"Ratnici" ne gube bitke, "Vukovima" rastu zubi, "Čarobnjaci" magijom do pobede!

Autor: Boris Jovanović
četvrtak 11.12.2014.
08:59
Izvor: Sportske.net

Sjajno veče u NBA ligi, derbi Golden Stejtu koji igra najbolju sezonu u istoriji. Klinci iz Minesote predvođe Viginsom posramili Portland, Vašington na neverovatan način odneo trijumf sa Floride. San Antonio bez četvorice najboljih održao lekciju Niksima!

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Golden Stejt je dobio 14. meč u nizu, slavili su u derbiju protiv Hjustona.

Loš start meča, dvojac Kari-Tompson je nadoknadio u finišu, kada su serijom 11:0 prelomili tesan meč.

Tompson je ubacio 21 poen, Kari dodao 20, uz po 7 asistencija i skokova. Voriorsi su zadržali prvo mesto sa skorom 19-2, čime je Stiv Ker postao najuspešniji trener debitant u istoriji.

Kod Hjustona je uprkos bolu u leđima, Harden brojao do 34, ali u ovakvim mečevima povređeni Hauard itekako nedostaje.

Heat Nuggets Basketball

Denver je prekinuo seriju od četiri poraza, Čendler i Alfalo su iskombinovali 33 poena protiv Majamija koji je izgubio četiri od pet mečeva na strani. Oni su iznenadili Feniks prethodne večeri, a umor se itekako osećao u Koloradu.

Monta Elis po starom, pogađa kada je najpotrebnije. Najbolji strelac Dalasa je promašivao i onda se probudio u finišu, to mu već nekako postaje manir. Elis je ubacio Pelikansima 13 od ukupno 26 poena za manje od pet minuta u finišu i prelomio meč. I to se desilo samo jedan dan pošto je ubacio 2 poena u porazu od Memfisa. Na drugoj strani po običaju, Dejvis 31 poen i 11 skokova.

Nets Bulls Basketball

Odlična odbrana Bulsa je presudila Netsima, domaćin je limitirao Bruklin na 29 poena u nastavku. Gasol je ubacio 16, imao je isto toliko skokova.

Iznenađenje večeri priredila je Minesota, slavili su protiv Portlanda, prvi pik drafta Entoni Vigins je ubacio 23 poena i imao 10 skokova, koristi priliku nakon što je tim ostao bez glavnih poluga. Da li je Portland potcenio Timbervulvse teško je reći, ali ovo je tek treći trijumf za Minesotu od kada se Rubio povredio, 7. novembra, praktično u prvoj nedelji sezone. LaMarkus Oldridž je možda bio ključ poraza gostiju, ubacio je 10 poena, propisno se ispromašivao, on i ekipa su izgubili bitku pod koševima, prodali 20 lopti, i šutirali najslabije u sezoni, manje od 39%.

Knicks Spurs Basketball

San Antonio ne greši, treću četvrtinu su dobili sa 17 razlike protiv Niksa, pa jasno povratka za goste nije bilo. Kod šampiona nije bilo Dankana, Parkera, Đinobilija i Leonarda, praktično četvorice najboljih, ali je i Njujork bio bez Mela Entonija. Kakva je klupa Sparsa pokazala je i noćas, Belineli je ubacio 22 poena,  imali su preko 50% šuta, pa u drugom poluvremenu nije bilo dileme.

Vašington je odneo pobedu sa Floride, Bradli Bil je na sjajan način sa sirenom pogodio za trijumf "Čarobnjaka". U pitanju je bio lob pas veterana Milera, nakon čega je pobeda otišla u prestonicu. Gosti su serijom od 7:0 u poslednjem minutu praktično okrenuli izgubljen meč.



Klipersi su opravdali ulogu favorita u Indijani, ovo je njihova deveta pobeda u nizu, deluju kao kandidat za titulu u poslednje vreme, meč su obeležili DeAndre Džordan sa 19 skokova, Kris Pol sa 15 asistencija. Njih dvojica su napravili dabl-dablove, kao i Blejk Grifin, jasno je da Pejsersi nisu imali šansu.

Konačno partija Ala Džefersona "iz prošle godine", podsetio je šta može sa 23 poena i 14 skokova za Hornetse protiv Bostona. Radžon Rondo je ubeležio još jedan tripl-dabl, nije vredelo, ponovo su očajno šutirali trojke, a promašili su i 4 od 10 bacanja.

Atlanta je loše šutirala, ali je na kraju ubeležila očekivanu pobedu protiv slabih Siksersa. Bio je to njihov osmi trijumf u nizu, ovo je njihova najduža serija pobeda u veku. Kajl Korver je pogodio pet trojki, DeMar Kerol imao 14 poena i 11 skokova, Pero Antić je za oko 13 minuta ubacio pet poena.

Rezultati:

Golden Stejt - Hjuston 105:93
Denver - Majami 102:82
Dalas - Nju Orleans 112:107
Čikago - Bruklin 105:80
Minesota - Portland 90:82
San Antonio - Njujork 109:95
Orlando - Vašington 89:91
Indijana - Klipersi 96:103
Šarlot - Boston 96:87
Atlanta - Filadelfija 95:79

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke