"Ratnička" istorija, "leteći Grk" zadivio Kobija, ukrotili Lebrona!

Autor: Vladimir Stojanović
utorak 23.02.2016.
09:32
Izvor: Sportske.net

Golden Stejt ušao u anale, Janis Antetokumpo odigrao simultanku sa Lejkersima, Lebron utihnuo...

BETA/AP Photo/Nell Redmond
BETA/AP Photo/Nell Redmond

Povezane vesti

Novi rekord za Golden Stejt. Postali su najbrži tim u istoriji koji je stigao do 50 pobeda. Stef Kari je noćas u Atlanti ubacio 36 poena, izgledalo je da je sve gotovo na poluvremenu, a onda su se Houksi u trećoj četvrtini vratili u meč. Ipak, gosti su žestoko odgovorili, na kraju su odlučile ukupno deset trojki Karija i Tompsona, pa je na kraju pobeda otišla iz Džordžije. Za Houkse ovo je četvrti poraz u nizu, najefikasniji kod domaćina koji je sa -23 u jednom trenutku stigao do vođstva početkom poslednje četvrtine bio je Horford sa 23 poena.



Iznenađenje večeri videli smo u Ohaju gde su se radovali Pistonsi. Redži Džekson sa 23 poena i Kaldvel-Poup sa 19 su prevodili goste do trijumfa. Veče nakon što im je Entoni Dejvis utrpao 59 poena, odigrali su mnogo bolju odbranu, Lebrona zaustavili na 12 poena i prinudili ga na 6 grešaka. Irving i Lov su ubacili ukupno 54, ali to nije bilo dovoljno jer je Detroit imao šest dvocifrenih igrača, pa su iako desetkovani i u problemima sa trejdom koji nije prošao slavili vrednu pobedu.

Ipak, Lebron će sigurno ući na listu najbolji poteza večeri posle ove blokade, za utehu...



Poplava poena u Minesoti i još jedna sjajna partija Karla Entoni Taunsa. Ruki Vulvsa je ubacio 28 poena, imao 13 skokova i 4 asistencije, Rubio uz 15 poena, imao po 8 skokova i asistencija, domaćin je preživeo poslednji šut Markusa Smarta i sačuvao pobedu. Zakazala je odbrana Seltiksa, dopustili su previše Minesoti koja je šutirala blizu 52%, ali imala i 13 skokova više. Ipak, u finišu kao da su se uplašili pobede, pa je Boston propustio šansu da ipak odnese trijumf na ovom gostovanju.

Bjelica je i dalje povređen, u pitanju je istegnuće mišića i propustiće sigurno naredna tri meča na turneji koja počinje u Kanadi protiv Toronta sutra uveče.

Kad smo kod Reptorsa, da kažemo da su odigrali sjajan meč u Njujorku i pokazali ko je gazda na Atlantiku. Kajl Lovri je do očaja dovodio Nikse, ubacio im je 22 poena, imao po 11 skokova i asistencija, ay rekord je pripao DeMar DeRozanu koji je noćašnjim trijumfom postao čovek sa najviše pobeda u istoriji kanadske NBA franšize. Za Njujork ovo je 12. poraz u 14 mečeva, brod nastavlja da tone bez obzira na smenu trenera.

Tripl-dabl i u Milvokiju, "leteći Grk" Antetokumpo je odigrao simultanku sa Lejkersima, ubacio 27 poena, imao 12 skokova i 10 asistencija. Posle meča je imao neočekivanu posetu, Brajant je došao u svlačionicu Baksa i čestitao mu na sjajnoj partiji. Kobi je ubacio 15 poena, njegov tim nije mogao da prati ritam Milvokija posle poluvremena, izgubili su treću četvrtinu sa 36:17.

Majami ne staje posle pauze, njihova treća pobeda i opet bez Boša, ali sa povratnikom Vejdom. Hasan Vajtsajd je ubacio 19 poena i imao 18 skokova i 6 blokada u trijumfu Hiza posle produžetaka. Odličan Dragić sa 24 poena, 8 skokova i 5 asistencija, "Fleš" Vejd je dodao 16 poena. Hit se vratio u meč, izborio produžetak i slavio treći put u poslednjih pet dana, od kada je šampionat nastavljen. Pol Džordž je na drugoj strani ubacio 31 poen za Pejserse.

Na kraju, Klipersi su lako, prema očekivanju savladali beznadežne Sanse. Na kraju je bilo +40 za domaćina, to je najgori poraz Feniksa u očajnoj sezoni. Džej-Džej Redik je ubacio 22 poena, Kris Pol imao 14 asistencija, DeAndre Džordan uz 17 poena, 11 skokova i 4 blokade. Klipsi su šutirali 55%, ubacili 13 trojki i naneli težak poraz u ovom trenutku najgorem timu lige. Feniks se zaista raspao u poslednja dva meseca...

Rezultati:

Klivlend - Detroit 88:96
Minesota - Boston 124:122
Milvoki - Lejkersi 108:101
Atlanta - Golden Stejt 92:102
Njujork - Toronto 95:122
Majami - Indijana 101:93 pr.
Klipersi - Feniks 124:84

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke