"Ratnička" sila, Atlantina overa, "šerif" Diao, Lebron u "mreži"!

Autor: Boris Jovanović
subota 28.03.2015.
08:55
Izvor: Sportske.net

Bogato veče u najboljoj ligi, čak 13 mečeva, Golden Stejt nastavio teror i to protiv najbližeg pratioca. Atlanta drugi put u istoriji šampion Istoka, San Antonio nedodirljiv kod kuće protiv komšije. Netsi "upecali" Lebrona u drugom poluvremenu, Toronto od

Beta/AP Photo/Brandon Dill
Beta/AP Photo/Brandon Dill

Povezane vesti

Bruklin je igrao za goli život i nadu, to je i odlučilo protiv favorizovanog Klivlenda. Netsi su zadržali Lebrona na dva koša u nastavku i dobili šesti put u osam mečeva. Sada su deveti na Istoku, na pola pobede od Bostona koji je u "poslednjem vagonu" za doigravanje.

Džo Džonson i Bruk Lopez su dali po 20 poena, Bojan Bogdanović je dodao 18, na drugoj strani Lebron 24, uz 9 asistencija. Ipak, stao je u nastavku, Kavsima ništa nisu vredela 26 poena Irvinga i 18 Kevina Lova.

Klivlend je inače u prethodna tri meča u sezoni lako dobijao Bruklin, ali je ovo bila jedna od najboljih partija Netsa u sezoni.

Cavaliers Nets Basketball

Lider deli lekcije. Lako su dobili drugoplasirani Memfis u gostima, ovaj tim Voriorsa je nešto posebno. Izjednačili su noćas rekord franšize u broju pobeda, overili prvo mesto na Zapadu. Kari je držao čas, 38 poena, 10 asistencija, razmontirao je jednu od najtvrđih odbrana lige.

Warriors Grizzlies Basketball

"Grizliji" su bili nemoćni, Klej Tompson je ubacio 28 poena, on i Kari su ukupno pogodili 14 od 16 trojki za Voriorse. Uz to Memfis je napravio čak 19 grešaka, što je uz šut gostiju odlučilo utakmicu.

Timberwolves Rockets Basketball

Posle dva poraza u nizu, "Grizliji" moraju da se osvrću, Hjuston je na pola koraka. Roketsi su noćas slavili protiv Minesote, overili matematički plej of, sada počinje jurnjava za drugu poziciju. Harden je ubacio 33 poena, neutralisao činjenicu da je njegov tim bez trojice startera. Hauard je dodao 18 poena, dobar je bio i Džoš Smit, MekHejl baš ima i dugu klupu, veteran Teri odličan na pleju umesto povređenog Beverlija. Kod gostiju po starom, praktično rezervni tim, odskočio je Čez Badinger sa 23 poena. Ipak i pored solidne partije gostiju, nije bilo neizvesnosti, Hjuston je pogodio čak 20 trojki i šutirao 53%. Domaćin je srušio rekord Njujorka od pre dve sezone po broju šuteva za tri poena. Uz to, oni su 15. put ove sezone dali više od 15 trojki, što je još jedan NBA rekord.

Mavericks Spurs Basketball

Da ostanemo malo u Teksasu, derbi je pripao San Antoniju koji su nastavili dominaciju u svojoj dvorani protiv Mavsa, njihova deveta pobeda u nizu nad državnim rivalom. Uz to Sparsi su povećali prednost nad Dalasom na utakmicu i po prednosti na šestom mestu Zapada. Ovo je bio poslednji duel u regularnom delu, rezultat je 2:2, oba tima su dobila kod kuće. Odličan je bio Diao sa 19 poena, njegov tim je prokockao veliku prednost iz prvog dela, ali Mavsi nisu imali snage za preokret, povredio se Monta Elis, videćemo hoće li biti spreman za sutrašnji meč u Indijani. Elis je inače srušio San Antonio u utorak u Dalasu, ubacio im je 32 poena, igra odlično protiv košija.

Trail Blazers Suns Basketball

Portland je odneo pobedu iz Arizone. Igrali su loše, ubacili samo 36 od 89 šuteva, ali su serijom 15:2 u finišu okrenuli utakmicu i pobedili prvi put u Feniksu od decembra 2010. LaMarkus Oldridž je ubacio 27 poena i imao 9 skokova, kod domaćih Markus Moris 19, uz 12 uhvaćenih lopti, njegov brat Markif je ubacio 15, imao 9 skokova, ali braća nisu bila dovoljna.

Jazz Nuggets Basketball

Denver je u meču bez većeg značaja savladao Jutu, "Džezeri" koji su sjajno igrali posle Ol-Star pauze, sada padaju u formi, ovo im je četvrti poraz u nizu. Gordan Hejvord se vratio sa 24 poena u redovima gostiju, ali je Nagetse do trijumfa predvodio raspoloženi Lauson sa 18 poena i 9 asistencija.

Žo Lovernj je ubacio 3 poena i imao 3 skoka, Nurkić pogodio jednu od tri lopte, uz tek desetak minuta na parketu.

