Razigrani Kavsi, Klipersi gazde u gradu, "Pekmen" i Bjelica "nestali u akciji"!

Autor: Vladimir Stojanović
subota 30.01.2016.
09:09
Izvor: Sportske.net

Velika trojka Klivlenda u formi pred večerašnji derbi. Očekivan ishod u Los Anđelesu, Minesota gubi, Srbin i Crnogorac neprimetni...

BETA/AP Photo/Gerald Herbert
BETA/AP Photo/Gerald Herbert

Povezane vesti

Klivlend nije ništa prepustio slučaju u Detroitu. "Velika trojka" je ubaciola u brzinu, Lov, Lebron i Irving su ukupno postigli 77 poena, kada je tako, rivali na Istoku nemaju šta da traže.

Posle neuspešnog debija Tajrona Lua i poraza od Čikaga, Klivlend je dobio tri meča u nizu. On insistira na bržoj igri, jasno, Kavsi su postigli mnogo više poena nego pod Blatom. Klivlend vodi u konferenciji, a mnogo teži posao čeka ih noćas, kada u Ohajo stiže San Antonio.

Inače, posle meča se više pričalo o promašenom zakucavanju "kralja Džejmsa", nego o samoj utakmici.



Rasel Vestbruk je bio enigma za Hjuston, njegov tripl-dabl je odlučio u pobedi Oklahome nad gostima iz Teksasa. On je uz 26 poena imao 10 skokova i 14 asistencija. Doduše, napravio je 8 grešaka, ali mu niko nije zamerio. Ovo je sedmi put u devet mečeva da "Ras" ima više od 10 asistencija. Durant je ubacio 33 poena, koliko i "Bradonja" na drugoj strani. Harden izuzev Korija Bruera nije imao prave saradnike kod gostiju, tajno oružje Oklahome bio je odlični Turčin Kanter koji je ubacio 22 poena i imao 10 skokova.

"Kelti" su dobili petu u nizu, žrtva je bio Orlando, Olinjik i Markus Smart su ubacili po 16 poena i nanenli osmi uzastopni poraz Medžiku. Kod gostiju, po običaju, bolji od ostalih Vučević sa 14 poena i 8 skokova.

Melo Entoni i Kristaps Porzingis su se vratili u tim Niksa, u MSG je pao očajni Feniks. Karmelo je uz 19 poena imao 10 skokova i 8 asistencija, bio je željan igre nakon dva meča pauze. Za beznadežne Sanse ovo je 13. poraz u nizu na strani, poslednji put su se radovali van Arizone početkom decembra u Čikagu. Ruki Devin Buker opet najefikasniji u redovima gostiju, 21 poen, Feniks je napravio 15 grešaka,  na poluvremenu je bilo +18 za Njujork kada je Saša Vujačić pogodio trojku sa zvukom sirene.

Dalas nije blistao, u lošoj utakmici su ipak savladali slabe Netse. Čandler Parsons se potpuno opooravio od letošnje operacije kolena, predvodio je tim sa 19 poena i 10 skokova, u potpunosti je pokrio lošu partiju Derona Vilijamsa protiv bivšeg kluba.

Majami je odneo pobedu iz Milvokija, Dvejn Vejd je ubacio ključne poene na 44 sekunde pre kraja, "Flep" je brojao do 24, Dragić je postigao 12 poena, imao i 8 skokova. Na drugoj strani "leteći Grk" Antetokumpo 28 poena.

Minesota ređa poraze, nisu imali šansu protiv Jute. Derik Fejvors se vratio u redove "Džezera" posle povrede, zabeležio 20 poena, sa njim i takođe oporavljenim Gobertom, Juta će biti opasna. Bjelica neprimetan, nije se upisao, bap kao ni Peković, igrali su po desetak minuta...

"Profesor" kao da je izgubio samopouzdanje, mnogo komentara izazvala je jedna odluka da ne šutira kada je bio sam na liniji za tri poena...

Gradski derbi je očekivano pripao Klipersima. Rezerve Klipsa su dominirale, predvodio ih je zaboravljeni Lens Stivenson sa 16 poena, ovo je deveti gradski derbi u nizu koji su Lejkersi izgubili.  Kobi nije igrao, Džulijus Rendls je ubacio 23 poena i imao 14 skokova za "starijeg brata" iz Los Anđelesa koji je već nekoliko sezona u senci komšija.

U odličnoj formi je Portland. Dobili su Šarlot, ovo je njihova sedma pobeda u devet mečeva. Lilard je ubacio 22 poena, ali je imao dosta pomoći u ofanzivi, Krabe je dodao 20 sa klupe, MekKolum i Al-Faruk Aminu su postigli po 17, na drugoj strani Marvin Vilijams najbolji kod gostiju sa 20 poena. U timu Hornetsa videli smo Majkla Kida Gilkrajsta koji je zaigrao prvi put ove sezone posle povrede u oktobru. Ubacio je 13 poena i imao 7 skokova.

Rezultati:

Boston - Orlando 113:94
Detroit - Klivlend 106:114
Njujork - Feniks 102:84
Dalas - Bruklin 91:79
Oklahoma - Hjuston 116:108
Milvoki - Majami 103:107
Juta - Minesota 103:90
Klipers - Lejkers 105:93
Portland - Šarlot 109:91

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke