Rondo debitovao, Monta ukrao šou!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 21.12.2014.
09:32
Izvor: Sportske.net

Popović izveo omladince koji su mučili Mavse, ali je pobeda na Rondovom debiju ostala Dalasu. Atlanta je hit šampionata, Portland u Nju Orleansu požurio da završi posao, kako bi se odmorio od tri produžetka prethodne večeri. Niksi beznadežni, Šarlot konač

Beta/AP Photo/Jim Cowsert
Beta/AP Photo/Jim Cowsert

Povezane vesti

Radžon Rondo je debitovao i pothranio šampionske snove Mavsa. Na premijeri je gostovao San Antonio, Rondo, kao u Bostonu, sa problemom u šutu, na kraju 6 poena, ali i neizbežnih 9 asistencija i 7 skokova.

Šou je ukrao Monta Elis, izjednačio je rekord sezone sa 38 poena, u poslednja četiri minuta je ubacio 11 i praktično prelomio meč.

Sparsima je ovo četvrti uzastopni poraz, dva su izgubili posle tri produžetka, veterani Dankan i Đinobili su ostali kod kuće, Parker i Leonard su povređeni, Deni Grin i Tijago Spliter u trenerkama, ali ne i na parketu. Nedostaje i Pati Mils, ovo su očigledno rezervni Sparsi kojima se ne žuri.

Bucks Clippers Basketball

Duel sa Milvokijem je za Kliperse prelomio Kris Pol. Ubacio je 9 od ukupno 27 poena u poslednja četiri minuta. Uporni Baksi su mučili pacifičkog šampiona koji je umoran zbog čestih putovanja i natrpanog rasporeda u decembru. Kasnije će biti lakše, ali su se samo presvukli i pobedili Milvoki, ponovo će na put, u Teksas kod San Antonija i onda na noge Atlanti.

Kad smo kod Houksa, u velikoj su formi. Dobili su 12 od 13 poslednjih mečeva, sinoć je pao Hjuston u Teksasu. Al Horford je ubacio 14 poena, imao 8 skokova i 5 asistencija u meču u kome je Atlanta stigla do pobede u poslednjih tri minuta. Kajl Korver je pogodio najvažniju trojku na meču, i četiri bacanja, serijom od 7:0 su se Houksi odlepili i stigli do novog trijumfa.

Hauard je na drugoj strani postigao 19 poena, imao 11 skokova.

Trailblazers Pelicans Basketball

Portland je igrao tri produžetka veče pre gostovanja u Nju Orleansu. Sada su im bile potrebe tri četvrtine da sve reše,  njihov 10. trijumf u 12 mečeva. LaMarkus Oldridž je preuzeo palicu od Lilarda, ubacio je 27 poena, imao 12 skokova. Pelikansi su imali svega 35% šuta, Dejvis je pogodio samo 3 od 14 lopti, završio sa 7 poena, jasno nisu imali nikakvu šansu.

U ostalim mečevima, ružna košarka u Koloradu, Nagetsi i Pejsersi su se ispromašivali, na kraju par pogođenih šuteva Galinarija i 19 poena Italijana su možda bili odluka. Denver je šutirao oko 36%, Indijana svega 30%.

Šarlot je iz 11. pokušaja pobedio Jutu, konačno su prekinuli crnu seriju protiv "Džezera", Kemba Voker je ubacio 20 poena, Džeferson i pored povrede 19, uz 10 skokova.

U matine terminu, Feniks se gostio u Njujorku. Melo Entoni se vratio u tim Niksa, ubacio 25 poena, nije vredelo, njegov tim ima skor 5-24, ovo deluje već kao nova izgubljena sezona. Sanse je predvodio Bledso sa 25 poena i 10 skokova, Dragić ne posebno raspoložen, 10 poena, 2 asistencije.

Rezultati:

Klipersi - Milvoki 106:102
Dalas - San Antonio 99:93
Denver - Indijana 76:73
Hjuston - Atlanta 97:104
Šarlot - Juta 104:86
Nju Orleans - Portland 88:114
Njujork - Feniks 90:99

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke