Roketsi spremaju zamenu za jednog od ključnih igrača?!

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 23.05.2016.
20:25
Izvor: Sportske.net

Franšiza iz Hjustona je razočarala ove sezone, a kako ih novo lice očekuje na klupi naredne sezone, spremaju se i korenite promene u rosteru.

Beta/AP Photo/Tony Avelar
Beta/AP Photo/Tony Avelar

Povezane vesti

Loša sezona je iza "Raketa", a posebno iza jednog od njihovih najboljih igrača. Dvajt Hauard je od jednog od najboljih centara lige, postao neko koga se više niko ne plaši. Povrede su ga konačno, koliko-toliko zaobišle, ali opet nije opravdao očekivanja.

Hauard je u poslednje vreme u "ratu" sa generalnim menadžerom ekipe Derilom Morijem, pa se očekuje da će napustiti ekipu i potražiti neku izdašniju ponudu.

Kako će ostati bez prve "petice", Roketsi su krenuli u potragu za novom.

Naime, kako američki "NBC Sports" javlja, prva meta franšize iz najvećeg grada Teksasa je centar Atlanta Hoksa Al Horford.


Centar Hoksa, postaće slobodan agent na kraju ove sezone, a za njim su veliko interesovanje pokazali El Ej Lejkersi, Boston Seltiksi i Orlando Medžik, te će "Rakete" morati dobro da se pomuče da ga dovedu u svoje redove.

Horford bi bio sjajno pojačanje, a u upravi kluba veruju da bi imao i odličnu saradnju sa mladim centrom Klintom Kapelom, u kog polažu velike nade. U klubu veruju da bi se njih dvojica sjajno dopunjavali, i da bi po potrebi mogli da se rotiraju u startnoj petorci na pozicijama četiri i pet, kako su obojica sposobni da pokriju pozicije krilnog centra i centra.

U vezu sa Hjustonom dovodi se i krilo Pelikansa, Rajan Anderson. On je takozvana "streč" četvorka, može da igra na pozicijama tri i četiri, pa bi u njemu Roketsi dobili sjajno ofanzivno rešenje i rasterećenje za mladog Kapelu u napadu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vekson
Monday, 23.05.2016
21:04

Sa Andersonom I Horfordom bi to bila poprilično dobra ekipa, ali opet fali jedan dobar bek ili vrh plej. Uzmite Tea i eto ekipe za finale konferencije makar. :))