"Revolveraš" Harden, šampionski "katanac"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 25.04.2015.
08:45
Izvor: Sportske.net

"Bradonjin" rafal u Dalasu i odbrana Sparsa obeležili veče u Teksasu. Kanađani uskoro idu na pecanje?

Beta/AP Photo/Larry Smith, Pool
Beta/AP Photo/Larry Smith, Pool

Povezane vesti

Kavi Leonard je poznat kao fantastičan odbrambeni igrač, uostalom pre dva dana je prigrabio titulu najboljeg defanzivca lige.

Ali, to nije sve, MVP prošlogodišnjeg finala je noćas rasturio Kliperse, ubacio im 32 poene, šampion je dominirao i poveo sa 2:1 u seriji.

Sparsi se nisu osvrtali, potpuno su ugasili ofanzivu gostiju, Klipersi su postigli najmanje koševa u istoriji u plej ofu, svega 73. Uz to su ubacili samo 11 u trećoj četvrtini, najgorih 12 minuta u sezoni. Šutirali su 34% iz igre, 26% ako gledamo samo trojke. Pričamo, čisto da se zna o najboljem napadu lige.

Ključ je bilo zaustavljanje Grifina koji je odigrao odlično prva dva meča, postizao u proseku 27 poena. Ništa novo za njega, obično odlično igra protiv San Antonija, ali sinoć nije imao uticaja na igru, 14 poena, mada je uhvatio 10 lopti i imao 5 asistencija.

Clippers Spurs Basketball

Naredni meč je na programu u nedelju, ako San Antonio ponovi ovakvu igru šanse Klipersa su male.

U teksaškom obračunu se nazire pobednik. Hjuston je na krilima 42 poena, 9 asistencija i 5 skokova Džejmsa Hardena odneo pobedu iz Dalasa, na jedan trijumf su od polufinala.

Rockets Mavericks Basketball

Sjajan je bio i Hauard, "Supermen" je imao 26 skokova, i za njega je ovo impresivan učinak, najbolji u karijeri u plej ofu.

Dalas bez Ronda koji je sklonjen iz ekipe i otići će iz kluba, sa odličnim Elisom (34 poena) ali očajnom odbranom. U samom finišu su Mavsi imali šansu, vratili se posle tri bacanja Novickog na jedan posed minusa, ali je Harden pogodio preko Čendlera, uz mnogo sreće i odveo Roketse na +3. Dalas je imao još jednu šansu, šest sekundi pre kraja, ali Elis nije bio ni blizu.

Rockets Mavericks Basketball

Hjuston je pred polufinalom, videćemo mogu li da završe posao u Dalasu ili će se serija vratiti u njihovo dvorište. Mavsi su pred nemogućom misijom, nijedan tim u plej ofu se nije vratio posle 0:3 i dobio seriju.

Raptors Wizards Basketball

Isto važi za Toronto, Vašington je posle 2:0 u Kanadi dobio sinoć i treći meč i blizu je polufinala. Dvorana je ovacijama pozdravila Pola Pirsa koji je pogodio trojku 16 sekundi pre kraja i zapalio tribine. Pirs je ubacio 18 poena, dve  ključne trojke u finišu. Upravo zbog svog iskustva i osobina vođe doveden je u prestonicu prošlog leta iz Bruklina. Džon Vol je ponovo odigrao sjajno, 19 poena, 15 asistencija, Vizardsi deluju odlično i čini se da Kanađani nemaju šta da traže u ovoj seroji. DeRozan je ubacio 32 poena, imao po 6 skokova i asistencija, Lovri je dodao 15 poena i 7 asistencija, ali nije bio na očekivanom nivou.

Raptors Nets Basketball

Oba tima su napravila rekord, Vašington u broju trojki u plej ofu, 12, a DeRozan je postao igrač Toronta koji je najefikasniji u plej ofu, pretekao je Vinsa Kartera koji je početkom veka postigao 19 poena. Jasno, Reptorsi retko igraju u doigravanju i gotovo nikad ne dobijaju u prvom kolu, samo jednom im je pošlo za rukom, pre 15 godina.

Rezultati:

Dalas - Hjuston 128:130 (0:3)
Vašington - Toronto 106:99 (3:0)
San Antonio - Klipersi 100:73 (3:1)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke