Raspucana Barsa dobila ''El Klasiko''!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 27.12.2015.
20:54
Izvor: Sportske.net

U derbiju 13. kola španske Endesa lige, Barselona je u nedelju kao gost savladala najvećeg rivala, ekipu Real Madrida.

acb.com
acb.com

Povezane vesti

Trinaesto kolo španskog šampionata obeležio je duel Reala i Barselone u Madridu, a posle bolje igre u najvećem delu meča gosti su zasluženo slavili rezultatom 91-84.

Katalonci su u svojim redovima večeras imali veliki broj raspoloženih i ''raspucanih'' igrača, a kako su šutirali najbolje govori statistički podatak da je Barsa imala čak 71 odsto pogođenih šuteva iz igre.

Prvo poluvreme gosti su dobili sa 50-44, a Real ne samo da nije uspeo u nastavku da napravi preokret, već je prednost Barse postajala sve veća.

Tek sredinom poslednje četvrtine Real je uspeo da se koliko-toliko približi, ali Barsa je opet imala odgovor, vratila dvocifreno vođstvo i na kraju overila trijumf.

Poslednje sekunde ovog meča obeležila je nervoza igrača Reala, jedan grub faul nad Ribasom, koji je dobio prst u oko, usledila su koškanja i odmah posle meča, ali je sve ipak prošlo bez ozbiljnijih posledica.

Gosti su u svojim redovima imali čak šestoricu igrača sa dvocifrenim poenterskim učinkom. Prednjačili su Dolman sa 17 poena i pet skokova i Satoranski sa 16 poena i sedam skokova. Pau Ribas je upisao 15, Samjuels 13, Navaro 12, a Ante Tomić 11 poena i pet skokova.

 
Izveštaj sa popodnevnih mečeva možete da pogledate OVDE, a u preostale tri utakmice večernjeg programa postignuti su sledeći rezultati:

Unikaha - Manresa 85-58
(Nedović 13 poena)
Laboral - Fuenlabrada 101-79
(Oliver Stević 17, Ivan Paunić 12 poena kod gostiju)
Saragosa - Gipuzkoa Basket 80-59
(Stevan Jelovac 12 poena).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
pjana
Monday, 28.12.2015
13:40

Lepo nasi igraju :)

avatar
NE LJUTI SE COVECE
Monday, 28.12.2015
03:52

Neverovatno koliko ova kosarkaska utakmica i igra lici fudbalsku izmedju Barse i Reala. Real veci dijapazon zvezda al dzaba. Igraju individualno, nisu tim i tu ih je Barsa veceras razbila. Cinjenica je da je Barselona imala jako visok procenat realizacije, neko ko nije gledao utakmicu bi rekao da im je sve ulazzilo, nerealno ali gotovo svi sutevi su bili izgradjeni, milina je bilo gledati Barsinu igru. Xavi Paskval je ocitao pravu lekciju Pablu Lasu. Oblicno organizovana Barsa danas, Dzastin Dolman me oduševio igrom, toliko pametno i racionalno je odigrao mec,bez greske. Samjuels totalno razbio Realove centre. Ribas isto odlican, jako inteligento odirao. U Realu niko vredan pomena, totalno su rastimani, nije ni cudo sto su jedva prosli grupu. Ako ne poludi Fernandez, Real u problemu. danas je bio odlicno cuvan. Dobro je sto ie Zvezda zaobisla Barsu. Stvarno su kompaktni i uigrani.

avatar
S-I-M-K-E_
Sunday, 27.12.2015
23:56

Svuda ih Barsa razbija,u svim sportovima.

avatar
Paisley > man scums
Monday, 28.12.2015
11:00

Plavšić > Lessi