"Ratnici" marširaju, Atlantina lekcija Lebronu!

Autor: Boris Jovanović
subota 07.03.2015.
09:06
Izvor: Sportske.net

Vodeći timovi ne ostavljaju mnogo nade pretendentima na tron, povratak večeri pripada Feniksu koji obično gubi i sa zvukom sirene i u produžecima. Nova "Bradonjina" simultanka, Lejkersi pokazali zube, ipak završili kao plen "Grizlija". Lovernj bez šanse..

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Stef Kari ovoga puta nije brojao do 51 protiv Dalasa, ali je opet sa 22 poena i 7 asistencija bio ključ u trijumfu Voriorsa.

Pogodio je 5 od 11 trojki za svoj tim koji je stigao do 48 pobeda, tačno toliko su dobili prošle sezone. Voriorsi su u poslednjoj četvrtini vodili sa 27 razlike, vodeći tim Zapada ne namerava nikome da prepusti tu poziciju do kraja regularnog dela sezone. Ovo je bila šesta njihova pobeda protiv Mavsa u nizu.

Sparsi su stigli do četvrte pobede u nizu, polako počinju da liče na sebe, makar kada su rezultati u pitanju. Popović neće biti zadovoljan odbranom, Denver im je ubacio 111 poena, od toga čak 60 u prvom poluvremenu kada su gosti iz Kolorada šutirali 52%.

Nuggets Spurs Basketball

Meč je prelomljen u poslednjoj četvrtini kada je domaćin ubacio 15 od 18 bacanja i stigao do odlučujuće prednosti. Leonard i Parker su iskombinovali 49 poena, na drugoj strani je Lauson ubacio 23, Farid 20. Lovernj je na parketu proveo samo 8 sekundi.

Cavaliers Hawks Basketball

U derbiju u Džordžiji vodeći tim lige Atlanta je salvadala Lebronove Kavse. Houksi su poslali jasnu poruku da će biti favorit i u plej ofu sa kim god budu igrali. Ovo je njihova šesta pobeda u nizu, imaju ogromnu prednost na vrhu Istoka i sa te pozicije će gotovo sigurno krenuti u doigravanje.

Spustili su Lebrona na 18 poena, naterali ga da napravi devet grešaka, DeMar Kerol ga je dobro pritisnuo od samog početka. Pet Houksa je bilo dvocifreno, Al Horford je ubacio 19 poena. Domaćin je bio na +17 posle prve četvrtine, Klivlend se vratio u utakmicu do početka poslednje, ali je lider završio kako je i počeo, odlično. Pero Antić je odigrao manje od 7 minuta, nije se upisao.

Lakers Grizzlies Basketball

Memfis je odbranu uključio na najjače u poslednjoj četvrtini meča protiv Lejkersa kako bi izbegao iznenađenje. Spustili su rivala na 19 poena i stigli do trijumfa. Mark Gasol je u tom periodu igre postigao devet poena, Rendolf meč završio sa 24 i 13 skokova pa je pobeda ostala u Tenesiju.

Inače Lejkersi su vodili sa +10 u poslednjem periodu, ali se ta prednost istopila pa je u poslednja tri minuta Memfis serijom 13:3 doveo stvari na svoje mesto.

Boston je iznenadio Pelikanse i pored 29 poena i 14 skokova Entonija Dejvisa. Ajseja Tomas je odigrao sjajnu poslednju četvrtinu, ubacio 14 od 27 poena u tom periodu, ovo je peta pobeda Bostona u sedam mečeva.

Pistons Rockets Basketball

Džejms Harden je obeležio pobedu Hjustona nad Detroitom, "Bradonja" je napravio tripl-dabl, 38 poena, po 12 skokova i asistencija. Ovo je njegov treći tripl-dabl u sezoni, poslednji koji je imao takav učinak bio je veliki Klajd Dreksler u drugoj polovini devedesetih.

