'Rebron' je dočekao svojih "pet minuta"

Autor: Boban Filipović
nedelja 11.10.2015.
15:26
Izvor: Sportske.net

Mladi plej Zvezde je zablistao kao nikad u crveno-belom dresu na premijeri 4. kola Aba lige protiv Tajfuna u 'Pioniru'. Da li će mu ta fenomenalna partija 'kupiti' ozbiljniju ulogu u Radonjićevom timu u nastavku sezone?

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Veći deo prošle sezone Nikola Rebić je presedeo na klupi za rezerve, dobijao šansu na kašičicu i uglavnom je pristojno koristio.

Doskorašnji košarkaš Zvezde Čarls Dženskins je ovog momka izdvojio kao primer kako treba pristupati treninzima i košarci uopšte. Popularni 'Đenka' je priznao da je mu je baš Rebić bio inspiracija i motivacija da naporno radi i prevaziđe krizu u koju je upao prošle sezone.

Rebićeva uloga u osvajanju Zvezdine triplete prošle sezone je bila minorna, ali je zato ovog leta bio jedan od nosilaca igre mlade reprezentacije Srbije koja se iz italijanskog grada Linjana vratila za zlatnom medaljom.

Bogatiji za to fantastično iskustvo, Rebić je prošao pripreme za tekuću sezonu sa crveno-belima. Radonjić mu je u prva tri kola ABA lige pružio priliku da igra 10-ak minuta po meču, njegov učinak protiv Mege, Budućnosti i Zadra bio je skroman, a onda je eksplodirao u četvrtom kolu protiv Tajfuna u 'Pioniru'.

'Rebron' je bio igrač utakmice protiv šampiona Slovenije, imao je dabl-dabl učinak (po 10 poena i asistencija) i ukupan indeks korisnosti 24.

Svaka čast gejmerima ABA fantazija koji su ga uvrstili u svoj tim za 4. kolo.

Za očekivati je da Nikola Rebić ove sezone dobije više prostora, naročito na utakmicama ABA lige, za ozbiljniju minutažu u Evroligi je možda još uvek rano, mada nikad se ne zna...

Crvena zvezda Telekom danas od 19h igra derbi protiv Cedevite u Zagrebu u okviru 5. kola regionalnog takmičenja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Doktor ijopet
Sunday, 11.10.2015
16:21

Vidi se veliki uticaj Williamsa na Rebicevu igru. Mali je ok, samo tako nek nastavi. Za Zvezdu ne moze svako da zaigra, tezak je to dres. Cvele zna zasto...

avatar
MiXPartizan
Sunday, 11.10.2015
17:59

Partizan uvek u mislima!