Real "zaključao" Ljulja - Ukoliko ga neko želi, moraće papreno da plati!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 05.10.2016.
16:37
Izvor: Sportske.net

Španski reprezentativac je zablistao protiv Oklahoma Siti Tandera, te su se odmah pojavile i zainteresovane strane iz najjače lige na svetu.

BETA/AP Photo/Andre Penner
BETA/AP Photo/Andre Penner

Povezane vesti

Serhio Ljulj je još jednom demonstrirao da je fenomenalan košarkaš. Postigao je 22 poena protiv jednog od najboljih NBA timova, upisao je i deveta asistencija, a pogađao je i kad je bilo najteže. Doneo je produžetke spektaklu u Madridu, a potom je i u dodatnih pet minuta dokusurio Tandere.

Njegova partija nije promakla ni budnom oku Hjuston Roketsa, koji su svojevremeno već hteli da ga angažuju. Tada nije došlo do saradnje, Španac je parafirao novi ugovor sa Realom, a prema njemu, teško da će Ljulj ikada i zaigrati u NBA ligi.

Naime, on je potpisao novu saradnju sa klubom sve do 2021. godine, a njegova otkupna klauzula je prema novim uslovima 12 MILIONA EVRA!

U prethodnom ugovoru bila je takođe velikih pet, ali ova cifra je zaista gotovo nedostižna. Zvuči smešno, s obzirom na finansijsku moć klubova iz SAD, ali jedno posebno pravilo stavlja prelazak Ljulja "preko bare" među neizvodljive. Problem je taj, što u NBA ligi postoji pravilo da svaki klub ima pravo da za otkup igrača potroši do 500 hiljada američkih dolara (450 hiljada evra).

Dakle, da bi Ljulj otišao u NBA morao bi sam da uplati na račun Real Madrida ostatak novca (oko 11,5 miliona evra), a kao povlasticu bi imao jači ugovor u timu koji ga odabere. Suma sumarum, nemoguća misija.

Najveća svota koja je ikada plaćena za jednog košarkaša je 3 miliona evra, a ta pomenuta količina novca je legla upravo na račun Real Madrida, kada je ovog leta Ćaćo Rodrigez odlazio u Filadelfiju. Ljulj sada košta četiri puta više!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

6 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Play Fair Today
Wednesday, 05.10.2016
18:43

Cekaj kazete da se moze najvise platiti $500k a onda da je rekord za Ćaća bio 3 miliona? Jel to znaci da je igrac sam doplatio $2,5M?

avatar
Basket
Wednesday, 05.10.2016
19:22

da, od sponzora ili naknade u ugovoru s Philom

avatar
Ana Nikolic
Wednesday, 05.10.2016
16:59

Kako malo naspram fudbala :D

avatar
Ja opet Ja
Wednesday, 05.10.2016
17:54

Ja sad kad sam pogledao cifru setih se odmah na fudbal i pomisli je l se ovi zezaju:) Ovako nesto i u fudbalu treba da se uvede

avatar
Mustang
Wednesday, 05.10.2016
18:50

romale-romali..