Reakcije na žreb - Grupa jaka, koliko može Partizan?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 06.07.2017.
14:25
Izvor: Sportske.net

Crno-bele u prvoj fazi Evrokupa čeka ekstremno teška grupa i nema sumnje da će Partizan biti u podređenom položaju ukoliko ne sastavi kvalitetan roster.

euroleague.net
euroleague.net

Povezane vesti

Mnogo posla čeka crno-bele tokom tekućeg leta što je potvrđeno na današnjem žrebu za grupnu fazu Evrokupa.

Partizan će se posle dve godine ponovo takmičiti u Evrokupu ali će mu za iskorak iz izuzetno teške grupe biti potreban ozbiljan tim.

Ne treba trošiti previše reči na kvalitet Partizanovih rivala, radi se o klubovima koji imaju veće budžete i koji će svakako napraviti dobre timove za nastupajuću sezonu.

Pogled na spisak učesnika Grupe C govori da je prvi favorit ekipa Lokomotive Kubanj iz Krasnodara koju sa klupe predvodi naš Saša Obradović i koja će preko Evrokupa pokušati da se domogne Evrolige.

Lokomotiva Kubanj je na startu prethodne sezone imala dosta problema ali je po dolasku Saše Obradovića ekipa počela da beleži dobre rezultate, pa je tako dogurala do polufinala Evrokupa gde je eliminisana od budućeg šampiona Unikahe.

Kakav god da bude roster Lokomotive crno-beli će biti u podređenom položaju u odnosu na ruski sastav iz Krasnodara.

Možda je najviše sreće srpski predstavnik imao sa rivalom koji je stigao iz drugog šešira. Svakako da je Alba bolji izbor od Darušafake, Bajerna ili Zenita ali to nije garant da Partizan može da se nosi sa "Albatrosima".

Spisak protivnika kompletiraju Lijetuvos Ritas, Bilbao Basket i Limož, klubovi iz zemlja u kojima se na košarku daje dosta novca i koji zaslužuju svaki respekt.

Litvanski predstavnik je dva puta osvajao Evrokup, radi se o klubu koji je doživeo fijasko u prethodnoj sezoni i sigurno će imati velike apetite u predstojećoj.

Lijetuvos Ritas, Alba i Bilbao igrali su i prošle sezone u istoj grupi a u tupom uglu tog trougla ostao je španski predstavnik koji je završio na petom mestu i ostao bez plasmana u TOP 16.

Svakako da u datom trenutku nema svrhe komentarisati rostere Partizanovih rivala jer će do početka sezone dosta toga biti promenjeno.

Mnogo je važnije od svega kakvu će ekipu oformiti crno-beli i da li će u ovako teškoj grupi biti u prilici da se bori za mesto koje vodi u TOP 16.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
The Truth
Thursday, 06.07.2017
14:44

Prolazimo grupu ako Zvezda udje u TOP 8 Evrolige 😂

avatar
Pretorijanska Garda
Thursday, 06.07.2017
20:35

Mnogo smesno samo tako...dok smo mi sine igrali cetvrtfinale sa Cska na jednu loptu, vi ste se molili u tom zadnjem nastupu EC-a da ne bude samo 30 razlike od raznih pitaj Boga kojih protivnika....gledajte u vase dvoriste, kako da nekako, nekim cudom i slucajem udjete u top 16 drugorazrednog takmicenja, ili da barem izbegnete jos vece brukanje nego prosli put tamo, dok mi vozimo fino u EL i uzivamo u tome....

avatar
sawyer james
Thursday, 06.07.2017
14:32

ne znam koliko njih ide dalje,ali partizan moze da se kolje jedino sa francuzima i za bilbaom mozda,ostali su ipak malo ozbiljnije ekipe

avatar
MOE28
Thursday, 06.07.2017
15:09

Sa ovim timom Partizan ne moze da se kolje ni sa kim ali ako dovede adekvatna pojacanja moci ce da se prica.. ali sve to kada se upotpuni tim. Do tada je sve rekla kazala..

avatar
MOE28
Thursday, 06.07.2017
15:09

Sa ovim timom Partizan ne moze da se kolje ni sa kim ali ako dovede adekvatna pojacanja moci ce da se prica.. ali sve to kada se upotpuni tim. Do tada je sve rekla kazala..