Suns Nets Basketball

U Bruklinu produžeci, braća Moris i Erik Bledso su uspeli da se vrate iz izgubljene pozicije i da na kraju slave. Ove sezone su Sansi izgubili četiri meča sa zvukom sirene,  i četiri od pet produžetaka. Sada su uspeli da prežive poslednji šut Džareta Džeka i da dobiju u overtajmu. Džek je inače poznat kao dželat kada je poslednja sekunda u pitanju, ove sezone je srušio Kliperse i Golden Stejt sa zvukom sirene.

Inače Feniks je promašio prvih 15 trojki, bili su na -15 u središnjici poslednje četvrtine i pored svega dobili meč.

Juta je odnela pobedu iz Filadelfije uz 25 poena Gordona Hejvarda, presudila je odbrana gostiju u nastavku, nije im bilo ni teško, Siksersi su jedan od najneefikasnijih timova lige.

Heat Wizards Basketball

Vašington je gotovo prokockao 35 poena prednosti protiv Majamija, ipak nekako su se održali u finišu. Pod koševima su dominirali Gortat sa 14 poena i 17 skokova, i Nene koji je ubacio 20 poena. Vol je ubacio samo 6, ali je imao 12 asistencija. Vašington je sredinom treće četvrtine vodio sa 83:48, i stao. Gosti su bili bez Vejda i Luola Denga, Dragić je ubacio 18 poena, ali je napustio teren posle jednog pada u finišu trećeg perioda.

Raptors Hornets Basketball

Šarlot je dobio četvrti meč u nizu, Mo Vilijams nastavlja sa sjajnim partijama, njega ni povratak Kembe Vokera posle povrede neće zakucati za klupu. Pridošlica iz Minesoter je noćas ubacio Torontu 23 poena, od kada je stigao njegove brojke su sjajne, blizu 22 poena i oko 9 asistencija u osam mečeva koliko je član tima iz Severne Karoline.

Bulls Pacers Basketball

I Pejsersi se trkaju za plej of, noćas su savladali Čikago u divizijskom obračunu. Ovo je njihova četvrta pobeda, to je najduži niz trijumfa za godinu dana za Indijanu koja igra iznad očekivanja, iako ove sezone ne računa na najboljeg igrača, Pola Džordža. Bulsi su naravno bez Rouza, a još se nisu oporavili Batler i Gibson.

Kings Magic Basketball

Velika noć Viktora Oladipa je obeležila pobedu Orlanda nad Sakramentom, a Rudi Gej je iako je brojao do 39 ostao bez nagrade. Bek Medžika je uz 32 poena, imao i 10 asistencija i 5 ukradenih lopti, a pobeda je ostala na Floridi i pored toga što je domaćin bio desetkovan, bez Vučevića i još četvorice.

Rezultati:

Atlanta - Klivlend 106:97
Orlando - Sakramento 119:114
Indijana - Čikago 98:84
Šarlot - Toronto 103:94
Vašington - Majami 99:97
Filadelfija - Juta 83:89
San Antonio - Denver 120:111
Bruklin - Feniks 100:108
Hjuston - Detroit 103:93
Nju Orleans - Boston 98:104
Memfis - Lejkersi 97:90
Golden Stejt - Dalas 104:89

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Alan Iverson
Saturday, 07.03.2015
11:18

Sramota,ako Harden ne bude MVP.

avatar
Mesi G.O.A.T.
Saturday, 07.03.2015
16:13

Sramota će biti ako bude,čovjek forsira šut samo u cilju da bude najbolji strelac.Lebron ili Vestbruk MVP.

avatar
mcnabb
Saturday, 07.03.2015
18:35

kari ce biti mvp, ako woriorsi ostanu najbolji tim u regularnom delu

avatar
Alan Iverson
Saturday, 07.03.2015
17:14

Decko,igra fantasticno,nemoguce ga je cuvati,povecao je broj asistencija ove sezone i igra mnogo bolju odbranu nego ranije,iako jos to nije dobro,ima fantasticne procente,tako da mislim da je zasluzio MVP nagradu,ali dobro svak ima pravo da misli.