao rivala. Ognjen Kuzmić je na parketu proveo svega 19 sekundi. Toronto je uz meč izgubio i prvom mesto na Istoku, pretekla ih je Atlanta.

Houksi su uz 26 poena Džefa Tiga prošli Jutu, ključ je bila odbrana, Atlanta je zadržala Juutu na 37% šuta, to je bilo dovoljno za trijumf u kome nije učestvovao Pero Antić.

Pre par meseci je Erik Bledso izjavio da bi njegova nekadašnja škola u Kentakiju dobila Filadelfiju, očekivalo se da Siksersi pokažu zube beku Feniksa, ali od toga nije bilo ništa. Bledso je ubacio 17 poena, imao 8 asistencija u pobedi favorita protiv beznadežne Filadelfije kojoj nisu pomogla 28 poena Tonija Vrotena.

76ers Suns Basketball

Goran Dragić je za 35 minuta napavio dabl-dabl, 10 poena i 10 asistencija, igrao je i njegov brat Zoran, za manje od 3 minuta ubacio isto toliko koševa. Inače to su njegovi prvi poeni u ligi.

Prvi put ove sezone je Oklahoma na 50% uspešnosti. Oporavljeni Durant je sa 34 poena bio čovek odluke protiv opasnog Vašingtona u čijim redovima su Vol i Bredli Bil napravili dabl-dabl.

Ali, nije bilo dovoljno za Tander koji je šutirao 53%, Vestbruk je dodao  22 poena, i mada su se Vizardsi spustili na jedan posed u poslednjem minutu, Vestbruk je ukrao pas Vola ka Bilu, a onda je njegovu kontru popravio Ibaka pa je brzo sve bilo gotovo.

Rockets Pelicans Basketball

Loša partija najboljeg strelca lige, Džejmsa Hardena obeležila je duel Pelikansa i Hjustona. "Bradonja" je ubacio samo 11 poena, u redovima Roketsa nije bilo raspoloženih igrača, dali su samo 83 poena, pa su Pelikansi i bez dominantne partije Entonija Dejvisa lako slavili. Evans i Rajan Anderson su ukupno ubacili 43 poena Hjustonu, Nju Orleans je mnogo bolje šutirao od rivala, a kouč gostiju MekHejl je povukao sve startere u uvodnim minutima treće četvrtine. Kao da je osećao da gubi meč i probao da ih odmori za duel sa Majamijem večeras.

Karmelo Entoni je zbog problema sa kolenom presedeo čitav meč protiv Detroita, sa njim ili bez njega isto se hvata, Niksi su izgubili i deseti meč u nizu. Ovoga puta se u MSG gostio Detroit predvođen Brendonom Dženingsom koji je ubacio 29 poena.

Indijana je iznenadila Milvoki, Si-Džej Majls igra odlično, ubacio je 22 poena, i osvetio se za meč iz novembra u kome je protiv Baksa promašio svih osam šuteva i bio jedan od krivaca za poraz.

Nets Magic Basketball

Netsi su umalo izgubili dobijenu utakmicu na Floridi. Poslednju četvrtinu su izgubili sa 37:14, ali su nekako priveli posao kraju. Bruklin je napravio 22 greške i uspeo da pobedi, to se retko dešava. Izgubili su +26 iz treće četvrtine, na kraju je odlučivala jedna lopta, ali je pobeda otišla na sever. Vučević slabiji nego obično kod Medžika, 10 poena i 4 skoka.

Rezultati:

Šarlot - Klivlend 87:91
Orlando - Bruklin 98:100
Nju Orleans - Hjuston 111:83
Oklahoma - Vašington 109:102
Njujork - Detroit 81:97
Boston - Dalas 101:119
Feniks - Filadelfija 112:96
Juta - Atlanta 92:98
Milvoki - Indijana 91:94
Lejkersi - Memfis 106:109
Golden Stejt - Toronto 126:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke