Razmena Tandera i Siksersa, Iljasova kod Ćaća i Šarića!

Autor: Nikola Miloradović
sreda 02.11.2016.
13:34
Izvor: Sportske.net

I Oklahoma i Filadelfija su dobili po ozbiljno pojačanje.

Beta/AP Photo/Darren Hauck
Beta/AP Photo/Darren Hauck

Povezane vesti

Završen je i prvi trejd od početka sezone, razmenu su obavili Oklahoma Siti Tander i Filadelfija 76ersi.

Oklahoma se odrekla turskog reprezentativca Ersana Iljasove, kojeg su i doveli ovog leta u trejdu, kao i pika prve runde na nekom od narednih draftova, dok je Džeremi Grent Sikserse zamenio "Grmljavinom".

Iljasova je draftovan kao 36. pik 2005. godine, do prošlog leta je branio boje Milvokija, potom se preselio u Detroit da bi krajem minule sezone završio u Orlandu.

Ovog leta je ipak napustio "Medžik", došao je u razmeni za Ibaku zajedno sa Oladipom i Sabonisom u Oklahomu, ali je tu franšizu, sada i zvanično, napustio nakon samo tri utakmice.

Što se tiče Grenta, on je kao 39. pik draftovan 2014. godine, prošle sezone je bio jedan od boljih u redovima Siksersa koji su bili ubedljivo najgori tim u ligi, beležio je 9,7 poena, tri skoka, 1,2 asistencije i jednu rampu po meču. Pokriva pozicije tri i četiri.

APTOPIX Nets 76ers Basketball

U redovima Siksera su zadovoljni zbog dolaska Iljasove, smatraju da će sa njim dobiti "širinu i bolji balans u rosteru".

"Grmljavina" je u Grentu dobila mladog igrača, kojeg karakterišu sjajne fizikalije, te nema sumnje da će Bili Donovan pokušati da od njega napravi defanzivno oružje.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke