Rakočević čeka Bogdanovu ''eksploziju''!

Autor: Beta Beta
subota 12.09.2015.
16:42
Izvor: Beta

Potpredsednik Košarkaškog saveza Srbije Igor Rakočević izjavio je danas da reprezentacija igra fantastično na Evropskom prvenstvu i da može da bude jedna od najuspešnijih generacija.

Sportske.net/Bojan Brezovac
Sportske.net/Bojan Brezovac

Povezane vesti

Košarkaška reprezentacija Srbije igra sutra u Lilu od 14.30 protiv Finske u osmini finala Evropskog prvenstva. Ekipa Aleksandra Đorđevića je ubedjivom igrom i sa svih pet pobeda izborila plasman u osminu finala.

"Ekipa ima mnogo kvaliteta, svih 12 igrača su spremni da doprinesu dobroj igri i raduje to što su glavni igrači, koji možda nisu u prve dve-tri utakmice bili u dobroj formi, sada proradili. Ima još prostora za napredak, ali za sada sve izgleda fantastično", rekao je Rakočević novinarima u Lilu.

Bivši reprezentativac Rakočević, koji je na Evropskom prvenstvu prvi put kao funkcioner, rekao je da je na raspolaganju ekipi za pomoć i savet.

"Sve je mnogo drugačije, tu sam ako mogu da pomognem, da budem na usluzi. Imam iskustva, prošao sam sve to, mogu da pomognem savetima, ali to su momci koji su odigrali mnogo utakmica i osvojili medalje i trofeje sa klubovima i reprezentacijama. Oni znaju šta treba da rade", rekao je on.

"Privilegovan sam i presrećan što sam bio deo ekipe koja je za dve godine osvojila dva zlata, na EP i SP i kada gedam sa strane, vidim da ova ekipa ima mnogo talenta. Iz godine u godinu sve bolje izgledaju, ovo može da bude jedna od tih generacija kojih ćemo se sećati i reći da su osvojili mnogo zlatnih medalja", dodao je Rakočević.

On je naveo da u ekipi uvek ima prostora za napredak, ali da "toliko dobro igra da su svi oduševljeni i pozitivni".

"Nadam se da će tako nastaviti. (Miloš) Teodosić i (Miroslav) Raduljica su nosioci igre, udarne igle, ali i ostali su se dobro pokazali, šteta je nekog izdvojiti. U svakoj utakmici neko proradi, očekujem da će glavni igrači obaviti svoj deo posla, a recimo Bogdan Bogdanović bi mogao da 'eksplodira'.

Ima napadački kvalitet, može da veže više dobrih poteza i postigne više koševa u nizu. Ima mnogo igrača koji mogu da naprave korak više",
rekao je Rakočević.

Govoreći o Finskoj, Rakočević je rekao da je to opasna ekipa i da nije slučajno u osmini finala.

"Imali su par dobih utakmica, imaju nekoliko naturalizovanih Amerikanaca. Oni su jedna od onih ekipa kakve su Australija i Novi Zeland, igraju totalno atipično 40 minuta, u istom raspoloženju i ritmu celu utakmicu gubili ili pobeđivali sa 20 razlike", naveo je on.

"Od početka ih treba sprečiti da se razigraju, igraju mnogo u šutu na tri poena, jako su grubi i tvrdi. Imali smo dobru proveru u meču sa Islandom, slične su ekipe, s tim što su Finci za klasu bolji", dodao je Rakočević.

Reprezentativac Srbije Ognjen Kuzmić rekao je povodom utakmice sa Finskom da ekipa mora da se koncentriše na svoju igru i da igrao kao do sada.

"Imali smo pet pobeda u najtežoj grupi i prezadovoljan sam rezultatom. Nadam se da ćemo nastaviti sa pobedama. Prvu godinu sam u reprezentaciji, zadovoljan sam, radimo i to je najvažnije. Odlično mi je u centarskom tandemu sa Raduljicom, on igra napad, ja više u odbrani i pomaže mi", rekao je Kuzmić.


Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke