Ras kao posednut, Dankanovo crno veče, rezerve Voriorsa u glavnim ulogama!

Autor: Boris Jovanović
ponedeljak 09.03.2015.
08:38
Izvor: Sportske.net

Vestbruk ponovo delovao zastrašujuće, baš kao i njegovi brojevi posle Ol-Stara. Kod Tima Dankana za sve postoji prvi put, sporedni glumci arhivirali Klipersi.

Beta/AP Photo/Sue Ogrocki
Beta/AP Photo/Sue Ogrocki

Povezane vesti

Bilo je vreme da sporedni glumci preuzmu glavne uloge u ekipi Voriorsa, makar na jedno veče.

Predvodio ih je Drajmond Grin sa 23 poena, zaboravljeni Šon Livingston je dodao 21. Stef Kari praćen povicima "MVP" je svoj prvi koš iz igre postigao pet minuta pre kraja poluvremena. Završio je tek sa 12 i 4 asistencije, ali je lider Zapada slavio bez problema.

Klipersi su bili nemoćni da spreče peti poraz u nizu od Golden Stejta u regularnoj sezoni. Ali, prošle godine su ih eliminisali u plej ofu.

Toni Parker je bio ključ u pobedi San Antonija nad oslabljenim Bulsima. Ubacio je 32 poena u najboljoj partiji sezone pa je San Antonio stigao do petog trijumfa u nizu.

Bulls Spurs Basketball

Ovaj meč pamtiće i Tim Dankan, prvi put u karijeri je ostao bez koša iz igre, ubacio je samo tri bacanja, promašio svih osam šuteva. Eto, dešava se i najboljima. Bulsi su napravili 22 greške, poklonili rivalu 32 poena, jasno, nije bilo nade. Gasol najbolji kod gostiju 23 poena, 15 skokova. Mirotić je ubacio 19.

Hornets Pistons Basketball

Šarlot odlično gura u poslednje vremne, u veoma važnom meču u borbi za plej of savladali su Detroit, gubili su na poluvremenu ali i okrenuli rezultat. Veliki Al Džeferson je ubacio 24 poena, Mo Vilijams 21, na drugoj strani Redži Džekson, pojačanje iz Oklahome nije mogao da spreči šesti poraz u nizu za Pistonse, iako je uz 25 poena, imao po 7 skokova i asistencija.

I ova utakmica ide u istoriju, sudila su dvojica arbitara, kao u sedamdesetima, naime razboleo se Dži-Ti Or pa su dvojica kolega obavila posao. NBA je inače uvela trećeg sudiju 1978.

Jazz Nets Basketball

Juta ne staje, turneja po Istoku je prošla sjajno. Noćašnja stanica je bio Bruklin, Džez je pokazao da su tim budućnosti, uz 24 poena Hejvorda i 22 Fejvorsa su slavili protiv Netsa. Za mladi tim iz "slane države" ovo je kraj turneje, dobili su 3 od 4 meča, ukupno sedam od poslednjih 9 mečeva. Oni su uspeli već sada da stignu do 26 pobeda i nadmaše rezultat iz prethodne sezone.

Orlando je slavio protiv Bostona iako su u prvom poluvremenu gubili 20 razlike. Harkles i Haris su kombinovali 16 poena u poslednjoj četvrtini, Oladipo je ubacio 22 za Medžik koji je serijom 12:0 na startu poslednjeg perioda uspeo da okrene stvari i to bez Vučevića koji je propustio drugi meč u nizu.

76ers Thunder Basketball

Ponovo Vestbruk, ponovo tripl-dabl, 30 poena, 17 asistencija, 11 skokova, i to u pobedi Oklahome protiv Toronta. Protiv Kanađana je Ras stigao do sedmog tripl-dabla ove sezone, on je vodeći strelac lige, deluje nezaustavljivo od kada je Durant povređen. Vuče tim na leđima, noćas mu je pomogao Kanter sa 21 poenom, toliko je imao i Ibaka. Pobeda je dragocena za Tander koji je ostao sam na osmom mestu Zapada. Sinoć su šutirali 51%, nadskočili Toronto, i uspeli da sačuvaju trijumf u poslednjem minutu kada se gost spustio na jedan posed.

Na kraju, pročitajte ove brojke, posle Ol-Stara, Vestbruk ima 34.3 poena, 10.2 skoka i 11.4 asistencije po meču, tripl-dabl prosek!

Mavericks Lakers Basketball

Dalas je savladao Lejkerse, Monta Elis je sa 18 poena u trećoj četvrtini trasirao put ka trijumfu Mavsa. Preko im je bio potreban nakon poraza u Portlandu i Ouklendu. Elis je ukupno ubacio 31 poen, ono što ipak treba da brine Teksašane je negativan rekord protiv timova koji su iznad 50% uspešnosti, a upravo protiv takvih igraju u narednih pet mečeva.

Rezultati:

San Antonio - Čikago 116:105
Golden Stejt - Klipersi 106:98
Detroit - Šarlot 101:108
Bruklin - Juta 88:95
Orlando - Boston 103:98
Oklahoma - Toronto 108:104
Lejkersi - Dalas 93:100

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

4 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Surovi
Monday, 09.03.2015
12:58

Nisam nesto previse pratio NBA, ali, da pitam ove koje prate, kolike su sanse Golden Stejtu da uzme titulu? Dobro ih vodi Stiv Ker, ali ne znam kakvi su bili protiv jacih ekipa.

avatar
Bogi with the trojka
Monday, 09.03.2015
16:56

Slabe,nemaju klupu za velika dela,drugacije se igra u PO i u reg.delu,ali da su pak kadri da uzmu trofej jesu.

avatar
Makaveli
Monday, 09.03.2015
17:43

Sve osim finala za Golden State ce biti razocarenje...

avatar
lakipfc
Monday, 09.03.2015
17:32

A brate kako nemaju klupu,pa da li si im video klupu,respektualna imena,Livingston,Iguadala,Lee,Barbosa,ljudi koji mogu da pruze dobre partije uvek,ne znam ko ima dobru klupu ako oni nemaju,moze se reci da Memfis nema klupu,da je nema portland,,cak ni Atalanta nema klupu,ima GSW sanse za titulu,ali ako nalete na Oklahomu i ako ona bude komplet jos sa Enesom Karterom moze lako tu da im bude kraj,a opet ako to preskoce mogu do kraja:Dnmeni se svidjaju igre Caria i Durentule,bice mi svejedno ako dodje do tog okrsaja...