Ratnici Vs Kavaljeri, treći čin

Autor: Boban Filipović
četvrtak 01.06.2017.
15:14
Izvor: Sportske.net

Došao je trenutak da počene borba za prsten. Za njega će boriti isti timovi kao prošle i pretprošle godine. Uitisak je da su i jedni i drugi sada još jači...

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Veliko finale kreće u petak sabajle (03:00) u Ouklendu.

Golden Stejt će imati prednost domaćeg terena zbog boljeg skora u regularnom delu sezone, to je jedan od razloga što su Vorirsi favoriti po kladionicama, ali ovo je duel u kom nema favorita. Ekipa koja ima LeBrona Džejmsa, kome je ovo sedmo NBA finale u nizu, ne može biti autsajder, sve i da ide na megdan "drim timu".

Ne pamti se da su dve ekipe imali lakši put do velikog finala. I jedni i drugi su se praktično prošetali.

Voriorsi su počistili sve pred sobom, dobili su 12 od 12 utakmica, od toga deset dvocifrenom razlikom. Istina, ni Portland, ni Juta, ni San Antonio nisu u najjačim sastavima išli na megdan najboljem timu Zapada, ali to ne može da umanji njegovu superiornost. Postoji ta mrlja sa konferencijog finala, trenutak kada se povredio najbolji igrač Sparsa Kavai Lenard zaslugom Zaze Pačulije, i to u momentu kada su 'Mamuze mamuzale Ratnike'. Od tog momenta je usledio "kopernikanski obrt", "metla" je već bila u rukama pulena Stiva Kera.

Kavalirsi su izgubili samo jednu utakmicu u plej-ofu, mada je taj jedan poraz od Boston Seltiksa u konferencijskom finalu bio posledica prevelikog opuštanja. Protiv Indijane su se zagrejali, kao da su svesno vežbali neizvesne završnice, potom su deklasirali Toronto, a u finalu sa Seltiksima deomnstrirali da je to što su Kelti završili sezonu kao prvi na Istoku u regularnom delu sezone bio čist blef kako bi se izbegla mina u vidu Čikago Bulsa.

LeBron Džejms je fantastično tempirao formu, jasno je kao dan da se čuvao za kraj sezone. Ova ekipa Kavsa je njegov legat, većina  saigrača su njegov izbor, samo slep kod očiju ne vidi da je trener Tajron Lu klasišna marioneta. 'Kralj' se pita za sve i na i oko parketa, igra neverovatno u plej-ofu, gotovo i da ne izlazi iz igre i stiče se utisak da je nikad motivisaniji.

Lebron James Lebron Dzejms

Međutim, i on vrlo dobro zna da će ostanak na tronu biti veoma teška misija. Na dolazak Kevina Durenta u Voriorse, LeBron je reagovao insistiranjem kod uprave da mu se dovedu iskusni plejmejker Deron Vilijams i vaserijski šuter Kajl Korver.

Ne treba sumnjati ni u motiv Durantule, koji će sigurno biti prva opcija Voriorsa u napadu kad bude gusto, i koji će prstenom želeti da zapuši usta malom milionu onih koji su "ishejtovali" njegovu odluku da dođe međ' Ratnike. Njemu će ovo biti prvo veliko finale posle pet godina, Majami je tada preslišao Oklahomu, on Vestbruk i Harden iz senke nisu mogli ništa LeBronu potpomognutim Vejdom i Bošom, videćemo kako će to izgledati sada kada će imati podršku igrača koji znaju kako se osvaja titula.

Durant Curry

Timski i jedni i drugi deluju prejako, deluje da Voriorsi imaju veći broj igrača top klase, ali Kavalirsi imaju dužu klupu, veću širinu i širu lepezu.

Zaista je teško predvideti kako će se odvijati ova serija. Da li će se Džejms trošiti u odbrani čuvajuću Durenta? Kako će izgledati odbrana na Stefu Kariju i Kajriju Irvingu? Da li će Klej Tompson i Kevin Lav iskočiti iz senke?  Da li će Dre Iguadala i Drejmond Grin uspeti da uštopuju LeBrona?

Golden Stejt je u dosadašnjem toku plej-ofa bio najbolja defanzivna ekipa i imao čak trojicu igrača koji su pucali trojke preko 40% (Grin, Durent, Kari). Ali sa druge strene, zanimljivo je nijedan od njih nije imao bolji procenat šuta za tri od Džejmsa koji je na 48% uspešnosti van linije 7.24.

Nezahvalno je prognozirati pobednika, ali ukrašćemo misao "belog Lebrona" Nikole Kalinića neposredno pošto je osvojio Evroligu sa Fererbahčeom, pa ćemo analogno njoj konstatovati da nije zahvalno kladiti se protiv "Kralja" Džejmsa.

