Rakočević: "Iskoristiću iskustvo i poštenje, ovo je velika čast"

Autor: Beta Beta
subota 21.02.2015.
16:46
Izvor: Beta

Igor Rakočević je zamenio Dejana Bodirogu na poziciji podpredsednika KSS-a, a nakon toga je izjavio da mu je velika čast što je na takvoj poziciji.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Novi potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije (KSS) Igor Rakočević rekao je danas u Nišu da mu je velika čast što je izabran na tu funkciju i da će učiniti sve kako bi što bolje zamenio svog prethodnika Dejana Bodirogu.

"Sve je ovo za mene jedna velika tranzicija, do juče sam bio košarkaš i sve što je bilo vezano za moje aktivnosti, bilo je na terenu. Sada se stvari menjaju. Mogu samo da kažem da sam jako privilegovan i počastovan što sam postao deo košarkaške porodice i van terena", rekao je Rakočević novinarima u Nišu.

U Nišu, gde je u toku završni turnir Kupa Radivoja Koraća, danas je održana Izborna skupština Košarkaškog saveza Srbije. Za predsednika je ponovo izabran Dragan Đilas, dok su za potpredsednike izabrani Igor Rakočević, Dejan Tomašević, Ana Joković i Andrija Kleut.

"Ovo je velika odgovornost i čast za mene. Košarka je brend broj jedan što se sporta tiče u našoj zemlji, a ja ću uložiti maksimalne napore, energiju, iskustvo i poštenje da radim ovaj posao na najbolji mogući način", kazao je Rakočević.

On će u Savezu biti zadužen za mušku košarku, a na toj funkciji je zamenio Dejana Bodirogu, koji je član borda Međunarodne košarkaške federacije Evropa (FIBA).

"To je još jedna velika čast za mene - nastaviti posao koji je započeo velikan i legenda kao što je Dejan Bodiroga. Mnogo je pomogao u prethodne četiri godine razvoju naše košarke i nadam se da ću moći bar deo onoga što je on uradio da nastavim u narednom periodu", naveo je Rakočević.

On je dodao da je Dragan Đilas mnogo doprineo razvoju KSS-a i da mu je drago što je "uskočio" u takav tim ljudi.

Rakočević je nedavno izjavio da će učiniti sve da pomiri Crvenu zvezdu i Partizan.

"Moja funkcija nije toliko vezana za klubove i takmičenja, već za mladje selekcije, da budem na raspolaganju i A selekciji i (selektoru Aleksandru) Saletu Đorđeviću, koji je našoj reprezentativnoj košarci vratio stari sjaj. Biće razgovora sa ljudima iz Zvezde i Partizana i svima je u interesu da zdrava atmosfera vlada na utakmicama", naveo je bivši kapiten Zvezde.

On je na kraju istakao da je najvažnije da se reprezentacija plasira na Olimpijske igre 2016.

"Mi iz KS S-a učinićemo sve da obezbedimo što lakši put do toga. Jako sam srećan što je Djordjević došao na mesto selektora, dao sam mu veliku podršku još kad je potpisao i nadam se da će sa nama ostati dugo i da će imati dosta uspeha", rekao je Rakočević.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke