Retka radost Lejkersa, Pero promašio produžetak!

Autor: Boris Jovanović
sreda 19.11.2014.
07:20
Izvor: Sportske.net

Lejkersi se radovali u Atlanti, Makedonac šutirao trojku za izjednačenje i promašio. Milvoki iznad 50%, Juta okrenula protiv Oklahome, Pelikansi leteli nad Sakramentom.

Beta/AP Photo/John Bazemore
Beta/AP Photo/John Bazemore

Povezane vesti

Jedna od retkih prilika da navijači Lejkersa uživaju, njihov tim je stigao do druge pobede u 11 mečeva. Slavili su u Atlanti, Brajant je bio na nivou proseka najboljeg strelca sezone, ubacio je 28 poena.

Najvažnije poene je postigao sedamdesetak sekundi pre kraja, pogodio je preko Sefološe težak šut, dobio i dodatno bacanje to je prelomilo.

Houksi su imali šansu za produžetak, Pero Antić je imao otvoren šut za tri poena, promašio pa je šansa otišla u nepovrat. Makedonac je meč završio sa 4 poena i 8 skokova, uz loš procent šuta. Kod domaćina najbolji Milsap sa 29 poena, Tig je dodao 23.



Pelikansi su odneli pobedu iz Sakramenta. Entoni Dejvis je dominirao sa 28 poena, imao je 9 skokova, domaćinu nisu pomogla ni 24 poena i 17 uhvaćenih lopti Kazinsa. Rajan Anderson svojevremeno najbolji trojkaš lige je ubacio 4 dalekometna šuta, odlučila je treća četvrtina koju su gosti iz Nju Orleansa dobili sa 31:15. Kingsi su bili na -3 u poslednjem minutu, ali nismo videli preokret.

Juta je iskoristila sve Oklahomine nevolje, Alek Burk je brojao do 20 poena, imao 14 skokova. Nisu "Džezeri" igrali dobro u prvom delu, bili su na -17, ali ih je njihov trener Kirk Snajder probudio, dobio je tehničku, ušao na teren, vikao na sudije i svoje igrače. Posle toga su zaigrali bolje. Bila je to peta pobeda za Jutu u 12 mečeva.

Baksi su iznad 50%, retka situacija, noćas su savladali Njujork, Zaza Pačulija je bio odličan sa 14 poena i 13 skokova. Džejson Kid je promenio fizionomiju tima, mlada ekipa za sada deluje dobro, imaju skor 6-5, ovo je posle godinu i po dana prvi put da imaju više pobeda od poraza. Što se Njujorka tiče, Melo sa 26,  Šumpert sa 21 poenom, po 8 poena,  i skokova bolji od ostalih, ali Niksi su daleko od onoga što bi trebalo da predstavljaju.

Imaju skor 3-9 i zaista, ako je suditi po ovom startu malo čemu imaju da se nadaju ove sezone.

Rezultati:

Milvoki - Njujork 117:113
Atlanta - Lejkersi 109:114
Juta - Oklahoma 98:81
Sakramento - Nju Orleans 100:106

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke