Reakcije iz Zagreba - Zvezda je silovala Cedevitu

Autor: Boban Filipović
petak 14.04.2017.
18:41
Izvor: Sportske.net

Tako je finalnu seriju okarakterisao bivši jugoslovenski reprezentativac i legenda Cibone Zoran Čutura.

Beta/SašaĐorđević/Ev
Beta/SašaĐorđević/Ev

Povezane vesti

Čutura je u svojoj kolumni za portal 'Germanijak' analizirao finale ABA lige i ocenio ga kao "maltretiranje i silovanje" hrvatskog šampiona od strane srpskog.

Kaže da je gajio nadu da 'Vitamini' mogu da pariraju Zvezdi bez Jovića, ali priznaje da je debelo pogrešio u proceni. Konstatuje da se sav otpor Cedevite sveo na prvu četvrtinu prve utakmice kada su crveno-beli bili na minus 15 i to zato što su još uvek razmišljali o eliminaciji iz Evrolige. Onda su se Radonjićevi puleni trgli i finalna serija je bila ništa drugo do "jednosmerna ulica", piše Čutura.

Treću utakmicu je gledao uživo, uverio se u apsolutnu nadmoć Radonjićevog tima, nije mogao da sačeka do kraja, izašao je napolje posle treće četvrtine, prizanje da mu ne bi bilo prijatno da sluša slavljeničku pesmu malobrojnih "Delija" u hali i da nije toliki mazohista.

Dalje piše da mu je žao što Zagreb ni sledeće sezone neće ugostiti najbolje evropske klubove, ali da je to realnost hrvatske klupske košarke.

U zaključku predviđa da će Cedevita u borbi za titulu šampiona Hrvatske biti jednako dominantna kao Zvezda na Jadranu.

Celu kolumnu Zorana Čuture, čoveka koji je kao reprezentativac SFRJ osvojio svetsko zlato u Buenos Ajresu (1990), bronzu u Madridu (1986) i olimpijsko srebro u Seulu (1988), možete pročitati OVDE.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Доктор фудбала Гроф
Wednesday, 19.04.2017
16:51

Није само Цедевиту.

avatar
Born2Won der
Friday, 14.04.2017
23:44

Sledeće sezone Zvezda u EL opet da je što konkurentnija kao i Partizan u drugom po kvalitetu a u ABA da se borimo za to sveto prvo mesto. Važno da su vitamini i cibosi uvek iza nas.

avatar
Pretorijanska Garda
Friday, 14.04.2017
19:02

Legenda kaze da se Zagrecani i dalje nadaju da ce Zvezda izgubiti sa 3-2.... Ne znam sta su neki ocekivali da ce da se desi... EL je merilo, a tamo smo razbijali, svakojake sile i u strahovitom naletu i nizu kada smo bili kompletni...buduci da ovaj region nije kvalitetan kao elitno evropsko takmicenje, sasvim je logicno da ce Zvezda totalno pregaziti nekog ovde i bez Jovica kao najboljeg igraca, i sa manjim problemima zbog umora...jednostavno mnogo smo dobro igrali citave sezone, i to nije slucajno sto su pobedjivani strasno jaki timovi.... Stize KLS polako, ekipa ce nam se lepo odmoriti, Jovic ce se takodje vratiti...bice jako zanimljivo ovde, nisu ovi iz Zagreba jos nista videli.....

avatar
ugaseni zivoti
Friday, 14.04.2017
18:46

Silovali smo mi mnoge.