Repeša: "Pobeda u Beogradu preduslov za trofej"

Autor: Beta Beta
petak 24.04.2015.
18:21
Izvor: Beta

Proslavljeni košarkaški stručnjak Jasmin Repeša kazao je da Cedevita ne zaslužuje trofej ABA lige ukoliko barem jednom ne uspe da savlada Zvezdu u Beogradu.

abaliga.com
abaliga.com

Povezane vesti

Trener košarkaša Cedevite Jasmin Repeša kazao je u petak da očekuje da sve bude u najboljem redu u predstojećoj finalnoj seriji Jadranske lige protiv Crvene zvezde Telekom.

"Zvezda i mi smo gospodski klubovi, znamo kako treba da se ponaša. Tražimo pomoć publike u dozvoljenim okvirima i nadam se da će sve biti kako treba. Neka pobedi bolji", rekao je Repeša na konferenciji za novinare u Beogradu.

Finalna serija će početi u subotu, a igraće se na tri pobede. Domaćin u prva dva susreta biće Zvezda.

"Nemam uopšte dilemu da je Zvezda favorit. To je ekipa koja je napravljena za proizvodnju rezultata, odmornija je. Neće biti lako, sigurno, ali daćemo sve od sebe, pa šta bude. Podjednako igramo kod kuće i na strani i na tome gradim umereni optimizam, da možemo da dobijemo jednu od tri utakmice u Beogradu. Ako ne dobijemo jednu, onda i ne zaslužujemo trofej", kazao je trener hrvatskog kluba.

On je istakao da su dve ekipe ostvarile ciljeve plasmanom u Evroligu, ali da se neće zadovoljiti samo tim.

"Za oba kluba je najbitnije da se ostvari kontinuitet učešća na najvećim takmičenjima, što je Evroliga, ali nijedna ekipa se neće zadovoljiti samo ulaskom u finale", naveo je Repeša.

Po njegovim rečima, konačnog pobednika odlučiće to ko bude spremniji, odlučniji i motivisaniji.

"Neće uticati samo jedan faktor na konačnog pobednika. Lično, mislim da se mora poklopiti nekoliko stvari. Moraćemo da odigramo svoje najbolje utakmice", kazao je on.

Centar Cedevite Miro Bilan rekao je da će njegova ekipa biti spremna za duel sa Zvezdom.

"Čeka nas šlager sezone, finale, sjajna ekipa, odlično složena, koja ima odličnu sezonu. Zvezda je favorit, ali to ne znači da ćemo lagano ući u finale jer smo obezbedili Evroligu. Imamo svoje šanse, dobro poznajemo protivnika", rekao je Bilan.

Prva utakmica finala igraće se u subotu od 21.00 u beogradskoj hali "Pionir".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke