"Ratnički" ples, brat Hido razočarao Divca, "Fleš" zaustavio vreme!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 19.03.2015.
09:10
Izvor: Sportske.net

Derbi bez neizvesnosti, Voriorsi rasturili Atlantu. Turkoglu dobio besplatan ručak, odgovorio trojkama. Dvejn Vejd podseća na najbolje dane, Sparsi naučili Popove lekcije, Mirotić eksplodirao u martu!

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

Atlanta nije imala nikakvu šansu. Golden Stejt je u derbiju oduvao lidera Istoka i zadržao čelnu poziciju u ligi.

Bila je to timska pobeda, Harison Barns je ubacio 25 poena, Kari dodao 16, uz 12 asistencija, Atlanta je delovala umorno, predali su se mnogo pre kraja meča.

Klej Tompson na jednoj i Kajl Korver na drugoj strani su propustili derbi, ovo je bio revanš Voriorsa za poraz u Džordžiji kada je Atlanta ispalila rafal od 15 trojki i prelomila meč u finišu. Sada su dali samo 8, jedva čekaju kraj turneje, ali moraju u petak u Oklahomu.

Pero Antić je ubacio 3 poena za Atlantu.

Kings Clippers Basketball

Hedo Turkoglu je dan počeo ručkom sa Divcem, ali nije imao milosti za Kingse, svoj nekadašnji tim u kome je igrao sa srpskim centrom, sada potpredsednikom Sakramenta. Ubacio je pet trojki, jednu kada je meč počeo i nije poslušao savet prijatelja.

"Vikao je da ne šutiram, ali moram, sada igram za Kliperse. Žao mi je, Vlade je moja porodica, stariji brat", kaže Turčin.

Odigrao je odličan meč, počeo umesto povređenog Mata Barnsa, Klipersi su dominilari, Kris Pol je ubacio 30 poena i imao 11 asistencija.

Gosti iz El-Eja su ubacili osam trojki u poslednjoj četvrtini, ostali na deobi petog mesta sa Dalasom.

Magic Mavericks Basketball

Mavsi su, kad već pomenusmo, savladali Orlando, uz 25 poena Novickog. Nije bilo lako, Orlando se vratio u utakmicu iako je imao veliki minus na poluvremenu, ali se se Teksašani održali u finišu. Vučević je ubacio 12 poena, imao 9 skokova, Medžik nije mogao da spreči šesti poraz u nizu.

Trail Blazers Heat Basketball

Još jedna sjajna partija Dvejna Vejda, vuče Majami na leđima. "Fleš" je ubacio 32 poena u trijumfu nad Blejzersima, od toga 15 u poslednjoj četvrtini. Zanimljivo da on vodi u NBA ligi kada su u pitanju koševi u poslednjem periodu, postiže oko 7.3 po meču. Kada se odlučuje kao da je vratio vreme, podseća na 2006. kada je Hit odveo do titule. Dragić je ubacio 20 poena, imao 11 asistencija, Majami je uspeo da se vrati sa -11 i dobije meč. Preživeli su i 34 poena i 12 skokova LaMarkusa Olrdridža.

Wizards Jazz Basketball

Vizardsi su odneli pobedu iz Jute, smirili zahuktalog domaćina, Vol je dirigovao sa 24 poena i 9 asistencija. Svaki put kada bi se Džez približio u poslednjoj četvrtini Vol je pogodio. Njegov tim je napravio 22 greške, ali su šutirali 52.4% to je bio ključ, pogotovo u nastavku, u prvom delu smo gledali baš ružnu košarku.

Spurs Bucks Basketball

Greg Popović je natrljao Sparsima noseve, u Milvokiju smo za razliku od MSG videli šampiona u pravom svetlu, savladali su Bakse uz 19 poena, 7 asistencija i 5 skokova Tima Dankana. Deni Grin je dodao 20 poena, "Pop" kaže da je odustao od toga da razume košarku i da je uvrnuto da je tim delovao mnogo bolje protiv mnogo jačeg rivala od Niksa.

"Nije magija, samo smo radili neke stvari koje nismo u Njujorku", lakonski je konstatovao na rečima škrti Dankan.