Podsećamo da su Kavsi prošle sezone postali prvi tim u istoriji NBA lige koji je sa ivice ambijsa, pri rezultatu 1:3, uspeo da preokrene stvari u svoju korist na kriima Džejmsa i Irvinga i da dobije seriju u velikom finalu i osvoji prsten. Pretprošle su slavili Voriorsi, tada je junak finala bio Andre Igoadala jer je uspeo da uspori LeBrona Džejmsa, ali ovo sada je sasvim druga priča u odnosu na prethodne dve.

Pozivamo vas da sa nama dočeujete jutra uz vrhunsku košarku i da zajedno ispratimo borbu za prsten.



Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bagzi
Thursday, 01.06.2017
21:32

Dugacka serija ce biti, prednost dajem Kavsima. Jednostavno Dzejms je prevaga, nezaustavljiv do sada, a i cesto u plej of serijama uopste, sirok arsenal znanja u napadu ima baja, a i tim Kavsa je mnogo siri sa upotrebljivim igracima. Bice jako zanimljiv duel 2 ubedljivo najmocnije ekipe u ligi i na svetu. Na terenu je samo jedna lopta, tako da Golden je mora fino koristiti i medjusobno deliti, jer ukoliko forsiraju Kari, Durent i Grin, i "pobiju se medjusobno za nju" , oni ce tako ovu seriju za titulu sigurno izgubiti.

avatar
brekbaCh1
Thursday, 01.06.2017
18:38
avatar
Di Magia
Thursday, 01.06.2017
17:49

Za razliku od prosle godine GSW ima duranta ali mnogo losijeg centra, ostali su i bez Barnsa... Sa druge strane Kavsi su jaci za Deron Wilijamsa koji je top igrac, Korvera top suter... Bice neizvesno..Prednost dajem Kavsima...

avatar
Dzimi Humuhumunukunukuapua
Thursday, 01.06.2017
18:21

Woriorsi ne igraju na centra tako da im to i nije preveliki problem, uostalom Bogut, Spejts i Ezeli i nisu nešto bolji od Mekgia i Paculije. Deron Vilijams je zadnji put bio top igrač pre 7 godina.

avatar
Bidza i Tridza
Thursday, 01.06.2017
23:27

Jedino u defanzivi moze da im bude problem.. Bogut je bio zastitnik reketa i nakon njegovog odlaska imaju losiju defanzivnu statistiku.

avatar
Pink Floyd
Thursday, 01.06.2017
21:20

Bice im problem u odbrani. Ukoliko nemas dobrog defanzivnog centra LeBron ve te ubit sa prodorima. Mada ovo ce svejedno biti napadacka serija, pa ne znam oce li taj problem napraviti prevagu za Klivlend.

avatar
Barca4ever
Thursday, 01.06.2017
17:46

Konacno ce Klivlend imati duzu klupu protiv Variorsa i nadam se da se Variorsima nece posreciti ponovo sa povredama protivnika. Kada su osvojili prsten imali u preko puta Klivlend bez Lava,Irvinga a kasnije i Smita.Nadam se pobedi kralja.

avatar
Red blood
Thursday, 01.06.2017
21:13

Woriorsi su prosle godine imali suspendovanog Grina,a Iguadala je jedva hodao u 7oj utakmici.

avatar
Barca4ever
Friday, 02.06.2017
01:29

Jeste samo sto se i Lav i Irving redovno povrede pre finala.To ove sezone se nije desilo mada je bilo blizu za Irvinga.

avatar
PratimFudbalOd2005:(
Friday, 02.06.2017
01:14

suspenzija Grina je najopravdanija odluka NBA ikad...Neka ponovi ono sto je radio pa da opet van terena zavrsi,sto nije iskljuceno znajuci kakav mu je mentalni sklop....A niko im nije kriv sto su posle 3-1 dosli do 7me utakmice...Neka padaju onda kad ne mogu 2 pobjede vise da iskoriste

avatar
Z
Thursday, 01.06.2017
15:46

Dve ogadne ekipe, ali mora se navijati protiv Durenta...tako da, napred Cavsi!

avatar
OBJ
Thursday, 01.06.2017
15:44

Kavsi dobijaju, Lebron ce pokazati jos jednom sta ume.

avatar
Thursday, 01.06.2017
16:17

Hahahah dobar si GSW ce pobediti 4:2

avatar
Milos(CZV-CFC)
Thursday, 01.06.2017
15:42

Lebrone zgazi onu ljigu od coveka duranta

avatar
Forza Napoli
Thursday, 01.06.2017
15:37

Dve najodvratnije ekipe u istoriji nba

avatar
Steffi
Thursday, 01.06.2017
15:21

Ne vidim kako Klivlend moze da dobije ovo.

avatar
Crveno boja ljubavi
Thursday, 01.06.2017
16:55

Tako sto su u skoku jaci od SAS,a SAS ih je demolirao u skoku. Pored toga Kavsi imaju barem 2x bolju ekipu od zdravih Sparsa i najboljeg igraca danasnjice.

avatar
Thursday, 01.06.2017
18:39

ne vidiš ti mnogo čega u životu čim si navijač barselone i golden stejta

avatar
Thursday, 01.06.2017
15:19

voriorsi osvajaju