Rođendan ti je, sa tribina čuješ huk tvojih ''Delija'', a treba da pobediš Zvezdu...

Autor: Darko Mitrović
utorak 27.01.2015.
11:19
Izvor: Sportske.net, Sport

Baš takva situacija u četvrtak očekuje našeg proslavljenog košarkaša, člana one nezaboravne generacije iz devedesetih i čoveka koji je svojevremeno Zvezdi doneo dugo iščekivanu titulu prvaka Jugoslavije...

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Predstojeći duel petog kola Top 16  faze Evrolige između Crvene zvezde Telekom i Albe iz Berlina biće prepun emocija za trenera nemačkog evroligaša, srpskog stručnjaka Sašu Obradovića.

Ljubitelji košarke znaju da je Obradović igračku afirmaciju stekao u dresu Crvene zvezde, sa kojom je 1993. godine prekinuo višedecenijski post kad su u pitanju Zvezdine šampionske titule u Jugoslaviji i doneo šampionsko slavlje ''Delijama''.

Godinama kasnije, on je sa reprezentacijom naše zemlje osvajao gotovo sve što se osvojiti moglo, a po završetku igračke karijere započeo trenersku u nemačkoj Albi, gde je i kao igrač takođe ostavio dubok trag.

Ove sezone mu sjajno ide. Njegov tim je posle 19 kola dominantan u Bundesligi sa samo jednim porazom, a u elitnom evropskom takmičenju je stigao u Top 16 fazu, gde već ima dve pobede iz četiri meča.

Ali, ono što Sašu Obradovića muči ovih dana, a uoči svog 46. rođendana, jeste činjenica da će baš u četvrtak, baš na rođendan, morati da se suprotstavi svojoj Crvenoj zvezdi, i to pred ''Delijama'' u prepunom ''Pioniru''.

sasa obradovic

''Sve se poklopilo, da prvi put kao trener dođem zvanično u svoj rodni grad, da vodim ekipu protiv 'svog' kluba u kome sam košarkaški odrastao, proveo sjajne trenutke, i to baš na 46. rođendan'', ističe Obradović u izjavi za ''Sport''.

Ali, naravno, emocije će, kako zna i ume, morati da ostavi po strani i da učini sve kako bi njegova Alba upisala treću pobedu i približila se plasmanu među osam najboljih ekipa.

''Mi smo već postigli uspeh plasmanom u Top 16 fazu, a svaka nova pobeda je iznad očekivanja. Teško je igrati na dva fronta, dosta toga zavisi od potrošnje energije, voleo bih da izdržimo dugo'', objašnjava Obradović.

A ukoliko bi njegov tim savladao Zvezdu u Beogradu, to bi praktično značilo i da crveno-beli gube realne izglede za plasman u narednu rundu takmičenja.

Da li će, igrom slučaja, baš Saša Obradović ''otpisati'' Zvezdu iz trke za Top 8?

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke