Repeša ostaje u Milanu makar do polovine januara

Autor: Nikola Miloradović
četvrtak 29.12.2016.
18:24
Izvor: Sportske.net

Hrvatski strateg koji sa klupe predvodi prvaka Italije, ostaće na toj funkciji makar do polovine januara.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Ekipa Olimpije Milano, poznata i kao Emporio Armani, trenutno se nalazi u jako lošoj seriji rezultata.

Zvezda ih je savladala u Beogradu i od tada ne znaju za trijumf u Evroligi (sedam vezanih poraza).

Uspeli su u međuvremenu da izgube i dva meča u domaćem šampionatu, od Venecije i Ređo Emilije, te kada se sve sabere u poslednjih 12 utakmica imaju svega četiri trijumfa.

Na udaru kritika su igrači, posebno srpski centar Miroslav Raduljica, ali mediji ne štede ni šefa struke Jasmina Repešu.

Iskusni hrvatski strateg ipak trenutno uživa poverenje čelnika kluba, kako je predsednik Livio Proli odlučio da ga zadrži na klupi i da mu šansu da se izvuče iz ove situacije.

Prva prilika da vrati stvari na dobar put je već večeras, kada u Milanu od 20 i 45 bude gostovao litvanski Žalgiris. Nakon toga Olimpija gostuje Feneru u Istanbulu petog januara, a potom 13. januara gostuju u Moskvi aktuelnom prvaku Evrope.

Veruje se da hrvatski strateg ima vremena da se dokaže sve do meča sa CSKA, ukoliku upiše tri poraza u elitnom takmičenju, velika je verovatnoća da ća napustiti klupu prvaka Italije. Ukoliko se to desi, tim će do kraja sezone predvoditi Masimimo Kanćaljeri, a uprava će po završetku sezone krenuti u potragu za trenerom najvišeg kalibra.

Suma sumarum, kako su gostovanja u Istanbulu i Moskvi gotovo nemoguće misije, deluje da će sudbina Jasmina Repeše biti odlučena večeras protiv litvanskog prvaka.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke