Rikijev povratak, Sansi izgubili dobijeno, dolijala i Atlanta!

Autor: Boris Jovanović
utorak 03.02.2015.
08:17
Izvor: Sportske.net

U noći preokreta, Riki Rubio ponovo na parketu. Memfis na neverovatan način dobio staru mušteriju Feniks, dok su Pelikansi našli lek za Houkse.

Beta/AP Photo/Matt York
Beta/AP Photo/Matt York

Povezane vesti

Zaustavljena je i Atlanta. Posle 19 pobeda, najbolje serije u istoriji franšize, Pelikansi su nadleteli Houkse. Ovo je tek treći poraz lidera Istoka u 36 mečeva, nemaju zbog čega da budu zabrinuti. Noćas nisu mogli da zaustave Entonija Dejvisa. Vratio se posle povrede sa 29 poena i 13 skokova. Nju Orleans je u formi, slavili su i protiv Klipersa i Dalasa, sada imaju pobedu više na osmom mestu Zapada od Sansa. Kod Atlante Tig je ubacio 21 poen, njegov tim je gubio dvocifrenom razlikom praktično celu utakmicu.

Pero Antić se nije upisao za šest minuta na parketu.

Sansima je pobeda iscurila kroz prste. Naime, bili su na +7 nekih stotinak sekundi pre kraja, ali je usledio veliki preokret "Grizlija". Dotukao ih je Džef Grin košem pod faulom, njegova tri poena su okrenula rezultat, da bi Mark Gasol blokadom nad Markifom Morisom sačuvao pobedu. Poslednjih osam poena u meču postigao je gost i na taj način stigao do sedme uzastopne pobede protiv Feniksa.

Grizzlies Suns Basketball

Gasol je ubacio 15 poena, imao 8 asistencija i 6 skokova, na drugoj strani odličan Bledso, 21 poena, 8 asistencija i 7 skokova. Nekako su ova dva tima navikla navijače na dramu u međusobnim susretima, dvostruki produžetak u Memfisu u januaru je odlučio pobednika.

Goran Dragić je ubacio 15 poena, imao 5 skokova i 4 asistencije.

Clippers Nets Basketball

Drama i u Bruklinu, poeni Džareta Džeka u samom finišu su presudili Klipersima. Bila je ovo i osveta Netsa koji su na Pacifiku prošlog meseca zaleđeni na -39. Sada su srušili Kliperse i prekinuli seriju poraza kod kuće u 2015. Netsi su izbrisali -9 finišu, sedam poena Alena Andersona, plus po bacanje Džoa Džonsona i oporavljenog Derona Vilijamsa su ih doveli u poziciju da razmišljaju o pobedi. Prvo je Kris Pol poravnao, ali kada se očekivao produžetak, Džek je preko centra gostiju DeAndre Džordana pogodio za pobedu. Džo Džonson je ubaco 22 poena za Netse, na drugoj strani Kris Pol 20 poena, po 8 skokova i asistencija.

Magic Thunder Basketball

Kevina Duranta nije bilo u timu Oklahome, jasno, tada kompletnu odgovornost preuzima Vestbruk. Plej Tandera je napravio tripl dabl 25 poena, 11 skokova, čak 14 asistencija, Oklahoma je srušila Orlando. Vučević je ubacio 20 poena, uhvatio 6 lopti.

Ovo je deseti tripl dabl za Vestbruka, u osam je učestvovao i Durant, ali ovoga puta Ras je našao druge "konzumente" svojih pasova. Vejters je ubacio 24 poena, Ibaka 16, sada je Oklahoma na 50% uspešnosti.

Bulls Timberwolves Basketball

Riki Rubio se vratio, ali to se nije odrazilo na rezultat. Izostao je njegov duel sa Rondom koji je povređen, Barea ga je odlično zamenio u Mavsima, 10 poena i 8 asistencija. Minesota je vodila 96:94, ali je Barea sa četiri poena u poslednjem minutu okrenuo meč.

Timbervulvsi su se vratili sa -21 u drugom poluvremenu, ušli sa vođstvom u poslednja dva minuta, no najgori tim lige je ipak poklekao.

Peković je ubacio 8 poena i imao 10 skokova. Rubio je igrao dvadesetak minuta, 10 poena, 4 asistencije. Kod Dalasa, Elis 23 poena uz loš šut, Novicki 16, Čendler Parsons 18, uz 6 skokova i 4 ukradene lopte.

76ers Cavaliers Basketball

Klivlend je stigao do 11. pobede u nizu, klupski rekord je 13, ostvaren 2010. u poslednjoj sezoni pre nego što je Lebron otišao na Floridu. Kajri Irving je ubacio 24 poena Siksersima, imao po 5 skokova i asistencija, Lebron je uz ‚18 poena imao 11 asistencija. Filadelfija se dobro držala, imali su priključak, ali je kvalitet Kavsa presudio mladom timu gostiju.

Torontovoj seriji je kraj, oni su posle šest pobeda u nizu protiv Milvokija pali kod kuće u duelu sa oslabljenim Baksima. U meču na malo poena odlučio je Midlton sa 25, Antetokumpo je uz 12 poena imao isto toliko skokova. Kod gostiju nije bilo Brendona Najta, a onda je isključen u prvom poluvremenu O-Džej Mejo. Baksi su igrali odlično, bili na +15 i uspeli da se održe u poslednjoj četvrtini.

Inače, Milvoki definitivno dobija odbranom, ove sezone imaju skor 17-0 kada spuste protivnika ispod 90 poena.

Hornets Wizards Basketball

Šarlot je napravio iznenađenje u Vašingtonu. Iako odlično igraju u poslednje vreme, nije bilo očekivano da Hornetsi savladaju trećeplasirani tim Istoka. Veliki Al Džeferson je ubacio 18 poena i imao 12 skokova u pobedi Šarlota koji imaju skor 10-4 od početka 2015. Pet pobeda su ostvarili bez svog najboljeg igrača Kembe Vokera koji će zbog kolena odsustvovati sigurno još šest nedelja. Džerald Henderson ga odlično menja, kod Vašingtona Vol nije u formi iz 2014. mada je ubacio 16 poena i imao 10 asistencija. Imao je loš šut, i dalje ga muče migrene, od kraja decembra Vizardsi su na 50%, nisu na nivou partija iz 2014. godine. Ovo je bio njihov treći poraz u nizu.

Rezultati:

Vašington - Šarlot 88:92
Klivlend - Filadelfija 97:84
Oklahoma - Orlando 104:97
Nju Orleans - Atlanta 115:100
Bruklin - Klipers 102:100
Toronto - Milvoki 75:82
Feniks - Mempfis 101:102
Dalas - Minesota 100:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke