"Ratnici" pokorili i Teksas, "Supermen" poleteo, "Grizliji" se izvukli!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 14.12.2014.
08:32
Izvor: Sportske.net

Dosta uzbuđenja, Golden Stejt osvojio i Dalas, 15. pobeda u nizu za tim koji igra najbolju sezonu u istoriji. Hauard ponovo leti, Memfis se vratio izgubljene pozicije u Filadelfiji. Vučević ponovo na parketu, Klipersi naleteli na minu u Milvokiju...

Beta/AP Photo/Matt Slocum
Beta/AP Photo/Matt Slocum

Povezane vesti

Derbi je odigran na teksaškom "matineu". Golden Stejt je prošao i Dalas, njihovoj seriji kao da kraja nema, bila je to 15. pobeda u nizu.

Kari je brojao do 29, Voriorsi su utišali publiku koja je bila najglasnija kada je probao da doda izgubljenu patiku saigraču, ali je Tajson Čendler presekao "pas". Inače, gosti su kontrolisali igru od početka, sve što su Mavsi učinili je da se spuste na -7 u poslednjem minutu.

Nuggets Rockets Basketball

Hjuston je dočekao povratak "Supermena", Hauard je Denveru ubacio 26 poena, prešao i magičnu brojku od 10 000 skokova. "Bradonja" Harden je dodao tripl dabl, 24 poena, po 10 skokova i asistencija pa su Rokitsi arhivirali goste iz Kolorada. Nagetsi nisu imali rešenje za unutrašnju igru domaćina, osim u prvoj četvrtini kada su poveli i stali. Najbolji u redovima gostiju Lauson sa 19 poena i 12 skokova.

Filadelfija je namučila Memfis, praktično joj je iscurila pobeda kroz prste. Bili su na +18 i nadomak senzacije, ali na kraju su "Grizliji" izborili produžetak i slavili. Konli je pogodio trojku za dodatnih pet minuta, ovo veče će pamtiti kao rekordno u karijeri, ubacio je 36 poena.

Grizzlies 76ers Basketball

I u uvom meču videli smo novi tripl dabl mladog Karter Vilijamsa, 16 poena, po 11 skokova i asistencija, međutim Filadelfija ostaje jedini tim bez pobede kod kuće, sa 12 poraza na domaćem terenu.

Baksi su slavili protiv Klipersa, ključ je bila odbrana na kojoj su radili poslednjih nedelja, isplatilo se. Limitirali su šampiona Pacifika na 43% šuta, Grifin i Pol su zajedno ubacili samo 20 poena, to je bila presuda za goste.

Detroit je stigao do nove pobede, druge u nizu, iznenadili su i Kingse uz 21 poen i 13 skokova Džoža Smita.

Hawks Magic Basketball

Orlando je prekinuo seriju Atlante, sa zvukom sirene je Tobijas Haris pogodio za pobedu domaćina na Floridi. Tako su Houksi zaustavljeni nakon 9 pobeda u nizu. Ovo je bila i osveta Medžika za poraz od istog rivala u petak. U tim Orlanda se vratio Nikola Vučević, po običaju najbolji u svom timu, 18 poena, 11 skokova.

Odlična druga četvrtina odvela je Portland do pobede u Indijani, taj deo meča dobili su sa 21 poenom razlike uz odličnu partiju Oldridža i Lilarda za koje Pejsersi nisu imali rešenje.

Bruklin je rasturio Hornerse u Severnoj Karolini, Džo Džonson je ubacio 22 poena, mnogo niži Henderson mu nije mogao ništa. Sve je bilo gotovo za tri četvrtine kada su Netsi bili na +26, kasnije je ta prednost iznosila i 34 poena. Ni da je igrao bolje, Šarlot ne bi imao šansu, gosti su ubacili 16 trojki iz 23 pokušaja. Hrvat Bogdanović je dao 4 iz 5 pokušaja i završio sa 12 poena.

Rezultati:

Sakramento - Detroit 90:95
Filadelfija - Memfis 115:120 pr.
Milvoki - Klipersi 111:106
Hjuston - Denver 108:96
Orlando - Atlanta 100:99
Šarlot - Bruklin 87:114
Indijana - Portland 85:95
Dalas - Golden Stejt 98:105

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke