Rasplet - Kakva je Partizanova računica?

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 15.03.2015.
19:14
Izvor: Sportske.net

Sve što se prethodnih nedelja dešavalo u regionalnoj ligi ukazivalo je na to da ćemo u poslednjem kolu gledati pravi košarkaški rat na parketu Sportskog centra "Morača" u Podgorici.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Nakon današnjih mečeva 25. kola ABA lige situacija je postala kristalno jasna pa već sada možemo da konstatujemo koji su mogući raspleti na talonu kada je borba za mesta u plej-ofu u pitanju.

Kao što je poznato, u plej-of su se plasirale ekipe Crvene zvezde Telekom, Budućnosti, Partizana i Cedevite. Ekipe su pobrojane prema pozicijama koje zauzimaju na tabeli uoči poslednjeg kola a izvesno je samo da će i nakon narednog vikenda prva u vrsti ostati Crvena zvezda Telekom.

Ljubitelje košarke u Srbiji nesumnjivo interesuje koji su mogući scenariji kada je Partizan NIS u pitanju pa nam ne ostaje ništa drugo do da "uključimo digitron".

Šampion Srbije trenutno zauzima treću poziciju na tabeli sa skorom 18-7, koliko ima i drugoplasirana Budućnost koja je u poslednjem kolu prvog dela sezone savladala Partizan u "Pioniru" rezultatom 61:72.

Crnogorski sastav u datom trenutku ima prednost kada je međusobni susret u pitanju ali je porazom na gostovanju u Zagrebu izgubio jednu od opcija kada je predstojeći duel sa Partizanom u pitanju.

O čemu se radi?

Da je Budućnost VOLI slavila u Zagrebu imala bi taj luksuz da u poslednjem kolu izgubi od Partizana sa manje od 11 poena i da ostane druga na tabeli. Usled poraza Podgoričana situacija se zakomplikovala pa nas u poslednjem kolu očekuje prava drama.

Partizan NIS i dalje ima tri opcije pošto ligaški deo sezone može da završi na drugoj, trećoj ili četvrtoj poziciji!

Kako do drugog mesta?

Jednostavno! Partizanu će za plasman na drugu poziciju u poslednjem kolu biti dovoljna bilo kakva pobeda u "Morači"! U tom slučaju Partizan će imati 19 pobeda i 7 poraza a Budućnost će morati da se nada porazu Cedevite u Solnoku kako bi zadržala treće mesto.

Šta ako crno-beli izgube?

Ukoliko izabranici Duška Vujoševića budu poraženi u Podgorici Budućnost će biti druga a onda će Partizan morati da se nada porazu Cedevite u Mađarskoj kako bi izbegao Crvenu zvezdu Telekom u polufinalu!

Kakva je računica zagrebačke Cedevite?

Ono što je sasvim izvesno jeste da Cedevita posle rezultata pretposlednjeg kola ne može da bude druga. Ko god da pobedi u "Morači" zauzeće drugo mesto ali će poraženi vrlo verovatno pasti na četvrtu poziciju.

Cedeviti je za plasman na treću poziciju dovoljna bilo kakva pobeda u Solnoku pošto ima bolji međusobni skor u duelima sa Podgoričanima i Partizanom.

Da rezimiramo!

Partizan odlučuje o svojoj sudbini i biće drugi na tabeli ukoliko savlada Budućnost u Podgorici čak i sa pola koša razlike. Bude li Budućnost slavila crno-beli moraju da se nadaju porazu Cedevite kako bi zadržali treće mesto na tabeli jer ćemo u suprotnom gledati gradski derbi između Zvezde i Partizana u polufinalu "plej-ofa"!

Tabela nakon 25. kola:
1 Crvena zvezda Telekom 23-2
2. Budućnost VOLI 18-7
3. Partizan NIS 18-7
4. Cedevita 17-8

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

10 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Bogi with the trojka
Sunday, 15.03.2015
20:18

Tesko ce ici protiv Cedevite,koja ima da nas rasturi sa svojim centrima,plus imaju dobar sut,a solidno peglaju odbranu,mene iskreno ovo brine,dobili smo sve meceve u drugom delu sezone(racunam da dobijemo raspad od Buducnosti),a idemo na po meni najtezeg protivnika(najtezi protivnik i najbolji je Zvezda,ali koncepcijski nama je najteza Cedevita,ja nzm kako cemo da izadjemo na kraj sa Sokicima)

avatar
Petar Petar
Sunday, 15.03.2015
20:49

I meni se cini da su Hrvati najgori protivnik za nas, ali recimo da cemo ako igramo sa njima imati prednost domaceg terena sto moze biti veliki plus. Nama generalno ne leze ekipe iz Hrvatske, cak sam se i ove utakmice veceras pribojavao, ali ipak smo mnogo jaki da bi Zadar napravio problem iako nije pocelo sjajno. Videcemo, ako mozemo Buducnost da dobijemo u PG onda mozemo svakog. Ta utakmica je pravi ispit.

avatar
Bogi with the trojka
Sunday, 15.03.2015
21:42

+1,sve ispravno receno

avatar
Alan Iverson
Sunday, 15.03.2015
21:11

Brate,ocu korektno sudjenje u Podgorici,a u plej-ofu,Dule ce to da skocka,jos ako bude prednost domaceg terena,meljemo,ovako plasim se da ne vidim sudjenje iz Beograda,kada smo osteceni protiv Podgoricana.