Rođendanska pobeda - Partizan može i bez pojačanja!

Autor: Darko Mitrović
subota 04.10.2014.
19:46
Izvor: Sportske.net

Iako bez pomoći Eda Murića, Andreje Milutinovića i Janisa Kuzeloglua, Partizan večeras pobedom u Mađarskoj započeo novu sezonu u ABA ligi!

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

S obzirom da šampion Srbije iz poznatih razloga još uvek nije kompletirao ekipu za novu sezonu, navijači Partizana su se pomalo i pribojavali kakve će im vesti stići iz Mađarske, ali se Vujoševićev tim potrudio da svim pristalicama crno-belih na najlepši način čestita današnji, 69. rođendan JSD Partizan.

Na kraju, 60:55 za Partizan protiv Solnoka, za uspešan start nove sezone!

Partizan je sjajno ušao u utakmicu, predvođen Milenkom Tepićem poveo je sa 10:3, ali je u finišu prve četvrtine usledio veliki pad u njihovoj igri.

Domaći prave seriju 8:0 i posle prvih deset minuta igre vode sa 11:10.

Ipak, Tepić je na startu druge deonice ponovo pokrenuo crno-bele, a sve raspoloženiji bili su i Dalo i Andrić, pa je na sredini druge četvrtine Partizan stigao i do ''plus osam'' - 13:21.

Zahvaljujući poenima Gagića, Aranitovića i Bezbradice, Beograđani stižu i do dvocifrene prednosti, pa je na dva minuta pre kraja prvog poluvremena na semaforu stajalo 15:29!

Međutim, ekipa Duška Vujoševića je u finišu druge četvrtine doživela još jedan veliki pad u igri, pa Solnok serijom 10:0 završava drugu četvrtinu za 25:29 posle 20 minuta igre.

Srećom, drugo poluvreme je počelo serijom Partizana, pre svega zahvaljujući trojkama Andrića, pa je vrlo brzo šampion Srbije stigao do 25:38.

Ali, što je najvažnije, za razliku od prvog poluvremena, kada je bilo dosta oscilacija, ekipa Partizana u nastavku nije dozvolila da joj se nešto slično ponovi, pa je uglavnom uspešno održavala prednost.

Ali, u poslednjih pet minuta nova kriza crno-belih, domaći od 42:55 stižu na ''minus četiri'' (51-55), a do kraja je ostalo manje od dva minuta. Ipak, Nikola Milutinov ne dozvoljava da u finišu gledamo dramu, pogađa za 51:57, posle čega Solnok nije uspeo da ugrozi ovo vođstvo Partizana.

Andrić i Tepić sa po 13 poena bili su najefikasniji u ekipi Partizana, dok su domaće predvodili Vojvoda sa 18 i Sinovec sa poenom manje.

Dodajmo još i da su košarkaši Krke pobedili danas u Novom Mestu Cedevitu sa 80:72 (21:24, 17:23, 22:8, 20:17), što je i najveće iznenađenje prvog kola ABA lige.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke