'Rekorder' Kemba Voker srušio 'Džezere', dominacija braće Gasol

Autor: Lazar Mitrović
utorak 19.01.2016.
00:22
Izvor: Sportske.net

Odigrani su veoma interesantni mečevi u NBA ligi, gde su tri od pet mečeva rešeni nakon produžetaka.

Beta/AP Photo/Bob Leverone
Beta/AP Photo/Bob Leverone

Povezane vesti

Ekipa Nju Jork Niksa je, tek nakon dva produžetka, na gostujućem parketu savladala Filadelfiju 76-erse rezultatom 119-113.

Gosti su tokom meča imali čak 18 poena prednosti, ali su 76-ersi, sjajnom serijom u poslednjoj četvrtini, uspeli da izbore produžetak.

Karmelo Entoni se vartio na teren, nakon što je propustio dva meča zbog povrede. Iako je imao veoma loš šut iz igre, njegovi poeni su bili ključni za ekipu iz 'Velike jabuke.

U pobedničkom timu najefikasniji je bio Aron Afalo sa 25 poena, dok je Okafor bio najzapaženiji u ekipi Filadelfije, sa 20 poena.

Šarlot Hornetsi su, takođe nakon dva produžetka, savladali ekipu Jute Džeza, rezultatom 124-119.

Kemba Voker je predvodio domaći tim, postigavši impresivnih 52 poena, što je novi rekord ove franšize. U poraženom timu, Gordon Hejvord je bio najzapaženiji pojedinac, sa postignutih 36 poena.

'Hornetsi' su imali prednost do pred sam kraj meča, ali je Trej Burke, 'trojkom' 11 sekundi pred kraj meča, svom timu doneo produžetke. Domaći tim je bio skoncentrisaniji, i nakon dva produžetka došao do pobede.

Vašington Vizardsi su u 'Verzion Centru' poraženi od ekipe Portland Blejzersa, rezultatom 108-98.

Prva četrvrtina u potpunosti je pripala gostujućem timu, koji su već tada stvorili 'zalihu' od 15 poena. Ipak, tim iz prestonice je uspeo da do poluvremena na prihvatljivih 'minus' dva poena razlike.

U nastavku susreta viđen je sličan scenario. U trećoj četvrtini, ekipa iz Oregona je na kraju tog perioda došla do +18, a domaći košarkaši su, do kraja meča, uspeli samo da ublaže poraz.

Najbolji pojedinac u pobedničkom timu bio je C.J. MekKolum sa 25 poena, dok je u poraženom timu Geret Templ sa 18 poena.

Reprezentativac Španije, Mark Gasol, predvodio je ekipu Memfisa do pobede, protiv ekipe Nju Orleansa Pelikansa, rezultatom 101-99.

U 'Fed-Ex forum' dvorani viđen je zanimljiv i izjednačen meč, u kom je pobednik odlučen u samom finišu.

Centar kanadskog tima zabeležio je 'dabl-dabl' učinak, i pored 16 poena, imao je 10 skokova. U ekipi 'Grizlija', pored reprezentativca 'Furije', Li, Konli, Grin i Barns su postigli po 16 poena.

U ekipi iz Luizijane najbolji pojedinac na meču bio je Džru Holidej, sa 23 poena.

Čikago Bulsi su, nakon produžetka, došli do pobede nad ekipm Detroit Pistonsa, rezultatom 111-101.

Tokom meča viđena je rezultatska klackalica, ali su 'Bikovi' predvođeni Pau Gasolom došli do pobede na gostovanju u 'Motor sitiju'.

Španski centar meč je završio sa dabl-dabl učinkom. Na kraju je doašo do 31 poena i 12 skokova. U poraženom timu, najbolji su bili Iljasova i Redži Džekson.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke