"Ratnici" ne planiraju da sjašu s metle

Autor: Boban Filipović
ponedeljak 05.06.2017.
17:49
Izvor: Sportske.net

Kako je krenula finalna serija, liči da Golden Stejt može da obrne igricu kako nijedan NBA tim nije nikada.

Beta/AP Photo/Denis Poroy
Beta/AP Photo/Denis Poroy

Povezane vesti

Kevin Durent i Stef Kari su bili toliko opušteni posle jutrošnje pobede nad Klivlendom, toliko da se u njihovim glasovima osetilo da već u Ohaju žele da završe posao.

Obojica su konstatovali da igraju svoju igru i da uživaju na parketu, zvučali su vrlo samouvereno, ekipa 'Voriorsa' je u fenomenalnom ritmu , videćemo da li će u gostima kod šampiona nešto da se promeni po tom pitanju.

Inače, Voriorsi su sinoć oborii rekord po broju vezanih pobeda u plej-ofu. Na 14-0 su ove sezone.

Na putu do velikom finala počistili su Portland, Jutu i San Antonio i suvereno odbranili titulu na Zapadu, a Klivlend će morati dosta toga da promeni na bolje u svojoj igri ne samo ukoliko želi da ostane na tronu, već i ukoliko želi da izbegne "metlu".

Nije preporučljivo kladiti se protiv LeBrona Džejmsa, koji je bez dileme najbolji košarkaš na svetu u ovom trenutku, valja podsetiti i da su Kavaljeri prošle sezone postali prvi tim u istoriji NBA lige koji je sa 1:3 došao do prstena, ali tada u taboru 'Ratnika' nije bilo Durenta.

'Kralj' je posle prvog meča priznao da je Durantula taj koji pravi razliku, najavio "promenu plana" kod odbrane na njemu, pisali smo juče detaljno o tome u analizi premijernog i najavi drugog meča, ali mu 'Kavaljeri' opet nisu mogli ništa.

Durant Durent Lebron James

Durent je u prve dve utakmice finalne serije ubacio 71 poen i zaista ne deluje da Klivlend može da pronađe lek za njega. Duge ruke, korak od 3-4 metara, brz izbačaj, sposobnost da sam sebi uvek može da izgradi poziciju za šut, neverovatna pokretljivost za čoveka od 2.07, i koliko god ga voleli ili ne voleli niko ne može da opovrgne da trenutno bolji napadač u svetu košarke ne postoji.

No kako već rekosmo, LeBron se ne sme otpisati dok god postoji promil šanse. Međutim, ako se po jutru dan poznaje, 'Kralj' će teško uspeti da ostane na tronu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Иван-Ниш
Wednesday, 07.06.2017
13:36

И треба да буде првак са запада. Реално, од Кливленда је јачи и Сан Антонио. Питање је где би Кливленд завршио да не игра у источној конференцији. Ове године Голден Стејт са додатком Дуранта није имао напорну серију као против Оклахоме прошле сезоне и потпуно одморни ушли у финале. То је много значајно за финале. Ако Кливленд заустави Дуранта, прорадиће Томпсон... Има Голден Стејт превише опција.

avatar
Steffi
Tuesday, 06.06.2017
07:07

Ne volim ih ali ljudi su monstrumi, tek sad sa KD su nezaustavljivi.

avatar
Amar Zornic
Monday, 05.06.2017
19:08

Jedino je SAS sa Parkerom i Leonardom mogao da im pomrsi racune , ovako su prejaki

avatar
marecareee
Monday, 05.06.2017
18:16

Odavno nisam gledao ovako dobru napadački ekipu!