Revolveraški obračun - LeBron Vs Klej

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 08.06.2015.
18:51
Izvor: Sportske.net

Kralj Džejms je izašao kao pobednik u svakom pogledu, Klivlend je napravio sinoć brejk u Orakl Areni i izjednačio na 1:1 u finalnoj seriji.

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

LeBron Džejms je proveo na parketu neverovatnih 50 minuta i za to vreme ostvario novi tripl-dal. Zanimljivo, samo je Medžik Džonson ostvario više tripl-dablova od njega u finalnim utakmicama u istoriji NBA lige.

'Kralj' je sinoć borjao do 39, uz to imao 16 skokova i 11 asistencija i bio ubedljivo najbolji igrač na utakmici koju su Kavsi dobili tek nakon produžetka i napravili brejk iako su imali dvocifren plus na oko tri minuta pre kraja regulanog dela utakmice. Tri izuzetno glupa faula Džej Ar Smita u samom finišu vratila su Voriorse u život i odvela drugi finalni duel u overtajm.

Moramo da pomenemo da je Džejms mogao sve da reši u poslednjim trenucima regulanog dela, sudije nisu svirale faul u njegovu korist na ulazu, premda je dobio 'sekiricu' po ruci. U produžetku je Drejmond Grin stavio LeBrona na poster, ali 'Kralj' je ipak odveo Kavalirse do prvog trijumfa u velikom finalu u istroji franšize.

Najraspoploženiji za igru kod Golden Stejta bio je Klej Tompson, ubacio je čak 34 poena, ali nije pogađao šuteve za tri u finišu, što je, uz slabiju igru Stefa Karija nad kojim je Delavedova igrao fantastičnu odbranu, osnovni uzrok poraza 'Ratnika' u drugom meču finalne serije.

Pogledajte u prilogu hajlajtse LeBrona i Kleja, tj. kako su dvojica sinoć najefikasnijih rešetali protivnički koš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Mesi G.O.A.T.
Monday, 08.06.2015
20:09

Teško da može Klivlend napravi išta više od ovoga,GS dobije sledeće tri utakmice baš kao i San Antonio prošle godine.

avatar
bard fudbala
Monday, 08.06.2015
23:14

San Antonio je opet veca zverka od GS,GS nema iskustva igranja finala kao San Antonio tako da bi lako moglo da dodje do toga da Klivlend uzme titulu.