Rimejk finala šampionu, Bobi gledao sa klupe poraz u teksaškom derbiju!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 26.12.2015.
09:22
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt na neočekivan način slavio protiv Kavsa. Hjuston srušio San Antonio, u Holivudu je doba Klipersa...

BETA/AP Photo/Kathy Willens
BETA/AP Photo/Kathy Willens

Povezane vesti

Iako šutevi nisu ulazili kao obično Golden Stejt je dobio rimejk finala. Drajmond Grin je ubacio 22 poena i imao 15 skokova, a Voriorsi su protiv verovatno najvećeg rivala za titulu, Kavsa pokazali da mogu da pobeđuju i odbranom.

Kari i Tompson su iskombinovali 37 poena (19 i 18), ali i odradili sjajan posao u odbrani. Klilvned je imao samo 32% šuta sa tim se ne dobija ni neki slabji tim.

Doduše, odradili su sjajan posao kod kuće, prvi put posle više od godinu dana neko je Voriorse spustio ispod 100 poena kod kuće, ali nije bilo dovoljno.

Lebron je ubacio 25 poena, njegov tim je zaustavljen posle šest pobeda u nizu. Sledeća stanica je večeras Portland, dok će Voriorsi odmarati do ponedeljka kada Sakramento stiže u grad.

Sparsi su pali u Hjustonu. Teksaški derbi je pripao "Raketama" koje su odigrale impresivnu odbranu i nanele San Antoniju prvi poraz u sedam mečeva. Uz to, Sparsi su postigli samo 84 poena, najmanje u sezoni. Harden je ubacio 20, imao i 9 asistencija,  na drugoj strani najefikasniji Leonard sa takođe 20. Bobi Marjanović nije igrao.

U finišu je San Antonio jurio rezultat, primenili su oprobanu taktiku, faulirali Hauarda koji je promašio sva četiri bacanja, spustili se na četiri poena, ali je domaćin sačuvao pobedu.

Rockets Nets Basketball

Klupa Hjustona takođe zaslužuje aplauz, ubacili su 41 poen, 15 više od "kolega rezervista" sa suprotne strane.

Gradski derbi je pripao Klipersima. Oni su pokvarili poslednju božićnu utakmicu Kobija Brajanta koji je ubacui 12 poena, imao po 3 skoka i asistencije, uz 2 ukradene lopte. Lejkersi su probali da se vrate u poslednjoj četvrtini, ali su Kris Pol i Blejk Grifin kontrolisali meč nakon što su se rezerve ispromašivale i dovele pobedu u pitanje. Rivers je startere ponovo poslao na parket, Grifin je završio sa 13 poena i 12 skokova, Pol ubacio 23, imao je i 6 asistencija, dok je DeAndre Džordan uhvatio 14 lopti.

U ostalim mečevima koji su odigrani u ranijem terminu Majami je posle produžetka srušio Pelikanse, dok je Čikago odneo pobedu iz Oklahome. Izveštaje sa tih mečeva možete pročitati ovde.

Rezultati:

Majami - Nju Orleans 94:88 pr.
Oklahoma - Čikago 96:105
Golden Stejt - Klivlend 89:83
Hjuston - San Antonio 88:84
Lejkersi - Klipersi 84:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Sasa1988
Saturday, 26.12.2015
12:15

Cudna utakmica. Povremeno dosadna. GS opet izlazi kao pobijednik. Sjajan tim.