Celtics Knicks Basketball

Boston se bori za plej of, ostali su osmi pobedom protiv Niksa. Preživeli su 25 poena raspoloženog Barnjanija i kasni nalet Njujorka i sačuvali pobedu. Niksi su inače 59. porazom u sezoni oborili crni rekord franšize. Kod Seltiksa Bas 16 poena, 10 skokova, Tarner 15, ovo je bila treća pobeda u sezoni za Seltikse protiv Niksa. Dobili su seriju protiv velikog rivala, prvi put od 2011. godine.

Heat Hawks Basketball

Atlanta je overila prvo mesto na Istoku, savladali su Majami. Ovo je tek drugi put u istoriji da će Houksi u plej of ući sa top pozicije u konferenciji. Ovo je veliki korak napred, prošle sezone su jedva ušli u doigravanje kao 8. ali su pokazali veliki potencijal. Noćas je Milsap ubacio 21 poen, kod Majamija Goran Dragić 6, Vejd 13. Igrao je i Zoran Dragić, dva minuta, ostao bez učinka.  Hit ostaje da se bori za ulazak u doigravanje, oni su trenutno sedmi, bolju šansu za pobedu imaće u nedelju kada na Floridu stižu Pistonsi.

Pistons Magic Basketball

U stvari, Detroit je već na Floridi, noćas su uz sjajnu partiju Redžija Džeksona slavili u Orlandu. Bivši košarkaš Oklahome je napravio tripl dabl, 26 poena, 11 skokova, 10 asistencija. Pistonsi ne odustaju dobili su četiri u nizu, i dalje pokušavaju da uhvate slamku za plej of. Kod Orlanda koji nema tu ambiciju već par godina, Vučević 20 poena i 14 skokova, ovo je bio okršaj Crnogorca i Andre Dramonda, ova dvojica igrača vode u broju dabl-dablova u NBA sezoni, napravili su po 40. Dramond je ostao bez "duplog" učinka, 16 poena, 9 skokova.

Trener Pistonsa Van Gandi se vratio na mesto uspeha, sa Orlandom je igrao finale, ali se nije baš u najboljim odnosima rastao sa klubom i insistira da se nikada neće vratiti na klupu Medžika.

Clippers 76ers Basketball

Klipersi su slavili u Filadelfiji, njihov šesti trijumf u nizu. Ova pobeda za sada već bivšeg pacifičkog šampiona znači i plasman u plej of, četvrtu sezonu u nizu. Nekada je samo doigravanje bilo razlog za slavlje, ali vremena su se promenila i apetiti su veći. Kris Pol je ubacio 25 poena, DeAndre Džordan dodao 17, imao je i 20 skokova protiv nemoćne Filadelfije koja je već posle prve četvrtine bila na -15, uspela da se vrati u meč, ali je kapitulirala nakon treće četvrtine.

Hornets Wizards Basketball

Dvostruki produžetak u prestonici, Vizardsi su nekako savladali žilavi Šarlot. Džon Vol je 7 od 32 poena dao u drugom produžetku, pa je pobeda ostala u distriktu. Njegovi poeni su doveli Vizardse na +3, Hornetsi su promašili dve trojke za izjednačenje, prvo Mo Vilijams, a onda Al Džeferson. Ekipa iz Severne Karoline je sve dalje od plej ofa, izgubili su 8 od 10 poslednjih mečeva i sada su 11. na Istoku.

Kings Pelicans Basketball

Pelikansi su preživeli veliku noć DeMarkusa Kazinsa, "Zver" im je ubacila 39 poena, imao je 20 skokova, ali je bio na poraženoj strani. Entoni Dejvis i Tajrek Evans su iskombinovani 49 poena za Nju Orleans koji je prekinuo seriju od 4 poraza. Evansa su Kingsi pustili da šutira, pokazao je koliko je napredovao, plej Pelikansa je pogodio veoma važne šuteve, njegov tim je ostao u borbi za plej-of, kasne tri pobede za osmoplasiranom Oklahomom.

Bulls Raptors Basketball

Završićemo u Kanadi, očekivani trijumf Toronta nad Lejkersima, osvojili su ponovo diviziju Atlantik, čestitamo, mada to i nije neki uspeh u takvoj konkurenciji. Prošle sezone je bilo iznenađenje, ove i nije, imaju najbolju ekipu u diviziji. Igraće u plej ofu po sedmi put u istoriji, zanimljivo Kanađani su u prethodnih šest pokušaja samo jednom prošli u konferencijsko polufinale. Sinoć su stegli odbranu u drugom poluvremenu, bilo je to previše za izmučene Lejkerse koji su izgubili 11. put u 14 mečeva.

Rezultati:

Toronto - Lejkersi 94:83
Atlanta - Majami 99:86
Bruklin - Klivlend 106:98
Njujork - Boston 92:96
Vašington - Šarlot 110:107 pr.
Filadelfija - Klipersi 98:119
Orlando - Detroit 97:111
San Antonio - Dalas 94:76
Memfis - Golden Stejt 84:107
Nju Orleans - Sakramento 102:88
Hjuston - Minesota 120:110
Denver - Juta 107:91
Feniks - Portland 81:87

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke