Roketsi kompletirani, može li ovaj tim da iznenadi na Zapadu?

Autor: Nikola Miloradović
ponedeljak 24.10.2016.
20:22
Izvor: Sportske.net

Otpuštena su trojica, Majk D'Entoni je završio sa selektiranjem za predstojeću sezonu.

BETA/AP Photo/Pat Sullivan
BETA/AP Photo/Pat Sullivan

Povezane vesti

Sutra uveče kreće nova sezona u najkvalitetnijoj košarkaškoj ligi na svetu. Hjuston Roketsi su završili sa selektiranjem ekipe, kako su danas otpustili trojicu igrača, te su roster sveli na 15 imena.

Ispisnice su dobili krila Pi Džej Hejrston i Le'Brajan Neš, kao i bek Geri Pejton drugi, sin proslaveljnog košarkaša Supersoniksa.

Hejrston je stigao poslednjeg dana septembra, Neš je u klubu samo dva dana, dok je Pejton od Letnje lige u redovima teksaške franšize.

Ostali su sa 15 imena u rosteru, primetno je da su dosta "niži" nego prethodnih godina. Majk D'Entoni je poznat po "ran en gan" stilu igre, te treba očekivati napadačke "Rakete" u sezoni 2016/17. Po bekovima su pojačani, Harden je dobio drugačiju rolu napred, više će organizovati napade, dok su sa Gordonom i Andersonom dobili još veću širinu u napadu.

Najslabiji su na centru, sve nade polažu u mladog Klinta Kapelu, koji je više "četvortka" nego "petica" ali to je još jedna dokaz da će Roketsi igrati "smol bol" košarku, poput Voriorsa npr.

Konačno će šansu na velikoj sceni dobiti i talentovani Sem Deker, koji je na prošlosezonskom draftu biran kao 18. pik prve runde. Minule sezone se nije naigrao, zbog povreda.

Ovako izgleda roster ekipe iz najvećeg grada Teksasa za predstojeću sezonu:

Plejmejkeri: Patrik Beverli, Tajler Enis, Pablo Priđoni

Bekovi: Džejms Harden, Erik Gordon, Kej Džej Mekdenijels

Krila: Trevor Ariza, Kori Bruer, Sem Deker

Krilni centri: Rajan Anderson, Montrel Harel, Činanu Onuaku, Kajl Viltjer

Centri: Klint Kapela, Nene Ilario

Postoji mogućnost da se u 15 nađe bivši igrač Montepaskija, 32-godišnji Bobi Braun, ali samo kao privremena zamena za povređenog Patrika Beverlija.

Inače, Roketsi startuju 26. oktobra protiv Los Anđeles Lejkersa. Meč u "Stejpls Centru" zakazan je za 4 sata i 30 minuta posle ponoći po srednjoevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
brekbaCh
Tuesday, 25.10.2016
14:28

Kanta od ekipe.. ovaj D'Antoni nije normalan.

avatar
JC\'90
Tuesday, 25.10.2016
07:25
avatar
Danijella
Monday, 24.10.2016
22:25

Mema od Rocketsa nista dok je tamo onaj Harden koji treba da si kupi jednu loptu sam igra. Njegov sklop licnosti ne dozvoljava mu da bude sampion. Drzak..flegma..nezainteresovan..ne postuje svoje igrace u smislu da im koristi najbolje mogucnosti..a neverovatni atleta u isto vreme. Licno mislim da San Antonio opet deluje najorganizovanije da pripreti Golder Stejtu, imaju razigranog Millsa videli smo sa Australijom, novi Parker..Gasol jos uvek lisica koja osvaja titule tako da..jesu stariji malo ali znaju sta hoce..aportland dobar, bolji od Raketa to sigurno!

avatar
Realan tip
Monday, 24.10.2016
22:14

Nevidjeno bezvezan roster.