Riversi u istoriji, Rasel Vestbruk zasenio sve!

Autor: Boris Jovanović
subota 17.01.2015.
09:13
Izvor: Sportske.net

Porodica Rivers ulazi u anale NBA lige, zapadni derbi obeležila neverovatna partija Rasa Vestbruka. Novicki se podmladio posle slobodnog dana, Sparsi podsetili da su gospodari prstena. Buđenje Kavsa, Atlanta pokazala Kanađanima ko je konferencijski gazda!

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Bude li se Kavsi?

Irving i Lebron su noćas iskombinovalu 69 poena pa se poseta Holivudu završila sa dve pobede za tim koji ima neočekivano mnogo problema ove godine. Klivlend je delovao bolje nego protiv Lejkersa, uspeli su da stignu domaćina i na kraju slave u tesnoj završnici.

Cavaliers Clippers Basketball

Videli smo stvaranje istorije, mladi Ostin Rivers je postao prvi košarkaš koji je zaigrao u ekipi koju trenira otac. Dok Rivers je svom junioru pružio šansu, ali se ovaj za desetak minuta nije upisao. Kod Klipersa Grifini 34 poena, 10 skokova, DeAndre Džordan 19 poena, 17 uhvaćenih lopti, Kris Pol je imao 14 asistencija, ali i loš procenat šuta. Upravo je šut Klivlenda presudio u ovom meču.

Istoriju je napisao Lebron, 24 000 poena i još par pride, postao je najmlađi igrač u NBA koji je stigao do te granice, a tek mu je 30 godina.

Da ostanemo u Kaliforniji gde je Majami slavio u Sakramentu, iako bez Dvejna Vejda. Kris Boš je očitao lekciju Kazinsu, ubacio je 30 poena, imao 7 skokova, meč je rešila odbrana gostiju sa Floride koji su Kingse zaustavili na 83 poena.

Lejkersi su bez Kobija poraženi u Juti, nisu imali rešenje za Gordona Hejvorda koji je pogađao kad god bi se približili. Brojao je do 31, imao 7 asistencija, Lejkersi su imali prednost u skokovima, to im se često događa, ali ne utiče uglavnom na rezultat.

Timberwolves Suns Basketball

Goran Dragić je bio ključ u pobedi Feniksa nad Minesotom. Slovenac je ubacio 21 poen, imao 8 asistencija i 5 skokova, Džerald Grin je dodao 19, a Sansi su dobro pritisli Moa Vilijamsa. On je postigao rekord za Timbervulvse, 52 poena u prethodnom meču, sada je dao upola manje, ali nije imao puno slobodnih šuteva. Raduljica se nije upisao za četiri minuta igre.

Derbi večeri je obeležio Ras Vestbruk. Ovo će ostati upamćeno kao jedna od njegovih partija karijere, ubacio je 17 poena, imao 17 asistencija (lični rekord) i dodao 15 skokova i 4 ukradene lopte!

Warriors Thunder Basketball

Golden Stejt je bio nemoćan, Durant je ubacio 36 poena, promašio samo četiri lopte, ali je Vestbruk bio zvezda večeri. Kada se lomilo imao je 8 asistencija i 6 skokova u poslednjoj četvrtini, ovo je bila prava noć rekorda za Tander, jer je i Ibaka sa 27 poena izjednačio najbolji učinak u NBA karijeri. Kod gostiju čija se odbrana raspala u ovom meču Tompson je ubacio 32 poena, Kari  19 u ipak tihoj večeri u derbiju u kome je izgubio čak 6 lopti.

Blazers Spurs Basketball

Kavi Leonard se vratio posle 15 mečeva pauze, pogurao šampiona ka trijumfu protiv opasnog Portlanda. Ubacio je 20 poena, San Antonio otvara seriju mečeva kod kuće u kojoj će pokušati da uhvati priključak sa vodećim timovima Zapada. Bila je to partija koja je podsetila na prošlu sezonu, Sparsi su imali 37 timskih asistencija, brz protok lopte, 20 šuteva više od rivala i osvetili se za onaj poraz iz decembra, kada su nakon trostrukog produžetka pali protiv Blejzersa u svom Teksasu.

