Rekli su o Kecmanu - Lučić, Bogdan, ''Pekmen''...

Autor: Beta Beta
nedelja 29.06.2014.
19:31
Izvor: Beta

Ako u najkraćem treba opisati Dušana Kecmana, verovatno bi svi bili jedinstveni - veliki košarkaš i veliki čovek.

kkpartizan.rs
kkpartizan.rs

Povezane vesti

Nekadašnji košarkaši Partizana odali su danas počast Dušanu Kecmanu na oproštajnoj utakmici, a Vladimir Lučić i Bogdan Bogdanović kazali su da im je on mnogo značio u karijeri.

"Ambijent danas je pokazao kakav je trag Kecman ostavio u ekipama u kojima je igrao, a pre svega u Partizanu. To je čovek koji je direktno doneo trofej Jadranske lige u jednoj od najuspešnijih sezona u istoriji Partizana. Trojkama u Tel Avivu je okrenuo celu seriju i toliko važnih koševa samo u jednoj sezoni može da postigne samo veliki igrač", rekao je Lučić novinarima.

"Od njega i Pere (Petra Božića) sam naučio najviše u karijeri", dodao je nekadašnji kapiten crno-belih.

Bogdanović je novinarima otkrio da je odmah posle NBA drafta krenuo kući i propustio obaveznu konferenciju za novinare, samo da bi se oprostio od Kecmana.

"Dušan Kecman je velika legenda, po meni i možda najveći majstor kod nas. Mnogo sam naučio od njega, neke finte, cake iz basketa. Dosta mi je pomogao i na psihološkom i na košarkaškom planu. Zbog njega sam se vratio odmah posle drafta", rekao je Bogdanović.

Centar Minesote Nikola Peković rekao je da odziv svih pozvanih igrača i puna sala pokazuju koliko Kecman uživa poštovanje.

pekovic

"Veliki je odziv ljudi, što me mnogo raduje. Dule je bio i još je mnogo popularan. Drago mi je da su se svi igrači odazvali, pa čak i mi koji se mučimo s nekim povredama. Ali, iako nismo mogli da igramo, važno je da smo tu na klupi", rekao je Peković.

Nekadašnji "Kecov" saigrač iz FMP-a Duško Savanović imao je slično mišljenje.

"O tome kakav je Dule čovek mi je merilo samo ova puna hala. Veliki smo prijatelji i drago mi je što sam ovde. Ovo je nešto što će on pamtiti celog života, posle one trojke u Zagrebu", rekao je Savanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke