Raduljica: "Ma kakav Harden, ja sam originalan!"

Autor: Darko Mitrović
nedelja 20.07.2014.
16:21
Izvor: Sportske.net

Razgovor sa Miroslavom Raduljicom na Kopaoniku bio je jedan od zanimljivijih, pošto je srpski reprezentativni centar bio raspoložen i za šalu, ali i za komentar na temu svog prepoznatljivog imidža.

sportske.net
sportske.net

Povezane vesti

Posle današnjih razgovora sa srpskim reprezentativcima na Kopaoniku, stekao se utisak da je Miroslav Raduljica jedan od najistaknutijih kad je u pitanju pravljenje dobre atmosfere u našoj reprezentaciji.

Bio je raspoložen i za šalu sa novinarima, ali ono što je najvažnije, jeste činjenica da se odlično radi na pripremama, što je i sam Raduljica na startu istakao.

''Dobro se radi. Sjajno se osećam što sam se priključio ekipi. Mislim da će mi značiti iskustvo iz NBA, ali još je rano za neke procene. Nismo dugo zajedno, ali osećam pozitivnu energiju od strane trenera, kao i svih igrača. Svi imaju želju da se dokazuju, a za ove najmlađe i ne bih rekao da su klinci, jer se ne ponašaju kao klinci'', istakao je Raduljica.

Dugo se govorilo o uslovima koje su iz Milvokoja postavili Raduljici, na temu ograničavanja njegovog rada na pripremama. I to Raduljica posmatra sa vedrije strane.

''Stiglo je to neko pismo iz Milvokija, gde između ostalog stoji i 'reasonable trainings', pa smo se svi pitali i smejali šta im to znači? Šta su to 'razumni treninzi', ali mislim da smo mi to shvatili na pravi način'', ističe Raduljica.

Neizbežno pitanje za Raduljicu bilo je na temu njegovog imidža - brade koja sve više dolazi do izražaja. On kategorički odbacuje tvrdnje da na taj način pokušava da kopira Džejmsa Hardena, košarkaša Hjuston Rokitsa.

Trail Blazers Rockets Basketball

foto: beta

''Da vas pitam, jesam li ja ikada kopirao bilo koga? Pa, nisam ni znao da taj Harden nosi bradu dok nisam otišao tamo. Vidim da svi prave neku famu oko toga, ne znam zašto je to neka velika stvar što on nosi bradu. Otkad su počele da mi rastu prve dlake, ja sam počeo da se brijem da bih puštao bradu. Konačno sam dostigao ovaj nivo'', nasmejao je Raduljica sve prisutne.

Danas se reprezentaciji priključio i kapiten Nenad Krstić, a Raduljica o njemu govori o superlativima, a ne kao konkurentu za mesto u timu.

''Naravno, tu je Krle, koji je za sve nas pojam u reprezentaciji, poštujemo ga kao igrača, ali tu su i ostali momci koji ravnopravno konkurišu za mesto u timu. za mene je prošla sezona završena odavno, ne mogu da kažem da sam baš u formi, ali će mi boravak ovde svakako prijati'', zaključio je Raduljica.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke