Rekord "Ludog Srbina", serija Voriorsa, ovo je ponuda za Kazinsa?

Autor: Vladimir Stojanović
petak 03.02.2017.
08:59
Izvor: Sportske.net

Noćas odigrana četiri meča, favoriti bez problema, "Supermen" se osvetio u Teksasu. Sakramentu stigla ponuda za "neprilagođenog" Kazinsa!

Beta/AP Photo/Chuck Burton
Beta/AP Photo/Chuck Burton

Povezane vesti

Ništa novo za Kliperse, deveti put u nizu su izgubili od Voriorsa, najduži niz neuspeha u ovom trenutku protiv jednog rivala. Blejk Grifin nije mogao sam, ubacio je 31 poen, ali njegov tim nije vodio nijednom, uglavnom je prednost vodećeg tima lige iznosila dvadesetak poena. U finišu su smanjili na -7, ali je Durant vratio trojku i sve je bilo gotovo.

Odbrana domaćih nije imala rešenja za Karija koji je lako probijao prednju liniju Klipsa, dao je 29 poena i samo tri trojke. Uz to sakupio je 11 asistencija, bez Krisa Pola, domaći nisu imali odgovor.

Greg Popović je izjednačio rekord u broju pobeda za jednu franšizu, sada u toj kategoriji deli prvo mesto sa Džerijem Slounom, to je 1127. trijumf za "Ludog Srbina".

"Pop" je skromno rekao da nije u "istoj ligi" sa legendarnim koučom Jute, ali ga je ispravio Bret Braun trener Filadelfije koji mu je sinoć bio rival, ali i jedan od najboljih prijatelja, 11 godina je proveo kao pomoćnik u Sparsima.

"Neko ko toliko traje u profesionalnom sportu je sjajan, Pop je samo skroman", rekao je Braun.

Na terenu San Antonio je lako slavio protiv Siksersa, sa skorom 38-11 su drugi tim lige, domaćinu su nedostajali Oldridž i Gasol, ali su gosti bili bez Embida, Noela i Kovingtona. No, klupa San Antonija je ponela teret, odigrali su sjajnu odbranu u nastavku, spustili rivala na 33 poena. Davis Bertans je ubacio 12 koševa za Teksašane.

Atlanta je dobila u Hjustonu, "Supermen" je obeležio povratak na fantastičan način. Dvajt Hauard je ubacio 24 poena, imao 23 skoka i 2 blokade, na drugoj strani Harden 41 poen, po 8 skokova i asistencija. Ali, procenti njegovog tima su bili niski, ubacili su 13 trojki iz 51 pokušaja, bili ispod 38% šuta, promašili osam bacanja.

I pored svega imali su +13 na startu poslednje četvrtine, ali se raspucao Tim Hardevej Džunior. Sin slavnog oca je odigrao partiju karijere, ubacio je 33 poena, od toga 23 u poslednjoj četvrtini.

Vašington ne prašta, slavili su protiv Lejkersa i nastavili seriju pobeda. Džon Vil je ubacio 33 poena, imao 11 asistencija, prelomio u poslednjoj četvrtini kada je postigao 16 poena u poslednjih desetak minuta. Ovo je 16. pobeda u nizu za Vizardse kod kuće.

Rezultati:

Vašington - LA Lejkers 116:108
Hjuston - Atlanta 108:113
San Antonio - Filadelfija 102:86
LA Klipers - Golden Stejt 120:133

Inače, ovo je mesec trejdova, i dalje se priča o odlasku Kazinsa iz Sakramenta. Ponuda je stigla, ali teško da će biti prihvaćena. U igri su Aleks Len i Ti Džej Voren, ali Kingse zanimaju više pikovi iz prve runde koje imaju Sansi. Radi se o tome da Kingsi žele vodeće bekove drafta 2017. koji će biti bogat i da je to predmet diskusije.

Ipak, teško je verovati u ovakav rasplet, iako "Bugi" ne bi imao ništa protiv da zaigra sa Bledsom, sa kojim je igrao na koledžu. Kingsi bi želeli da se oslobode Kazinsa pre svega zbog njegovog karaktera, ne veruju da je neko oko koga bi ikad mogli da oforme ekipu, ali teško je naći materijal za trejd...

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Crveno boja ljubavi
Friday, 03.02.2017
13:02

Ne shvatam da neko nece Kazinsa. Pa pored Dejvisa je najbolji centar,fali mu plej da valja i 1 suter i to bi bila skroz ok ekipa

avatar
Amar Zornic
Friday, 03.02.2017
11:10

A ima li neko da mi kaze otkad je Kazins poceo da cepa trojke?

avatar
Leonardo Bonucci
Friday, 03.02.2017
20:01

Од ове сез

avatar
Leonardo Bonucci
Friday, 03.02.2017
20:02

Од ове сезоне константно гађа по 3-4 по мечу и има солидан учинак, још једно његово оружје.