Pacers Bulls Basketball

Čikago je uz još jednu sjajnu partiju Nikole Mirotića slavio u derbiju Centrala protiv Indijane. Ova dva tima su prošlih sezona vodila velike bitke, ali sada su bez najboljih igrača. Mirotić ignoriše činjenicu da se vraća Gibson posle povrede, nastavio da rešeta, pa sada kouč Tibodo ima problem, ne može da mu skine minute.

"Minuti? Ma briga me, koliko god da bude, igram najbolje što mogu"
, kaže Podgoričanin.

On je u martu postizao u proseku oko 20 poena, duplo više nego recimo u decembru.

Oklahoma je ohladila "vruće" Seltikse koji igraju odlično u drugom delu sezone. Vestbruk je ubacio 36 poena, imao 10 asistencija i 5 skokova, po njegovim standardima u poslednje vreme ovo je prosečan meč.

APTOPIX Celtics Thunder Basketball

Šalimo se naravno, Tander je na Rasovim leđima prekinuo seriju Bostona od pet pobeda, sjajni plej je igrao na mahove, ali kakve, on je postigao 18 poena za 2 minuta i 26 sekundi, prvo u trećoj četvrtini, a onda u finišu kada je prelomio meč. Ostatak je uglavnom promašivao, ali je ubacio 19 od 22 bacanja, izjednačio rekord Hardena u broju pogodaka sa linije penala u ovoj sezoni. Ovo je i njegov lični rekord. Na sve je dodao 5 ukradenih lopti, Oklahoma je preskočila Pelikanse, ima pola pobede više u borbi za poslednje mesto u plej ofu.

Nets Cavaliers Basketball

Kavsi nisu imali problem sa Netsima, dobili su 14. meč u nizu pred svojim navijačima. Irving je ubacio 12 poena, imao 10 asistencija, Lebron 16 poena, Mozgov najefikasaniji sa 17. Nije delovalo dobro na početku, Blat se izvikao na igrače na jednom tajm-autu i rekao im da prekinu da gube lake lopte. U tom trenutku su gubili 13 razlike, a onda je usledila serija 30:8 pa su stvari došle na svoje mesto.

Pistons 76ers Basketball

Filadelfija je savladala Detroit, na prvi pogled veliko iznenađenje, ali Pistonsi prosto nemaju kontinuitet. Siksersi čuvaju čast, ovo je za mladi tim treća pobeda u šest mečeva, neće završiti izgleda poslednji, što su im svi prognozirali na startu sezone. Ovo je inače treći put ove sezone da Filadelfija tuče Detroit, pa ako se pitate zbog čega će Van Gandi prvi put u karijeri propustiti plej of, eto odgovora. Detroit je šuterski jedan od najgorih timova lige, ali sada su nadmašili i svoja uobičajena razočaranja, šutirali su 33%, u ovom porazu. Kasne šest i po pobeda u trci za doigravanje, nerealno je očekivati da se na kraju plasiraju u plej of.

Timberwolves Raptors Basketball

Toronto je savladao Minesotu, ali je pobeda plaćena povredom Kajla Lovrija. Valančijunas je odigrao odlično, 15 poena i isto toliko skokova, pogađate Garnet i Peković nisu igrali. Kevin Martin nije mogao sam, ubacio je 37 poena, ovo je za Minesotu 11. poraz u nizu u Kanadi.Veliki aplauz je dobio Vigins naravno zbog činjenice da je Kanađanin, top pik drafta je i rođen u predrađu Toronta, on je 15. kanadski igrač u istoriji koji je igrao protiv Toronta. Ubacio je 15 poena, imao problem sa penalima.

Rezultati:

Toronto - Minesota 105:100
Majami - Portland 108:104
Filadelfija - Detroit 94:83
Klivlend - Bruklin 117:92
Oklahoma - Boston 122:118
Dalas - Orlando 107:102
Čikago - Indijana 103:86
Milvoki - San Antonio 103:114
Juta - Vašington 84:88
Golden Stejt - Atlanta 114:95
Sakramento - Klipersi 105:116

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke