"Ratnici" bez milosti, šampion se uozbiljio, Hardenov rafal, "Grizlijima" svirao džez!

Autor: Boris Jovanović
utorak 23.12.2014.
07:56
Izvor: Sportske.net

Juta šokirala Memfis, gazda Kalifornije se zna. "Bradonja" utrpao 44 poena Portlandu, povratak Tonija Parkera kraj serije poraza Sparsa. U duelu Dalasa i Atlante najbolji Nemac na parketu nije bio Dirk Novicki! Rekordna četvrtina Bulsa...

Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez
Beta/AP Photo/Marcio Jose Sanchez

Povezane vesti

U malom kalifornijskom derbiju nije bilo dileme. Klej Tompson je Kingsima ubacio 25 poena, Kari dodao 12, uz 11 asistencija, pa su Voriorsi nastavili da dele lekcije Sakramentu.

Lider lige je stigao do 23. pobede lako, već posle prve četvrtine bilo je +16, kasnije je prednost uglavnom rasla, kada su poveli sa 76:53 u trećem periodu, derbi je bio rešen.

Kod Golden Stejta u stroju ponovo Dejvid Li, dobio je ovacije, prvi put na parketu posle 5. novembra. Završio je sa 6 poena i 7 skokova za 16 minuta. Na drugoj strani Kingsima nedovoljan Kazins sa 22 poena i 8 skokova.

Clippers Spurs Basketball

San Antonio se uozbiljio nakon nekoliko poraza, Toni Parker vratio u tim pa je u Teksasu pao šampion Pacifika. Klipersi su platili ceh nakon četiri poraza Sparsa, Dankan je ubacio 21 poen i imao 12 skokova, ali je Francuz bio ključ. Ubacio je 26 poena, San Antonio je imao 37 timskih asistencija, najviše u sezoni i šutirao 64% takođe najbolje u ovom šampionatu. U prvom poluvremenu je šampion šutirao neverovatnih 70%, pogodili su sve, jasno gosti iz Los Anđelesa nisu imali šansu.

Hawks Mavericks Basketball

Atlanta igra sjajnu sezonu, stigli su do četvrte pobede u nizu, imaju skor 20-7 i čini se da će voditi borbu za vrh Istoka. Noćas su odneli pobedu iz Dalasa, tajno oružje bio je Nemac Denis Šreder koji je igrao protiv svojih, kako kaže idola iz detinjstva. Sa 22 poena potrudio se da ga zapamte.

Kaže da mu je omiljeni igrač, zemljak Novicki koga je gledao u detinjstvu, već Rondo koji je sinoć imao 13 poena i 11 asistencija. Kod Houksa Milsap 13 poena, 12 skokova, 7 asistencija, Pero Antić je ubacio 5 poena, uhvatio 3 lopte, imao i blokadu.

Jazz Grizzlies Basketball

Jedno od iznenađenja sezone smo videli u Memfisu. Juta je šokirala "Grizlije" kojima nisu pomogla ni 24 poena i 12 skokova Marka Gasola. Ponovo je izostao Rendolf, dvojac "Džezera" Burks i Hejvard je kombinovao 44 poena u neočekivanoj pobedi gostiju, njihovoj trećoj u četiri meča. Oni su u finišu, u penal završnici bili mirno i naneli treći uzastopni poraz favorizovanom domaćinu kome će mini Božićna pauza dobro doći.

Trail Blazers Rockets Basketball

Treći put u decembru Džejms Harden je postigao više od 40 poena. Brojao je do 44 protiv Portlanda koji im je trn u oku. Podsetimo Blejzersi su prošle sezone u plej ofu eliminisali Hjuston. "Bradonja" to nije zaboravio, svojski se potrudio i da prekine mini seriju poraza Roketsa kod kuće. Gosti iz Oregona su dobro počeli, ali su već na poluvremenu bili na -20, a sredinom poslednjeg perioda je sve rešeno. Harden je vodeći strelac lige je ove sezone imao čak 11 mečeva u kojima je postigao 30+ poena.

Meč će pamtiti veteran Džejson Teri, on je pogodio 2000. trojku i postao treći čovek u istoriji posle Reja Alena i Redžija Milera koji je prešao tu granicu. Inače, gosti su bili bez LaMarkusa Oldridža što je olakšalo posao Hjustonu.

Raptors Bulls Basketball

Čikago je u poslednjoj četvrtini meča protiv lidera Toronta postigao gotovo nestvarnih 49 poena i prelomio meč. Rouz je ubacio 29 poena u pobedi Bulsa, a ova sjajna četvrtina je najefikasnija u klupskoj istoriji. Tako je Čikago drugi put ove sezone savladao Reptorse, ali i dalje kasni četiri pobede za Kanađanima. Gostima nisu pomogla ni 34 poena Kajla Lovrija, a treba reći da povratak Rouza nije usporio fantastičnog Džimija Batlera u Čikagu, ubacio je 27 poena i imao 11 skokova.

Šarlot je stigao do treće pobede u nizu. Slavili su protiv Nagetsa, ponovo je odličan bio Voker koji konačno opravdava očekivanja u četvrtoj sezoni NBA karijere. Ubacio je 18 poena, imao 9 asistencija, izgubio samo jednu loptu. Ako se pogleda odnos uspešnih dodavanja i izgubiljenih lopti, on je treći u ligi iza Krisa Pola i Baree iz Dalasa. Na svake četiri asistencije gubi jednu loptu, što je odličan prosek za NBA.

Golden Stejt - Sakramento 128:108
Hjuston - Portland 110:95
Memfis - Juta 91:97
Čikago - Toronto 129:120
Dalas - Atlanta 102:105
San Antonio - Klipersi 125:118
Šarlot - Denver 110:82

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
3x3
Tuesday, 23.12.2014
13:51

Jos kad bi u NBA bilo malo vise drazi. Stalno igraju i stalno protiv istih. Igraci se smorili. Do plej ofa nema smisla gledati NBA, osim kad se gledaju najbolji potezi sa utakmica.