"Raskinuli" Nemanja Nedović i Golden Stejt!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 12.11.2014.
10:19
Izvor: Sportske.net

Srpski reprezentativac Nemanja Nedović dogovrio se sa čelnicima Golden Stejt Voriorsa oko sporazumnog raskida saradnje tako da je od danas slobodan u izboru nove sredine a pretpostavlja se da će karijeru nastaviti u ekipi Valensije.

Beta/AP Photo/Charlie Neibergall
Beta/AP Photo/Charlie Neibergall

Povezane vesti

Jednogodišnja saradnja Golden Stejt Voriorsa i srpskog internacionalca Nemanje Nedeovića okončana je dogovorom o sporazumnom raskidu saradnje.

Srpski reprezentativac (23) imao je zagarantovan ugovor od 1.1 milion dolara za predstojeću sezonu ali se pretpostavlja da je dogovorom o sporazumnom raskidu saradnje Nedović pristao da mu bude isplaćen samo deo te sume te da ostatak zaradi kroz ugovor sa klubom u kojem će nastaviti karijeru.

Nije tajna da Nemanja Nedović na stolu već ima ponudu Valensije koja je spremna da ga angažuje i vrati ga u život nakon sezone koju su obeležile povrede i mala minutaža u ekipi Golden Stejta.

Bivši košarkaš Crvene zvezde draftovan je 2013. godine od strane Finiks Sansa ali su prava na njega odmah preuzeli Voriorsi.

Imajući u vidu konkurenciju sa kojom se susreo u ekipi Golden Stejta bilo je očekivano da u ruki sezoni ne dobije previše prostora što se i dogodilo. Nedović je za godinu dana odigrao samo 24 utakmice sa prosekom od 5.9 minuta i učinkom od 1.1 poen i 0.6 skokova.

Nedovic

Znatno uspešniji Nedović je bio u situacijama kada je nastupao u razvojnoj ligi za "filijalu" Golden Stejta ali su na kraju i povrede uzele maha pa nije bio u prilici da pokaže koliko zapravo vredi.

Tokom leta Nemanja je propustio Mundobasket u Španiji zbog povrede a kako sada stoje stvari Nedovića čeka povratak na "stari kontinent" u ekipu Valensije za koju nastupa još jedan srpski internacionalac Vladimir Lučić.

Ukoliko se dogodi da Nedović potpiše za Valensiju Srbin će do kraja grupne faze Evrolige imati priliku da zaigra protiv svog bivšeg kluba.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Wednesday, 12.11.2014
12:08

Dobro se setio da ode dok jos nema 40 godina, da uknjizi koju sezonu negde gde ce igrati.