Rafalni Kavsi, čikaška nevera, silna Kalifornija!

Autor: Boris Jovanović
nedelja 16.11.2014.
09:36
Izvor: Sportske.net

Lebron i ekipa sasuli 19 trojki Atlanti, iznenađenje večeri u Čikagu, u Kaliforniji pobeđuju svi osim Lejkersa! Memfisu nije potreban napad da bi dobijao mečeve...

Beta/AP Photo/Ben Margot
Beta/AP Photo/Ben Margot

Povezane vesti

Hornetsi u jednom trenutku nisu znali šta ih je snašlo. Izgubili su meč za nekoliko minuta drugog poluvremena kada je Golden Stejt ispalio rafal od šest trojki i neizvestan meč dove do +21 na poluvremenu.

Posle je sve bilo rutina, Voriorsi uživaju u najboljem startu u poslednjih 20 godina. Klej Tompson je ubacio 21, Kari 19 poena, uz 9 asistencija, u nastavku je bilo prostora i da Kuzmić dobije oko 6 minuta, nije se upisao.

Klipersi su nešto južnije dobili Sanse, Kris Pol je dominirao u nastavku, ubacio je 32 poena, imao 9 asistencija i 5 skokova. Prelomila je ipak odbrana DeAndre Džordana, završio je sa 18 poena, 12 skokova i čak 7 blokada. Potpuno je zatvorio koš, pa je šampion u nastavku stigao do pobede posle izjednačenog prvog dela. Dragić je na drugoj strani ubacio 19 poena, ali su Klipersi udavili svog nekadašnjeg igrača Bledsoa i zadržali ga na jednom poenu za 34 minuta.

Trijumfalno veče timova iz Kalifornije je zaokružio Sakramento pobedom protiv šampiona. Kingsi igraju iznad očekivanja ove sezone, izgubili su prethodne dve utakmice iako su vodili, ovoga puta su uspeli da se održe. Sakramento je setimo se prokockao 24, odnosno 26 poena prednosti u prethodna dva meča, ali zaboravili su poraz od Memfisa pre par večeri i stigli do šestog trijumfa u sezoni. Kazins je ubacio 25 poena i imao 10 skokova, iako je zbog problema sa penalima i lakše povrede oka odigrao samo 27 minuta. Kingsi su napravili tek 9 grešaka, na ruku im je išao i umor Sparsa koji su završavali turneju. Inače ovo je prekid crne serije Sakramenta protiv Sparsa, izgubili su od 2007. 11 mečeva u nizu kod kuće protiv ovog rivala.

Portland je bez dva startera, Oldridža i Batuma savladao u Oregonu Netse, Lilard je odigrao simultanku sa Njujorčanima, ubacio 28 poena, imao 10 asistencija i 5 skokova. Balkanci na drugoj strani slabi, Bogdanović je počeo i nije se upisao, Teletović pogodio jednu od sedam lopti. Ukupno su njih dvojica imali šut 1-12.

Minesota je beznadežna, videlo se to na gostovanju u Dalasu, Mavsi su im izrešetali koš, Monta Elis ubacio 30 poena. Na drugoj strani je Kevin Martin brojao do 34, prethodni meč su Timbervulvsi izgbili sa 48 razlike od Pelikansa, najgori poraz u istoriji. Peković je presedeo zbog povrede noge celo drugo poluvreme, igrao je 11 minuta ubacio 2 poena.

KLivlend je posle velikog preokreta u Bostonu ovoga puta priuštio mnogo manje uzbuđenja svojim navijačima. Ubacili su prvih 11 trojki, od toga 9 ui prvom periodu, jasno sve je bilo brzo gotovo, postigli su 41 poen u prvoj četvrtini. Lebron je završio sa 32 poena, nije igrao u poslednjoj četvrtini. Inače, ukupno je tim iz Ohaja Houksima utrpao 19 trojki, najviše što je jedan NBA tim postigao ove sezone.

Pero Antić bez poena, imao je skok za 5 minuta igre.

Memfis ne blista ali pobeđuje, vodeći tim lige je savladao slabi Detroit, dovoljni su bili Gasol i Rendolf. Španac je meč završio sa 23 poena i 8 skokoka, Rendolf sa 17 poena i 22 uhvaćene lopte. Protiv toga nema načina da postignete mnogo poena, najbolja odbrana NBA mrvi rivale, mada su šutirali tek 37% protiv Pistonsa.

Toronto je poraz od Čikaga prihvatio kao polivanje hladnom vodom, kako je rekao litvanski centar Valančijunas. Potrudili su se da izbrišu taj neuspeh, trijumf protiv Jute je bio relativno lak, DeRozan je ubacio 27 poena, drugo poluvreme su Kanađani dobili sa više od 20 razlike.

Klupa Vašingtona je prelomilla duel sa Orlandom, kako reče Kris Hempfris u poslednje vreme "ljušte" startere na treninzima. Nešto od toga prikazali su noćas, 48 poena rezervista je bio ključ protiv Orlanda u kome je Vučević ubacio 14 poena i imao 11 skokova.

Na kraju, iznenađenje večeri. Bez šestorice povređenih Indijana je šokirala Čikago koji je bio bez Rouza. Ovo je prošlih godina bio veliki derbi Centrala, to više nije, Pejsersi su daleko od velikih stvari bez Pola Džordža. Ali, možda su ih Bulsi potcenili, Prajs, Solomon i Skola su bili junaci, sva trojica su ubacili po 21 poen u neočekivanom trijumfu. Videćemo da li pobeda od srede protiv Majamija i ova znači da tim daje znake života, malo ko veruje da mogu u plej of. Sve je bilo na njihovoj strani, imali su bolji procenat šuta, Skola i Hil su uhvatili zajedno 23 lopte i bili prevaga pod koševima.

Rezultati:

Portland - Bruklin 97:87
Sakramento - San Antonio 94:91
Golden Stejt - Šarlot 112:87
Klipersi - Feniks 120:107
Memfis - Detroit 95:88
Čikago - Indijana 90:99
Dalas - Minesota 131:117
Vašington - Orlando 98:93
Toronto - Juta 111:93
Klivlend - Atlanta 127:94

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Jeremija
Sunday, 16.11.2014
12:07

Lebron Dzejms, trenutno prvi strelac NBA i najbolji igrac sveta deset godina unazad. Pravo je iznenadjenje da ima samo 4 MVP i samo 2 titule.