Nuggets Mavericks Basketball

Novickom je itekako koristio odmor u Koloradu. Protiv istog protivnika, Denvera, samo sada kod kuće, Nemac je ubacio 25 poena, pa je Dalas stigao do trijumfa. Isto se može reći za Ronda i Parsonsa, Karlajl ih je odmorio, na ruku domaćinu u relativno lakoj pobedi išla je činjenica da su Nagetsi pogodio 12 od 25 bacanja! Nurkić je ubacio samo dva poena.

Iznenađenje u prestonici, Netsi su istamburali favorizovane Vizardse koji su verovatno odigrali najgori meč u sezoni. Tim iz Bruklina je predvodio veteran Džaret Džek koji je iskoristio povredu Derona Vilijamsa. Razbio je Vola, ubacio 26 poena, imao 7 asistencija i 6 skokova.

Zanimljivo da su Džek i Bruk Lopez koji je takođe brojao do 26 ovih dana pominjani kao materijal za trejd, a eto najzaslužniji su za prekid crne serije Netsa od sedam poraza.

Pelicans 76ers Basketball

Iznenađenje i u Filadelfiji, Siksersi dižu glavu, ovo je njihova osma pobeda, druga kod kuće. Nerlens Noel je sa 17 poena, 11 skokova i 5 blokada bio najbolji u pobedi drugog najslabijeg tima lige protiv Pelikansa. Doduše, na ruku domaćinu išlo je neigranje Entonija Dejvisa, ali i njihovog bivšeg beka Džej-Ru Holideja.

Pistons Pacers Basketball

Drama u Indijani, Andre Dramond je iz odbojke 30 stotinki pre kraja doneo pobedu Pistonsima, ali je Brendon Dženings zasenio sve sa 37 poena. Pistonsi su dobili 10 od 12 mečeva, Dženings je u toj odličnoj seriji koja traje manje od tri nedelje u proseku postizao 26 poena.

Džef Grin je bio tajno oružje Memfisa na Floridi, ubacio je 12 od 21 poena u poslednjem periodu, pa su "Grizliji" odneli pobedu iz Orlanda. Mark Gasol i Rendolf su iskombinovali 30 poena i 28 skokova, na drugoj strani Vučević 18, uz to je imao i 9 skokova. Medžik se spustio na -4 u poslednjem minutu, mirisalo je na preokret, ali je Grin sa dva zakucavanja prelomio meč.

Hawks Raptors basketball

Atlanta je nezaustavljiva, dobili su u Torontu i pokazali ko je gazda na Istoku. Ovo je njihova 11. pobeda u nizu, odlepili su se na vrhu konferencije, Al Horford je u Kanadi ubacio 22 poena, imao po 5 skokova i asistencija. Vratio se nakon utakmice pauze, Pero Antić je počeo sa klupe, 3 poena za 16 minuta. Houksi su šutirali trojke preko 50%, oni su neporaženi u 2015. Poslednji poraz je za Boksing dej kada su ih rasturili Baksi. Od tada se ne osvrću...

Bulls Celtics Basketball

Čikago mnogo bolje deluje na strani, videlo se i sinoć, odlično drugo poluvreme Derika Rouza, 29 poena i 10 asistencija su presudili Bostonu. Bulsi su u poslednjem periodu pogodili sedam trojki i prelomili meč. Batler je ubacio 22 poena, Gasol 20, Mirotić samo 5. Kod Seltiksa po običaju najefikasniji Salindžer sa 20.

Rezultati:

Orlando - Memfis 96:106
Indijana - Detroit 96:98
Filadelfija - Nju Orleans 96:81
Vašington - Bruklin 80:102
Oklahoma - Golden Stejt 127:115
Boston - Čikago 103:119
Toronto - Atlanta 89:110
Feniks - Minesota 110:99
Juta - Lejkersi 94:85
Dalas - Denver 97:89
San Antonio - Portland 110:96
Sakramento - Majami 83:95
Klipersi - Klivlend 121:126

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Nikola Nikola
Saturday, 17.01.2015
12:48

Pratim Oklahomu redovne, njima jednostavno fali ofanzivni centar, Perkins i Adams su limitirani igrači na oba dela terena. Ovaj trejd koji se pominje sada, Perkins za Bruka Lopeza, ili onaj gde se uključuje i Čarlot, pa gde daju par pikova sa drafta i Lemba bi za njih bio strašna stvar. Dion Vajters im je proširio repertor u napadu, Redži Džekson je klasičan napadač, ali opet limitiran, i u interesu Oklahome je da on uzima što je moguće manje napada.