Rebračin sin na radaru KSS-a!

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 12.05.2017.
15:44
Izvor: Sportske.net, ALO.RS

Među 19 momaka koji će se naći na kampu koji u SAD-u organizuje KSS na čelu sa Igorom Rakočevićem, nalazi se i sin poznatog košarkaša, Željka Rebrače.

fiba.com
fiba.com

Povezane vesti

Igor Rakočević i Vladimir Kuzmanović kreću put Amerike sutra sa misijom organizovanja kampa za 19 srpskih igrača koji studiraju i igraju na američkim univerzitetima.

Na spisku igrača koji će se naći na kampu su:

Miloš Vraneš, Filip Rebrača, Ivan Lukić, Aleksa Jugović, Miloš Apić, Luka Vasić, Sebastijan Skoko, Marko Tomić, Aleksa Nikolić, Ilija Stoiljković, Matija Milin, Nikola Vujović, Luka Anđušić, Miloš Jović, Novak Topalović, Luka Filipović, Đorđe Šljivančanin, Mladen Đorđević i Jovan Crnić.

Radi se o košarkašima rođenim između 1993. godine i 1999. godine.

Možda vam je i najupečatljivije ime Filipa Rebrače, koji je inače sin našeg proslavljenog reprezentativca, Željka.

"Sve pohvale ljudima u KSS-u. Novi predsednik Predrag Danilović je odmah prihvatio ideju, shvativši važnost ovog projekta. Igor Rakočević je svakodnevno bio do kasno uveče na telefonu i vezi putem mejla sa ekipom iz Amerike, jer je trebalo mnogo toga završiti, posebno oko strogih NCAA pravila plaćanja karata i ostalih detalja o kojima se moralo voditi računa. Istakao bih i spremnost momaka da se odazovu pozivu, što je isto za svaku pohvalu. Krajnji cilj je da obezbedimo utakmice sa američkim univerzitetima. Još pre nekoliko godina sam sebi zadao zadatak da probam da dođem do toga i iskoristim naše odlične odnose sa ljudima iz njihovog saveza. Težićemo da pred početak sezone napravimo selekciju ili dve, koje bi mogle, naravno uz dozvolu klubova, da odu put Amerike i u nekih desetak dana odigraju pet-šest utakmica", rekao je Aleksandar Đorđević, selektor naše reprezentacije u razgovoru za "Alo.rs".

"Jedan od naših glavnih ciljeva uvek je bio da uspostavimo kontakt sa svim talentima van Srbije i da ne izostavimo nijedno naše dete, što se i ostvaruje. Prošle godine smo, u dogovoru sa KSRS, klincima u Republici Srpskoj pokazali da ih pratimo, uspeli neke od njih da privučemo da igraju za Srbiju. Ove godine je bio zacrtan plan da se akcija proširi na tlo SAD", rekao je Rakočević za sajt KSS.

Dakle, nemojte se čuditi ukoliko za našu seniorsku reprezentaciju za par godina zaigra neko od gore pomenutih košarkaša.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zoran Petrovic
Friday, 12.05.2017
20:40

A Pecarski. Sin Miroslava Pecarskog. Kazu da je dominantan na svojoj poziciji...

avatar
MladoKolonac
Friday, 12.05.2017
18:51

I Dario Šarić i Luka Dončić su srpska deca

avatar
Friday, 12.05.2017
15:57

A onaj mali Koprivica, Slavišin sin? Za njega rekose da je extra talenat?

avatar
Ljuba Draskovic
Friday, 12.05.2017
19:22

Balsa Koprivica. Ima nekoliko klipova na yt, dosta je dominantan, mada mozda je samo dostigao zrelost ranije... Ali i on je 2000to godiste tako da ne spada u ovu klasu.

avatar
Friday, 12.05.2017
20:46

Ok. Nisam znao za godiste. Ali koliko sam video mali je stvarno dobar. Hvala.